Widok

Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Wesele bez ogłoszeń Wesele Temat dostępny też na forum:
Słuchajcie dostałam maila od babki z Nigerii,że chce kupić ode mnie suknię ślubną,jest gotowa przelać kasę itp.Czy miałyście taki przypadek i nie jest to jakieś oszustwo?
image

wypowiedź zmoderowana ( 2020-03-01 17:30:36)

popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
Miałam dziś tą samą sytuację!! Do mnie pisała pani Kem Rose oraz Mrs Anna Susy Hershey !! Chyba im odbiło, że wyślę paczkę bez kasy na koncie :D:D UWAŻAJCIE!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja wystawiłam ogłoszenie na sprzedaż sukni ślubnej i odezwały się do mnie nawet 2 Panie, które chcą tę suknie z wysyłką do Nigerii !!!! :)

Gdy pisała do mnie jedna - niejaka RACHEL CRAIG, nawet uwierzyłam. Była bardzo miła wiarygodna. Zamawiała z USA suknię dla przyjaciółki, która rzekomo ma brać ślub w Nigerii. Również chciała nawet przepłacić, żebym szybko wysłała suknię. Wysłąłąm jej dane do przelewu, ale kasy do dziś nie mam na koncie - wysłała potwierdzenia wysłania kasy i chciała jak najszybciej potwierdzenia wysłania sukni.

Całe szczęście po kilku dniach odezwała się druga Pani - KEM ROSE, która również chciała wysłać suknie do Nigerii, z tymże dla synowej.

To mnie zaczęło zastanawiać i emocje opadły, oczywiście sukni nie wysłałam, a te Pani przestały się odzywać :D

DZIEWCZYNY NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ !!!
Do mnie też napisała dziewczyna !!!! Oszustwo!! Mieszka w Los Angeles, California i chce kupić suknie ślubną dla swojej córki w Nigerii , UWAŻAJCIE. Adres do tej córki

he shipping address below:

Name: Williams Adeyemi
Address: No 1 Adex hotel ,Agbowo UI
City: Ibadan
Zipcode: 23402
State: Oyo
Country: Nigeria

A dane tej babki to ktora do mnie pisała Renisha Rutledge

UWAŻAJCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
witajcie do mnie tez napisały nawet dwie kobiety MONICA LOIUS oraz LINDA GEORGE, nie dałam sie nabrać , poprosiłam w wysłanie pieniędzy poprzez WESTERN UNION, gdy otrzymam pieniądze do ręki wyślę sukienkę i juz nie napisały. SERDECZNIE POZDRAWIAM EDYTA SOPOT
Hej. Do mnie dzisiaj pisala niejaka requel lopez i tez pytala czy suknia jest jeszcze na sprzedaz, zignorowalam bo dzieki wam dziewczyny czytalam o tych oszustach na weselniku. pozdrawiam
Oszustka z Nigerii znów się uaktywniła!!!

Wczoraj do mnie napisała, że chce kupić sukienkę!

Tym razem nazywa się Jane Alex, prosi o dane do przelewu, pisze, że kupuje z Anglii i stamtąd przyśle przelew, a sukienka jest dla syna z Nigerii i czy tam mogę wysłać paczkę.

O oszustce z Nigerii dowiedziałam się z weselnika właśnie, także dziękuję Wam Dziewczyny za nagłośnienie sprawy!!!

Pozdrawiam serdecznie!
to czemu wszyscy tego na policje nie zglosicie????
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Do mnie tez napisała Joanny Wright ze chce suknie dla przyszłej synowej. Prawie sie na to nabralam ale Pani na poczcie mnie ostrzegła że byl podobny przypadek. Wysłała mi potwierdzenie niby z jakiegos banku i chciała żebym wysłała paczkę i nr przesylki przesłała do tego banku wtedy pieniadze bank przesle dalej.
DZIEWCZYNY UWAŻAJCIE!
MYŚLAŁAM ŻE TA OSOBA KTÓRA WYSYŁA TE MAILE O TYM ŻE KUPI SUKNIE ŚLUBNĄ JUŻ NIE WYSYŁA TEGO!!!
MIMO LICZNYCH OSTRZEŻEŃ DALEJ SĄ DZIEWCZYNY KTÓRE SIĘ NA TO NABIERAJĄ !!!
PAMIĘTAJCIE TO JEDNO WIELKIE OSZUSTWO !!!!!!!!
tak i wyslalam sukienke.Babka przesyla na maila potwierdzenie płatności niby z banku ale to oczywiscie oszustwo.Ty wysylasz sukienke i dostajesz maila od tehj baby ze jest juz w urzedzie celnym w nigerii ale ze trzeba zaplacic cło i podaje gdzie to przelac jakies 30 euro czy 50 nie opamietam.Ja juz wiedzialam ze to oszustka i nie przelalam.Po 2 tygodniach suknia wrocila na poczte do mnie do odebrania jako zwrot bo nikt sie po nia nie zglosil.Musialam zaplacic kolejne 150 zl za przesylke i jesem w plecy 300 zl razem:D
Dajcie spokój ! Pewnie, że to oszuści bo nie pierwszy raz to słyszę ! Wydaje mi się, że można gdzieś to podać...
do mnie dzis napisała joanny wright z prośbą o wysłanie sukni do nigerii dla jej przyszłej synowej...
Oszustka podszywająca się pod Helen Smith niestety w dalszym ciągu działa, tym razem jest agentką ślubną i ma klientki na suknie w Nigeri. Gdyby nie weselnik dziś dałabym się nabrać. Weszłam na forum, żeby jak najszybciej usunąć ogłoszenie a tu na pierwszej stronie ten wątek. Zastanawiam się czy można jakoś to zgłosić.
Serdecznie dziękuję założycielce tego wątka!
do mnie tez napisal niejaki David Boss, pytal w mailu czy suknia nadal jest na sprzedaz za ile i ile sztuk posiadam. odpisalam maila ale na tym sie skonczylo. cale szczescie suknie juz sprzedalam dziewczynie w Polsce :)
image
Ja miałam ten sam przypadek , że jest UK i chce sukienkę dla synowej w Nigerii - całe szczęście nie dałam się nabrać!!! Nawet nie sądziłam że ąz do tylu osób oni piszą maile!!!!
image
uwaga tez na janet jane
image
Do mnie też napisał niejaki David Boss. W pierwszym mailu zapytał ile kosztuje suknia i ile sztuk posiadam. Po mojej odpowiedzi w następnej wiadomości zaoferował 100 euro za przesyłkę EMS, poprosił o dane do przelewu oraz podał adres do kumpla, dla którego rzekomo kupuje tę suknię i któremu mam ją wysłać. Niby wszytsko ok- najpierw przelew a potem wysyłka. Niby żadne ryzyko. Ale po tych wszystkich przeczytanych postach chyba sobie odpuszczę...
następny: David Boss
Właśnie tak przyjaciółka straciła suknię kilka dni temu. Oszust nadal grasuje;( wysłała suknię do Nigerii i nie dostała pieniędzy!
[url:]http://lilypie.com/">
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
:) myślę, że miałam ten sam przypadek, ale napisałam, że nie wysyłam paczek za granicę chociaż osoba ta była bardzo natarczywa, aż musiałam dodać do spam i na drugi dzień dostałam wiadomość od innej osoby :)

A były to: june clerk, larah janet
do góry