Widok
Ja tak samo zostałam oszukana, suknię wysłałam w sobotę, ale wczoraj (jak trzeba to poczta działa ospale, jak nie trzeba to błyskawica istna) już wyleciała z kraju, anulować byłam przesyłkę, ale czy to coś da, nie wiem, mam nadzieję, że dostanę suknię z powrotem, oczywiście 146 zł w jedną stronę, 146 zł w drugą stronę za paczkę plus faks z poczty za 38 zł to nigdy nie wróci :( koszmar.
Hej jestem z Opola. Wczoraj odezwała się do mnie Pani, która chce wysłać suknię ślubną do Nigerii w prezencie. Z takimi oto "danymi".
Name: Abimbola Adewale
Address: # 30 Kagoro Close
City: Tudun Wada Kaduna
State: Kaduna state
Country: Nigeria
Zip Code: 23462
Phone Number :- +2348063698765
Dobrze, że coś mnie tknęło i dzisiaj odpisałam Pani/Panu (kij wie komu)
Dziękuję za próbę oszustwa i udawane zainteresowanie ofertą Pani i Pani wyimaginowanej synowej, czy kogo tam wymyślisz.
Dziękuję za udzieloną lekcję ostrożności.
Pozdrawiam i nie życzę powodzenia.
Tak więc UWAŻAJCIE.
Address: # 30 Kagoro Close
City: Tudun Wada Kaduna
State: Kaduna state
Country: Nigeria
Zip Code: 23462
Phone Number :- +2348063698765
Dobrze, że coś mnie tknęło i dzisiaj odpisałam Pani/Panu (kij wie komu)
Dziękuję za próbę oszustwa i udawane zainteresowanie ofertą Pani i Pani wyimaginowanej synowej, czy kogo tam wymyślisz.
Dziękuję za udzieloną lekcję ostrożności.
Pozdrawiam i nie życzę powodzenia.
Tak więc UWAŻAJCIE.
Ja juz kilka razy otrzymałam takie maile z różnych krajów. Za każdym razem jest historyjka, że ktoś chce kupić sukienkę dla kogoś z innego kraju. Jak tylko wstawiam nowe ogłoszenia albo uaktualniam, pojawia się mail z zagranicy.
Już 4 lata temu było głośno o tych oszustwach.
Ja dostałam m.in maila od: ashley001@blumail.org; joannywright@blumail.org, Helen Smith hel8dor@gmail.com;
Mrs Owo Natasha owo1232443@gmail.com; joe.roselee@yahoo.com,
Resztę kasuję od razu.
Już 4 lata temu było głośno o tych oszustwach.
Ja dostałam m.in maila od: ashley001@blumail.org; joannywright@blumail.org, Helen Smith hel8dor@gmail.com;
Mrs Owo Natasha owo1232443@gmail.com; joe.roselee@yahoo.com,
Resztę kasuję od razu.
hehe, ja też prawie się nabrałam! Byłam już na poczcie, zeby dowiedzieć się o koszt przesyłki do Nigerii i byłam w banku po numer swift:) Moja pani nazywa się niby James Rutland i jest z Kanady:) A welon ślubny miałam niby wysłam jako prezent dla jej synowej do Nigerii:)
Dane do wysyłki:
>>
>> Address: # 30 Kagoro Close
>>
>> City: Tudun Wada Kaduna
>>
>> State: Kaduna state
>>
>> Country: Nigeria
>>
>> Zip Code: 23462
>>
>> Phone Number :- +2348063698765
aaaa i pisze z adresu- james01r@gmail.com
Uważajcie! Ja przypadkiem zaczęłam "szperać" w necie na temat przesyłek za granicę i trafiłam na wiele ciekawostek, m.in. tutaj...
Uważajcie! Oni wciąż grasują!!!
Dane do wysyłki:
>>
>> Address: # 30 Kagoro Close
>>
>> City: Tudun Wada Kaduna
>>
>> State: Kaduna state
>>
>> Country: Nigeria
>>
>> Zip Code: 23462
>>
>> Phone Number :- +2348063698765
aaaa i pisze z adresu- james01r@gmail.com
Uważajcie! Ja przypadkiem zaczęłam "szperać" w necie na temat przesyłek za granicę i trafiłam na wiele ciekawostek, m.in. tutaj...
