Widok

Uwaga na oszustkę w centrum Gdańska

Kobieta żebrze w centrum Gdańska. Często można ją spotkać przy ul. Rajskiej. Jest to młoda kobieta w wieku około 40 lat, dobrze zamaskowana, trzęsie się. Po zwróceniu uwagi szybko wstaje i ucieka. Na co dzień zdrowa kobieta.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie mam zdrowia, nie mam pracy, bo nie mam zdrowia, ale nie ciągnę od obcych na swoje utrzymanie

Jeśli jest zdrowa i nie pracuje, a wyciąga od ludzi, to wstyd

Dobra znajoma od kilku lat

Stała bywalczyni na Chełmie przy Centrum Handlowym na Cieszyńskiego.Niestety żeruje na litości starszych ludzi.
Nic sobie nie robi gdy zwraca się jej uwagę.Straż Miejska nie reaguje pomimo kilku telefonów z prośbą o interwencję.

Jak dają to biorą

Kasy nie daje. Kiedyś mnie menele goniły jak zobaczyły, że jednak mam kieszeń drobnych (miałem około 11 lat).
Niedawno jeden młody, po zapachu tani armani albo menelsacze, prosił o kaskę na hot doga na pobliskiej stacji. Dałem mu swoją bułkę z pracy i z kolegą się podzielił, faktycznie potrzebował jedzenia. Więc nie każdy kto prosi o złotóweczkę jest oszustem.

Na pasażu chełmskim też siedzi i zbiera kasę masakra ..

Dawanie kasy w taki sposób powinno być karane.

Wspieranie żebractwa, nieuzasadniona darowizna. Cyk, 500zł mandatu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokladnie

Kto normalny w PL daje ludziom kasę na ulicy? Sami ich uczą a później zdziwienie, że chodniki obstawione leniami.
Swoją droga...że też chcę jej się taki teatr odstawiać, zamiast iść do uczciwej pracy.
Ludzie przestańcie wspomagać zawód żebrak
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skoro to jej przynosi zysk to niech tak robi.

Jakby głupcy nie dawali to by nie zbierała :) no ale skoro ludzie dalej się łapią na policjantów, wnuczków i innych przyjaciół to już mnie nic nie zdziwi. Przecież ta kobieta nikogo nie okrada. Przestańcie dawać to się żebranie skończy. Patrząc na to wszystko to jeszcze mamy bogaty naród. Rządzący mają jeszcze na co łapy położyć...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

W Gdyni w wielu miejscach też ona jest.
zawód żebrak
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Opinia

W Gdyni też często jest
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Praca marzeń

Ciężko jest znaleźć pracę marzeń, skoro marzeniem jest nie pracować XD
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po centrum gdyni od lat chodzi taka jedna niska w dlugich włosach i czapce z daszkiem. Wyludza kase po czym wchodzi do batorego i kupuje za to losy zdrapki. Jest uzależniona od hazardu. Twierdzi ze grając w lotto " wyciąga sie z trudnej sytuacji "
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

zeby to kiedy i ciebie nie stalo sie nieladnie oj nie ladnie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 16

Dawać jej angaż do teatru!

Migiem!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

To jest ta sama pani,która pojawia się we Wrzeszczu w tunelu SKM? Stoi zgarbiona i trzęsie się?
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przecież nie pójdzie do pracy. Podjęcie pracy zarobkowej jest dla niej wstydem.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak do mnie podchodzi taki z kubkiem to mu chcę nalać napoju i wtedy ucieka nie wiadomo czemu
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciekawe czy w pośredniaku była
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry