Widok
Ja wystawiłam ogłoszenie na sprzedaż sukni ślubnej i odezwały się do mnie nawet 2 Panie, które chcą tę suknie z wysyłką do Nigerii !!!! :)
Gdy pisała do mnie jedna - niejaka RACHEL CRAIG, nawet uwierzyłam. Była bardzo miła wiarygodna. Zamawiała z USA suknię dla przyjaciółki, która rzekomo ma brać ślub w Nigerii. Również chciała nawet przepłacić, żebym szybko wysłała suknię. Wysłąłąm jej dane do przelewu, ale kasy do dziś nie mam na koncie - wysłała potwierdzenia wysłania kasy i chciała jak najszybciej potwierdzenia wysłania sukni.
Całe szczęście po kilku dniach odezwała się druga Pani - KEM ROSE, która również chciała wysłać suknie do Nigerii, z tymże dla synowej.
To mnie zaczęło zastanawiać i emocje opadły, oczywiście sukni nie wysłałam, a te Pani przestały się odzywać :D
DZIEWCZYNY NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ !!!
Gdy pisała do mnie jedna - niejaka RACHEL CRAIG, nawet uwierzyłam. Była bardzo miła wiarygodna. Zamawiała z USA suknię dla przyjaciółki, która rzekomo ma brać ślub w Nigerii. Również chciała nawet przepłacić, żebym szybko wysłała suknię. Wysłąłąm jej dane do przelewu, ale kasy do dziś nie mam na koncie - wysłała potwierdzenia wysłania kasy i chciała jak najszybciej potwierdzenia wysłania sukni.
Całe szczęście po kilku dniach odezwała się druga Pani - KEM ROSE, która również chciała wysłać suknie do Nigerii, z tymże dla synowej.
To mnie zaczęło zastanawiać i emocje opadły, oczywiście sukni nie wysłałam, a te Pani przestały się odzywać :D
DZIEWCZYNY NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ !!!
Do mnie też napisała dziewczyna !!!! Oszustwo!! Mieszka w Los Angeles, California i chce kupić suknie ślubną dla swojej córki w Nigerii , UWAŻAJCIE. Adres do tej córki
he shipping address below:
Name: Williams Adeyemi
Address: No 1 Adex hotel ,Agbowo UI
City: Ibadan
Zipcode: 23402
State: Oyo
Country: Nigeria
A dane tej babki to ktora do mnie pisała Renisha Rutledge
UWAŻAJCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
he shipping address below:
Name: Williams Adeyemi
Address: No 1 Adex hotel ,Agbowo UI
City: Ibadan
Zipcode: 23402
State: Oyo
Country: Nigeria
A dane tej babki to ktora do mnie pisała Renisha Rutledge
UWAŻAJCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oszustka z Nigerii znów się uaktywniła!!!
Wczoraj do mnie napisała, że chce kupić sukienkę!
Tym razem nazywa się Jane Alex, prosi o dane do przelewu, pisze, że kupuje z Anglii i stamtąd przyśle przelew, a sukienka jest dla syna z Nigerii i czy tam mogę wysłać paczkę.
O oszustce z Nigerii dowiedziałam się z weselnika właśnie, także dziękuję Wam Dziewczyny za nagłośnienie sprawy!!!
Pozdrawiam serdecznie!
Wczoraj do mnie napisała, że chce kupić sukienkę!
Tym razem nazywa się Jane Alex, prosi o dane do przelewu, pisze, że kupuje z Anglii i stamtąd przyśle przelew, a sukienka jest dla syna z Nigerii i czy tam mogę wysłać paczkę.
O oszustce z Nigerii dowiedziałam się z weselnika właśnie, także dziękuję Wam Dziewczyny za nagłośnienie sprawy!!!
Pozdrawiam serdecznie!
Do mnie tez napisała Joanny Wright ze chce suknie dla przyszłej synowej. Prawie sie na to nabralam ale Pani na poczcie mnie ostrzegła że byl podobny przypadek. Wysłała mi potwierdzenie niby z jakiegos banku i chciała żebym wysłała paczkę i nr przesylki przesłała do tego banku wtedy pieniadze bank przesle dalej.
DZIEWCZYNY UWAŻAJCIE!
DZIEWCZYNY UWAŻAJCIE!
tak i wyslalam sukienke.Babka przesyla na maila potwierdzenie płatności niby z banku ale to oczywiscie oszustwo.Ty wysylasz sukienke i dostajesz maila od tehj baby ze jest juz w urzedzie celnym w nigerii ale ze trzeba zaplacic cło i podaje gdzie to przelac jakies 30 euro czy 50 nie opamietam.Ja juz wiedzialam ze to oszustka i nie przelalam.Po 2 tygodniach suknia wrocila na poczte do mnie do odebrania jako zwrot bo nikt sie po nia nie zglosil.Musialam zaplacic kolejne 150 zl za przesylke i jesem w plecy 300 zl razem:D
Oszustka podszywająca się pod Helen Smith niestety w dalszym ciągu działa, tym razem jest agentką ślubną i ma klientki na suknie w Nigeri. Gdyby nie weselnik dziś dałabym się nabrać. Weszłam na forum, żeby jak najszybciej usunąć ogłoszenie a tu na pierwszej stronie ten wątek. Zastanawiam się czy można jakoś to zgłosić.
Serdecznie dziękuję założycielce tego wątka!
Serdecznie dziękuję założycielce tego wątka!
Do mnie też napisał niejaki David Boss. W pierwszym mailu zapytał ile kosztuje suknia i ile sztuk posiadam. Po mojej odpowiedzi w następnej wiadomości zaoferował 100 euro za przesyłkę EMS, poprosił o dane do przelewu oraz podał adres do kumpla, dla którego rzekomo kupuje tę suknię i któremu mam ją wysłać. Niby wszytsko ok- najpierw przelew a potem wysyłka. Niby żadne ryzyko. Ale po tych wszystkich przeczytanych postach chyba sobie odpuszczę...