Uważajcie! Oni wciąż grasują!!!
Dziewczyny do mnie też pisała Sandra Brown zai.hark@yandex.com.
Miałam szczęście w nieszczęściu. Mimo iż zazwyczaj bywam w takich sprawach ostrożna tym razem prawie udało im się mnie oszukać. Nadałam paczkę w sobotę. Coś nie dawało mi spokoju i po kolejnym mailu dziś rozpracowałam oszustów i udało mi się anulować przesyłkę. Dzięki bogu był weekend po drodze! Jeszcze nie wiem jak się z tą panią/panem/niewiadomo kim rozprawić ale coś wymyślę. Póki co czekam na pogróżki z FBI (podobno tak lubią straszyć :P). Bank z którego rzekomo wysłała kasę to Bank of England. Adres wysyłki: Name : Shola Akintunde
Address : 19 ogunpa street dugbe
City : Ibadan
State : Oyo
Zip Code : 23402
Country : Nigeria
Phone Number: 08033661093
UWAŻAJCIE
Miałam szczęście w nieszczęściu. Mimo iż zazwyczaj bywam w takich sprawach ostrożna tym razem prawie udało im się mnie oszukać. Nadałam paczkę w sobotę. Coś nie dawało mi spokoju i po kolejnym mailu dziś rozpracowałam oszustów i udało mi się anulować przesyłkę. Dzięki bogu był weekend po drodze! Jeszcze nie wiem jak się z tą panią/panem/niewiadomo kim rozprawić ale coś wymyślę. Póki co czekam na pogróżki z FBI (podobno tak lubią straszyć :P). Bank z którego rzekomo wysłała kasę to Bank of England. Adres wysyłki: Name : Shola Akintunde
Address : 19 ogunpa street dugbe
City : Ibadan
State : Oyo
Zip Code : 23402
Country : Nigeria
Phone Number: 08033661093
UWAŻAJCIE
Witajcie!
Ja tez prawie dałam się nabrać gdy napisała do mnie
Mrs victoria mrs.victoria1100@gmail.com
z pytaniem czy mogę jej sprzedać aparat, który wystawiłam na allegro lecz chciała kupić go poza serwisem bo coś tam jest nie tak z jej kontem. Ja jak głupia ogromnie się ucieszyłam bo zaoferowała mi sporo kasy ale coś mnie tknęło i weszłam na forum.
Dziękuję dziewczyny! Gdyby nie wy teraz bym była do tyłu z kasą a jako studentka sobie na to pozwolić nie mogę :P
UWAŻAJCIE!
I jeszcze raz dziękuję
Ja tez prawie dałam się nabrać gdy napisała do mnie
Mrs victoria mrs.victoria1100@gmail.com
z pytaniem czy mogę jej sprzedać aparat, który wystawiłam na allegro lecz chciała kupić go poza serwisem bo coś tam jest nie tak z jej kontem. Ja jak głupia ogromnie się ucieszyłam bo zaoferowała mi sporo kasy ale coś mnie tknęło i weszłam na forum.
Dziękuję dziewczyny! Gdyby nie wy teraz bym była do tyłu z kasą a jako studentka sobie na to pozwolić nie mogę :P
UWAŻAJCIE!
I jeszcze raz dziękuję
Cześć
do mnie pisała wisia_ostrowska0@10g.pl
że chce kupić laptop dla kuzyna w Nigerii
oczywiście pisane na "kwadrotowo" czyli niby ze Pani ma problemy z językiem polskim, ale najlepsze było to żę chciała zwrot kosztów wysyłki :) numer konta i transakcję poza portalem...
po komentarzu że zgłoszona na policję kontakt się urwał :)
Uważajcie, wisia atakuje!
do mnie pisała wisia_ostrowska0@10g.pl
że chce kupić laptop dla kuzyna w Nigerii
oczywiście pisane na "kwadrotowo" czyli niby ze Pani ma problemy z językiem polskim, ale najlepsze było to żę chciała zwrot kosztów wysyłki :) numer konta i transakcję poza portalem...
po komentarzu że zgłoszona na policję kontakt się urwał :)
Uważajcie, wisia atakuje!