Widok
Ja dostałam maila o poniższej treści, tym razem od Diany Justin z Kanady... (diana12justin@gmail.com)
Greetings,
I really appreciate your response.
My name is Mrs Justin from Canada, how much do you want to sell the Item?
i want you to send me some current picture of the item and what is the
present condition because am buying as a surprise Gift to Africa so
tell me the total cost + postage.
Send me your bank details for me to make the payment.
Account Holder Name :......
Account Number:....
Bank Name :.....
Bank Location:.....
Swift code:....
Country :.....
Total cost + postage :.......
Here below the delivery address for you
Name: Adeola Oyefiso
Address: # 30 Ogunlane Street
City: Ibadan
State: Oyo state
Country: Nigeria
Zip Code: 23402
Phone Number :- +2348063698765
I will be expecting the information to made the payment transfer.
Nice meeting you.
Na całe szczęście trafiłam na forum po wpisaniu w google numeru telefonu.Sprawa od początku wydała mi się podejrzana... Nie mogłam znaleźć żadnych informacji o rzekomej Dianie, zdziwiłam się też jak znalazła moje ogłoszenie będąc w Kanadzie.
Miejmy nadzieję, że dzięki naszym wskazówkom oszuści nie nabiorą więcej osób... Dzięki, że założyliście ten wątek.
Greetings,
I really appreciate your response.
My name is Mrs Justin from Canada, how much do you want to sell the Item?
i want you to send me some current picture of the item and what is the
present condition because am buying as a surprise Gift to Africa so
tell me the total cost + postage.
Send me your bank details for me to make the payment.
Account Holder Name :......
Account Number:....
Bank Name :.....
Bank Location:.....
Swift code:....
Country :.....
Total cost + postage :.......
Here below the delivery address for you
Name: Adeola Oyefiso
Address: # 30 Ogunlane Street
City: Ibadan
State: Oyo state
Country: Nigeria
Zip Code: 23402
Phone Number :- +2348063698765
I will be expecting the information to made the payment transfer.
Nice meeting you.
Na całe szczęście trafiłam na forum po wpisaniu w google numeru telefonu.Sprawa od początku wydała mi się podejrzana... Nie mogłam znaleźć żadnych informacji o rzekomej Dianie, zdziwiłam się też jak znalazła moje ogłoszenie będąc w Kanadzie.
Miejmy nadzieję, że dzięki naszym wskazówkom oszuści nie nabiorą więcej osób... Dzięki, że założyliście ten wątek.
Do mnie odezwal sie mathew.williams993@hotmail.com. Dzisaj poszlam cofnac paczke bo na szczescie jeszcze jest w Polsce... A jurtro ide na policje. To jest jedna i ta sama osoba. Paczka miała isc do Beligii na osobe Kenneth David z Antwerpii 2060 Kipstraat 5. Tez mialam przeslac pieniadze 130 euro. Juz dla innej osoby Chris Coker Klipsgraat 55 Antwerpen 2060 Belgium. Oczywiście potwierdzenie western union.
Witajcie,
Ja również dostałam maila od Sandry Brown godisable012@yandex.com też w sprawie kupna sukni ślubnej. Zdziwiło mnie, że zgłosiła się dawno po wygaśnięciu mojej oferty na allegro i że wysyłka do Nigerii, ale kontynuowałam korespondencję. Zaczęłam szukać w internecie informacji na temat kosztów wysyłki i zobaczyłam ten wątek na forum. Zatem zorientowałam się podobnie jak Pani Dorota.
Ja również dostałam maila od Sandry Brown godisable012@yandex.com też w sprawie kupna sukni ślubnej. Zdziwiło mnie, że zgłosiła się dawno po wygaśnięciu mojej oferty na allegro i że wysyłka do Nigerii, ale kontynuowałam korespondencję. Zaczęłam szukać w internecie informacji na temat kosztów wysyłki i zobaczyłam ten wątek na forum. Zatem zorientowałam się podobnie jak Pani Dorota.
witam serdecznie. Ja miałam taki przypadek parę dni temu na suknie ślubną. Pisała do mnie Pani z Nigerii. Przedstawiała się jako Sandra Brown godisable012@yandex.com . Paczkę nadałam a parę godzin później zadzwonił do mnie kurier z Mielca,że to mogą być oszuści. Piszą, aby wysłać potwierdzenie nadania, a dopiero po tym wyślą pieniążki na konto. Pojechałam na pocztę i zatrzymałam przesyłkę. Ja akurat miałam szczęście. pozdrawiam.
ja również otrzymałam identyczną niemalże wiadomość od Pani Sandry Brown...
we wcześniejszej korespondencji prosiła nawet o dodatkowe zdjęcia sukni, ale gdy podałam więcej szczegółów już nawet nie była zainteresowana zdjęciami tylko poprosiła o wysyłkę, treść maila:
Perfect!!! I offer you 550euro for the dress and shipment cost through EMS to Nigeria, as i want to buy it for my daughter that will have her wedding in the next 2 month and i will pay you to your bank account as i find it easy for me to make online payment, send me your bank details so that the transfer can be made and You can send the dress through EMS as soon as possible.
