Widok
2011-02-08 09:16:35
Słuchajcie dostałam maila od babki z Nigerii,że chce kupić ode mnie suknię ślubną,jest gotowa przelać kasę itp.Czy miałyście taki przypadek i nie jest to jakieś oszustwo?2020-05-12 20:34:12
Uwaga na kolejnych oszustów:"Witaj, jestem gotowy dać ci 210 za przedmiot, jestem tutaj, aby dokonać legalnej i bezpiecznej transakcji z tobą Mam nadzieję, że zrobisz to samo ze mną ?. chciałbym poinformować, że kupuję go dla mojej rodziny w Stanach Zjednoczonych, więc będę odpowiedzialny za odbiór i dostawę, mam już firmę spedycyjną, która zajmie się transportem, firma kurierska przyjedzie do Twojej lokalizacji, aby odebrać od ciebie przedmiot po dokonaniu płatności, uprzejmie wróć do mnie z pełnym imieniem i nazwiskiem i adresem, aby przekazać go firmie spedycyjnej w celu obliczenia opłat za wysyłkę dla mnie.
Imię:
Kierunek:
Miasto:
Stan:
kod pocztowy:
Kraj:"
wysłane z e-mail: karolinaannabelle@yahoo.com
Nazwa:
Kierunek:
Miasto:
Stan:
Kod pocztowy:
Kraj:
wysłane z tego samego maila.... dziękuję :)
Uwaga na kolejnych oszustów:
"Witaj, jestem gotowy dać ci 210 za przedmiot, jestem tutaj, aby dokonać legalnej i bezpiecznej transakcji z tobą Mam nadzieję, że zrobisz to samo ze mną ?. chciałbym poinformować, że kupuję go dla mojej rodziny w Stanach Zjednoczonych, więc będę odpowiedzialny za odbiór i dostawę, mam już firmę spedycyjną, która zajmie się transportem, firma kurierska przyjedzie do Twojej lokalizacji, aby odebrać od ciebie przedmiot po dokonaniu płatności, uprzejmie wróć do mnie z pełnym imieniem i nazwiskiem i adresem, aby przekazać go firmie spedycyjnej w celu obliczenia opłat za wysyłkę dla mnie.
Imię:
Kierunek:
Miasto:
Stan:
kod pocztowy:
"Witaj, jestem gotowy dać ci 210 za przedmiot, jestem tutaj, aby dokonać legalnej i bezpiecznej transakcji z tobą Mam nadzieję, że zrobisz to samo ze mną ?. chciałbym poinformować, że kupuję go dla mojej rodziny w Stanach Zjednoczonych, więc będę odpowiedzialny za odbiór i dostawę, mam już firmę spedycyjną, która zajmie się transportem, firma kurierska przyjedzie do Twojej lokalizacji, aby odebrać od ciebie przedmiot po dokonaniu płatności, uprzejmie wróć do mnie z pełnym imieniem i nazwiskiem i adresem, aby przekazać go firmie spedycyjnej w celu obliczenia opłat za wysyłkę dla mnie.
Imię:
Kierunek:
Miasto:
Stan:
kod pocztowy:
Witam
Stary samsung wystawiony za 50 zł na ,,Sprzedajemy,, e -mail w języku szwedzkim z pytaniem ,czy oferta aktualna i czy rozumiem w języku angielskim.Odpisuję po polsku że nie i nabieram delikatnych podejżeń po kolejnym e -mailu z propozycją 280 zł za telefon i na koszt przesyłki do UK.(meil w języku polskim)Piszę że epidemia i nie wiem czy kurier działa i dostaję meila(mariakowa009@gmail.com) z danymi do wysyłki Maria Hynkova 20 Millpond Estate West Lane Paradise St. Londyn SE 164LY ,oczywiście po wygooglowaniu imienia i nazwiska odnajduję to forum i umieszczam to info.(może komuś uratuję parę groszy i stres)
Stary samsung wystawiony za 50 zł na ,,Sprzedajemy,, e -mail w języku szwedzkim z pytaniem ,czy oferta aktualna i czy rozumiem w języku angielskim.Odpisuję po polsku że nie i nabieram delikatnych podejżeń po kolejnym e -mailu z propozycją 280 zł za telefon i na koszt przesyłki do UK.(meil w języku polskim)Piszę że epidemia i nie wiem czy kurier działa i dostaję meila(mariakowa009@gmail.com) z danymi do wysyłki Maria Hynkova 20 Millpond Estate West Lane Paradise St. Londyn SE 164LY ,oczywiście po wygooglowaniu imienia i nazwiska odnajduję to forum i umieszczam to info.(może komuś uratuję parę groszy i stres)
vinnimatfan@gmail.com ja dostałam z tego emaila wiadomość, co więcej miałam telefon z polskiego numeru i to chyba właśnie ten zainteresowany dzwonił +48 509 872 883... bardzo nieudolnie po polsku pytał jaka jest ta suknia, na jaki wzrost, czy mam rownież buty na sprzedaż.. zbyłam go jakoś i zablokowałam numer.. strasznie nachalny typ. Suknię wystawiałam na sprzedajsuknie.pl i zanim dałam ogłoszenie czytałam właśnie o próbach wyłudzenia, dzięki temu nie miałam wątpliwości od samego początku że to przekręt :)
Ja też miałam ten problem. na szczęście nie dałam się nabrać. Dziewczyny jak szukacie sukienki sylwestrowej to polecam https://e-sukienki.pl/kolekcja/sukienki-na-sylwestra Kupiłam śliczną sukienkę na sylwestra
Chorwacja, Anglia, Niemcy... Od razu wieje kombinowaniem. Współczuję naiwności.
Mnie męczyli 8 miesięcy o suknię. Pisałam, że nie sprzedam, bo interesuje mnie tylko gotówka do rąk własnych, a uparcie zamęczali mnie mailami tyle miesięcy. W końcu suknię sprzedałam za gotówkę, ogłoszenie zniknęło i miałam wreszcie spokój.
Mnie męczyli 8 miesięcy o suknię. Pisałam, że nie sprzedam, bo interesuje mnie tylko gotówka do rąk własnych, a uparcie zamęczali mnie mailami tyle miesięcy. W końcu suknię sprzedałam za gotówkę, ogłoszenie zniknęło i miałam wreszcie spokój.