Widok
Witam. Właśnie przechodzę podobną sytuację. Wymieniałem się wiadomościami z osobą o dokładnie takim samym emailu. Gość prosił o założenie konta paypal i wysłania żądania zapłaty. Najgorsze jest to, że żądanie zapłaty wysłałem. Koleś ma moj adres i rzekomo ma podesłać kuriera. Obiecuje, że szybko wyśle pieniądze i będą widoczne na koncie paypal. Jak zakonczyła się Twoja sprawa?
2018-05-22 18:15:11
Witam dziś dostałem sms "is your item on olx for sale? reply my back to my email martinsdianna9@gmail.com"Sprzedaję rower za parę tysiecy na olx ;) uważajcie !
2018-05-18 12:41:00
Także na moje ogłoszenie na OLX odpowiedziała mailowo Maria Hynkova z adres mailowego: mariazoova@gmail.com, początkowo ucieszyłam się, że wreszcie uda mi się sprzedać sukienkę, zaproponowała + 650 zł do ceny, wysłała potwierdzenia z Citi, że przelew oczekuje na numer nadania przesyłki i wtedy będzie aktywowany. Spytałam w Citi, wygooglowałam... i w ten sposób udało mi się nie dać się oszukać. Także nie dajcie się nabrać!!2018-05-18 12:41:00
Także na moje ogłoszenie na OLX odpowiedziała mailowo Maria Hynkova z adres mailowego: mariazoova@gmail.com, początkowo ucieszyłam się, że wreszcie uda mi się sprzedać sukienkę, zaproponowała + 650 zł do ceny, wysłała potwierdzenia z Citi, że przelew oczekuje na numer nadania przesyłki i wtedy będzie aktywowany. Spytałam w Citi, wygooglowałam... i w ten sposób udało mi się nie dać się oszukać. Także nie dajcie się nabrać!!
Także na moje ogłoszenie na OLX odpowiedziała mailowo Maria Hynkova z adres mailowego: mariazoova@gmail.com, początkowo ucieszyłam się, że wreszcie uda mi się sprzedać sukienkę, zaproponowała + 650 zł do ceny, wysłała potwierdzenia z Citi, że przelew oczekuje na numer nadania przesyłki i wtedy będzie aktywowany. Spytałam w Citi, wygooglowałam... i w ten sposób udało mi się nie dać się oszukać. Także nie dajcie się nabrać!!
2011-02-08 09:16:35
Słuchajcie dostałam maila od babki z Nigerii,że chce kupić ode mnie suknię ślubną,jest gotowa przelać kasę itp.Czy miałyście taki przypadek i nie jest to jakieś oszustwo?nie kontaktowałam się, pozdrawiam.
6 maja dostałem podobny sms tez zamiast nr. nadawcy jest słowo "czy". Wystawiłem na olx antyk za parę tysięcy. Osoba lub grupa osób prosiła bym odpisał w sprawie sprzedaży na e-mail martinsdianna9@gmail.com Wymieniłem z nim/nimi parę e-maili dotyczących szczegółów sprzedaży. chciał żebym założył paypala i przeleje mi pieniądze. Po samym nr. nadawcy wyczułem ze to ściema... uważajcie. Pozdrawiam
Jak przeleje to wyślij :) ale kasa musi być na koncie :)