Widok
2018-05-06 18:39:17
Do mnie również napisała Kate Pallet, najpierw poprzez smsa i prosiła o odpowiedz na maila. Pisała, że jest inżynierem na statku w Szkocji i chciała kupić dwa wózki dziecięce. Oczywiście , że mam podać konto na paypal i adres domowy , żeby kurier mógł podjechać po paczkę.ja tez dostalam maila od tej pani odnosnie sukni slubnej oraz smsa o co chodzi??? tak samo napisala, ze jest inz na statku czy to oszustwo??
Hej !
Zostałam oszukana w ten sam sposób. Nie wiem jak to się stało, ze straciła czujność. Nigdy najmniejszej rzeczy nie wysłałam dopóki nie miałam pieniędzy na koncie a tutaj taki klopc :( Suknię ślubną wysłałam i zorientowałam się po tym fakcie, że to oszustwo. Niestety nie mogę zatrzymać przesyłki, gdyż już kraj opuściła. Do mnie pisała
Anita Klef - anitta 001th@gmail.com
Co w przypadku kiedy suknie wróci do mnie (być może podany zły adres wysyłki) - jak duże poniosę koszty ?
Zostałam oszukana w ten sam sposób. Nie wiem jak to się stało, ze straciła czujność. Nigdy najmniejszej rzeczy nie wysłałam dopóki nie miałam pieniędzy na koncie a tutaj taki klopc :( Suknię ślubną wysłałam i zorientowałam się po tym fakcie, że to oszustwo. Niestety nie mogę zatrzymać przesyłki, gdyż już kraj opuściła. Do mnie pisała
Anita Klef - anitta 001th@gmail.com
Co w przypadku kiedy suknie wróci do mnie (być może podany zły adres wysyłki) - jak duże poniosę koszty ?
Witajcie. Ja dostałem sms od osoby która jest zainteresowana kupnem przedmiotu, który wystawiłem na OLX. Alarm się mi włączył jak zauważyłem, że nie podał numeru tel. tylko w tym miejscy był napis "Czy" i również od tych słów sms się zaczynał. Osoba ta prosi bym odpisał na mail: martinsdianna9@inbox.lv . Myślę, że to też oszuści więc się z mini nie kontaktowałem. Pozdrawiam.
do mnie tez napisala wczoraj jako anniceta anthony, napisala ze chce kupic moja suknie slubna, zaproponowala o 750zl wiecej niz chcialam, wyslala falszywe potwierdzenie przelewu bankowego po czym probowala mnie przekonac do nadania przesylki na szkocki adres. Nadmienie tylko ze nazwisko na potwierdzeniu przelewu to maria hynkowa a kraj to węgry. Nie dajcie sie nabrac!!!
i ja sie poprowadzilam na oszutswo, wyslalam kamere, a piniedzy nadal nie mam i juz nie uzsykam. na poczcie powiedziane, ze i odwolac wysylke nie uda sie, bo z panstwa juz wyjechalo, doslownioe na ten czas mialam mozg zablokowany. a teraz juz moge tylko rozwazac, w dodatku i kasy prosila przeprowadzic, i wtedy mi wieksza sume zrobi przelewu, ale tu juz obudzilam sie, ze naprawde oszustwo. a kierowca sie z tym nie mam gdzie doslowanie.
2018-03-26 19:41:56
Do mnie napisała w sobotę tez o sukienkę ślubną - ogłoszenie OLX - Kate Pellet ze Szkocji. Oczywiście podejrzewałam, ze coś jest nie tak i póki co jestem e trakcie pisania z nią emalii. Kazałam jej kupić poprzez Allegro podesłałam link ale jak narazie uparcie dąży do podania nr konta.
Maria hynkova ode mnie tez chce kupic suknię slubna . Jak napisałam ze nic nie wysle to dostałam maila z City bank international ze jak nie wysle potwierdzenia nadania paczku to zawiadamiają Interpol i fbi
haha :) dobrze ze w porę cos mnie tknęło ze to oszustka . Mój mąż dzwonil do tego banku i nikt nie słyszał o czymś takim , a później to forum wszystko wyjasnilo !!!
haha :) dobrze ze w porę cos mnie tknęło ze to oszustka . Mój mąż dzwonil do tego banku i nikt nie słyszał o czymś takim , a później to forum wszystko wyjasnilo !!!
Co ty mi kiedyś chcieli laptopa sprzedać to pogoniłem kurky jak najdalej :)