I wait your mail soon.
we wcześniejszej korespondencji prosiła nawet o dodatkowe zdjęcia sukni, ale gdy podałam więcej szczegółów już nawet nie była zainteresowana zdjęciami tylko poprosiła o wysyłkę, treść maila:
Perfect!!! I offer you 550euro for the dress and shipment cost through EMS to Nigeria, as i want to buy it for my daughter that will have her wedding in the next 2 month and i will pay you to your bank account as i find it easy for me to make online payment, send me your bank details so that the transfer can be made and You can send the dress through EMS as soon as possible.
I wait your mail soon.
Hej ja też wczoraj dostałam takiej samej treści e-mail co Pani Edytka od tej Pani Sandra Brown
Moja korespondencja skończyła się na szczęście na napisaniu jakie Pani musi spełnić warunki żeby mogła dostać paczkę od mnie :
po 1) Sukienkę wyślę w momencie zaksięgowania na moim koncie pieniędzy
po 2) Że nie przyjmuje potwierdzeń przelewu wysyłanych drogą elektroniczna w celu przyspieszania transakcji
po 3) W przypadku problemów z przelewem tez nie realizuje umowy sprzedażny sukienki i nie wysyłam towaru.
Moja korespondencja skończyła się na szczęście na napisaniu jakie Pani musi spełnić warunki żeby mogła dostać paczkę od mnie :
po 1) Sukienkę wyślę w momencie zaksięgowania na moim koncie pieniędzy
po 2) Że nie przyjmuje potwierdzeń przelewu wysyłanych drogą elektroniczna w celu przyspieszania transakcji
po 3) W przypadku problemów z przelewem tez nie realizuje umowy sprzedażny sukienki i nie wysyłam towaru.
Sandra Brown nadal aktywna... mail (Godisable012@yandex.com)
u mnie skończyło się na mailu pt. "Perfect!!! I offer you 600euro for the dress and shipment cost through EMS to Nigeria, as i want to buy it for my daughter that will have her wedding in the next 2 month and i will pay you to your bank account as i find it easy for me to make online payment, send me your bank details so that the transfer can be made and You can send the dress through EMS as soon as possible.
I wait your mail soon."
Znalazłam to forum dzięki szukaniu kosztów przesyłki. Nie powiem sprzedaż kusząca- dodatkowy zastrzyk gotówki też, ale...dzięki, że piszecie i informujecie.
Piszę tutaj na forum Trójmiasta, choć sama pochodzę spod Warszawy.
Pozdrawiam.
Edyta
u mnie skończyło się na mailu pt. "Perfect!!! I offer you 600euro for the dress and shipment cost through EMS to Nigeria, as i want to buy it for my daughter that will have her wedding in the next 2 month and i will pay you to your bank account as i find it easy for me to make online payment, send me your bank details so that the transfer can be made and You can send the dress through EMS as soon as possible.
I wait your mail soon."
Znalazłam to forum dzięki szukaniu kosztów przesyłki. Nie powiem sprzedaż kusząca- dodatkowy zastrzyk gotówki też, ale...dzięki, że piszecie i informujecie.
Piszę tutaj na forum Trójmiasta, choć sama pochodzę spod Warszawy.
Pozdrawiam.
Edyta
Witam.
Ja też miałam "klienta" z Belgii, pisał bardzo przekonująco z maila william.david993@gmail.com. . Podawała dane osobowe William Kenneth. Otrzymałam potwierdzenie wpłaty pieniędzy niby z National Wide Bank. Wysłałam paczkę po czym otrzymałam informację że muszę jeszcze dopłacić przez Western Union jakąś kwotę ponieważ Bank ma ograniczenia w transakcjach międzynarodowych. Wracam z poczty mam nadzieję że udało mi się zatrzymać przesyłkę. Całość korespondencji wysłałam na adres policji w Belgii. Nie wiem czy to coś da ale przynajmniej czuję że coś zrobiłam.
Kasia
Ja też miałam "klienta" z Belgii, pisał bardzo przekonująco z maila william.david993@gmail.com. . Podawała dane osobowe William Kenneth. Otrzymałam potwierdzenie wpłaty pieniędzy niby z National Wide Bank. Wysłałam paczkę po czym otrzymałam informację że muszę jeszcze dopłacić przez Western Union jakąś kwotę ponieważ Bank ma ograniczenia w transakcjach międzynarodowych. Wracam z poczty mam nadzieję że udało mi się zatrzymać przesyłkę. Całość korespondencji wysłałam na adres policji w Belgii. Nie wiem czy to coś da ale przynajmniej czuję że coś zrobiłam.
Kasia