Widok

Uwaga - podpalacz!

W Baninie grasuje podpalacz samochodów. Miejsce zdarzenia - Banino, ul. Kryształowa - przed moim domem. W poniedziałek nad ranem został podpalony mój prywatny samochód, po 15 minutach przyjechali strażacy i ugasili ale jak łatwo się domyślić nadaje się już tylko do kasacji. Ktokolwiek może pomóc w zatrzymaniu sprawcy, proszony jest o pilny kontakt z Policją. Fragment nagrania z monitoringu (udostępnionego już w całości Policji) - https://youtu.be/pdsLH1a48M0
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Po co miałby ktoś brać jak korniki go całego zeżarły
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dobrze że mojego Tikusia nikt nie szarpnie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

coś dużo biorą tych aut , całkiem nie dawno Audi pod biedronką było zawinięte

To nie jest śmieszne. Komuś bardzo się pali by zrobić światłowody jako pierwszy.

jedno jest pewne przyszedł tam specjalnie do tego auta,reszty nie ruszył a jakby chciał zrobić bonfire to bez problemu by mu poszło.

raczej wątpię, żeby ktoś uznał, że się wystraszysz jak 20 letni samochód spalą :) wręcz śmiech na sali to jest :) zdecydowanie jednak ktoś postronny z Banina w mojej opinii, konkurencja z tego co wiem mówi o Tobie "niegroźny" :D
Chyba, że jest jakiś mikro-konkurent któremu sie grunt pod nogami pali i już tak mu odpierdzieliło w głowie.

Na grillu raczej nie pali się plastikami i nie w takiej ilości jak w samochodzie, udostępniony filmik to tylko początek. Konfliktów z sąsiadami żadnych nie było (duża część to klienci, raczej zadowoleni lub potrafiący normalnie powiedzieć jak mają jakiś problem), różnych innych bryk starych i nowych na osiedlu pełno. W sobotę tuż przed zdarzeniem brałem udział w zebraniu osiedlowym między innymi na temat światłowodów gdzie była też konkurencja, ale to oczywiście mógł być czysty przypadek.

dymu tyle co z grilla a ty zaraz raka wymyślisz. szukasz po konkurencji, a to pewnie jakiś sąsiad pomógł zezłomować starą brykę bo już patrzeć nie mógł.

Nie mniej mam nadzieję, zę go znajdą, powinien sie na głowę leczyć - podpalanie czy jakiekolwiek niszczenie mienia to jest debilizm
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

napisała gdyńska :D - a jest jeszcze (kolejność alfabetyczna miast) chwaszczyńska i ze dwie gdańskie
jeśli sprawca to czyta - lepiej niech szybko sam się przyzna i naprawi szkody, być może dzięki temu skróci czas odsiadki (kodeks karny przewiduje do 5 lat, boli tylko że na wyżywienie kogoś takiego płacimy podatki i podobno w więzieniach lepsze niż w szpitalach)
w pierwszej chwili wydawało się że tylko szkody materialne, ale teraz nie możemy spać spokojnie bo się boimy a młodsza córka (4 miesiące) jakoś bardziej kaszle (dymu w domu już nie czujemy, ale dziecko może być bardziej wrażliwe)

Kurde Toyoty też biorą ?

gdzie

ukradli Toyotę Land Cruiser

chyba banińska :D

tak sobie patrzę na ten filmik i postura podobna do faceta z konkurencji ale nic nie udowodnisz jak gęby nie widać
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jakie Auto zabrali ?

po sposobie poruszania, widać ze to osoba koło 50.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Akurat na tym forum ostatnio przycichło. W radiówkach w Baninie można przebierać, więc niezadowolony klient zawsze może zmienić dostawcę. Ale z kim nie rozmawiam, prawie każdy sugeruje że być może konkurencja...

co z tego że dojedzie jak sprawę i tak umorzy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Widzac niektóre tematy na forum to nie jesteś lubiany amelku. Takze moze jakiś wariat z forum to zrobił :/ szukaj czy ktoś inny nie ma kamer w okolicy, o takiej godzinie jeśli uciekł samochodem to bez problemu go znajdziesz - ruch jest minimalny, uda się skorelowac
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziwisz się? dzwonisz na komisariat a policjant mówi "nie podjadę, bo jestem sam i nie mogę komisariatu zostawić". No to poza monitoringiem nie ma szans na złapanie złodzieja, bo policja następnego dnia dojedzie...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (15 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry