Widok

Uwikłanie

Uwikłanie Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Uwikłanie.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

mocny film

Gratuluję Bromskiemu odwagi. Tak jak w przypadku "nieprawdopodobnego" scenariusza Piłkarskiego pokera, za jakiś czas okaże sie, że ten fikcyjny film to otaczająca nas rzeczywistość.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Genialny

bardzo dobry, swietnie zrealizowany i zagrany film
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Za oglądanie tego filmu wyrzucają z PO

i zabierają paszporty
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
pobiegł sprawdzić czy z jego szafy nie ukradli esbeckich akt, źródła jego wpływów i istnienia
albo Smolara ojca, tego z fundacji sorosza
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uwikłanie!

Film "Uwikłanie"= REWELACJA!!!!
Jestem fanką polskiego kina, jest najlepsze na świecie, zrobiłam sobie "maraton" filmowy w sobotę 6 lipca: najpierw obejrzałam "Kreta"/ też wspaniały/ a potem "Uwikłanie" , nie zmarnowałam czasu!!!
Pozdrawiam Wszystkich miłosników rodzimej kinematografii

BARDZO DOBRE POLSKIE KINO

zdecydowanie polecam ! bardzo dobry film ! trzyma w napieciu tych, ktorzy o tamtych czasach nic nie wiedzą, natomiast przypomina niedawne czasy tym, którzy je przezyli na własnej skórze...

DOSKONAŁA OBSADA.

Dawno nie widziałam tak dobrego polskiego kina. Szkoda, że film ten nie jest dostatecznie rozreklamowany. Doskonała obsada i świetnie napisany scenariusz. Niemącące treści plenery. I do tego doskonała rola Mai Ostaszewskie i Andrzeja Seweryna. Zresztą wszyscy aktorzy zasługują na długie brawa. I proszę zwrócić uwagę, że wszystkie opinie na temat tego filmu są w tym samym tonie. To tez rzadkość w polskich produkcjach.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziękuję

Film przywraca wiarę i daje nadzieję. Przeszłośc trwa, kto jej nie widzi jest ślepy. Proszę, obejrzyjcie ten film i wsłuchajcie się w ciszę po seansie. Buduje...
Film dotyka najtrudniejszych spraw naszej historii najnowszej, lecz naszkicowane są one na tle "prostej" sprawy kryminalnej. Zrobiony dla dzisiejszego widza, bez patosu, wartki, z nieoczekiwaną zmianą ocen postaci... Gra aktorska b.dobra, scenariusz i reżyseria również. Zdecydowanie polecam.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

też byłem w kameralnym

pierwszy raz bylem w tym kinie- swietne jest! a film hmmm chyba nie ma drugiego tak dobrego polskiego filmu akcji. polecam!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
a to już pytanie retoryczne. Odpowiedz sobie sam!

Zrobił na mnie duże wrażenie

przede wszystkim wrócił mi wiarę w to, że nasza kinematografia jeszcze nie zeszła zupełnie na psy. Scenariusz brawo, akcja utrzymana na poziomie, gra i dobór aktorów mistrzowski.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Uwikłanie

R E W E L A C J A
Mam nadzieję, ze rozpoczyna się nowa era w polskim filmie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

REWELACJA

Film polski NAJWYZSZEJ KLASY,co jest dla mnie wielkim zdziwieniem!:)
Zrealizowany po mistrzowsku,świetnie zdjęcia,dobór obsady,scenariusz(zapewne ksiazka jest równie dobra),muzyka(nawet zabrzmiala opera ,"Dove sono"jako komentarz duzo glebszy ,niz zwyczajna gadka).
AKTORZY REWELACYJNI,wszyscy,rowniez drugoplanowi.Aktorstwo najwyższej miary,znakomita Ostaszewska,wspaniały Seweryn,Stenka,Bukowski,czy Pieczyński.Odwaga realizacji i grania wchodzi "pod skore".
Tak dobrego profesjonalizmu,a jednocześnie prawdziwości nie widziałam dawno.
Nowoczesne kino ,najwyższego formatu do pokazania przynajmniej w Europie!
POLECAM
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

świetny film
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

.....

....do kogo dzwonił w ostatniej scenie i kogo informował Smolar że 'załatwione'?

Uwikłanie

Film naprawdę świetny.Nie przepadam za polskimi filmami szczególnie z ostatnich lat. Ale ten film ciekawy,piękny Kraków/ z lotu ptaka/ i obsada godna. Maja urocza i naprawdę świetna aktorka.Polecam,polecam.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

polecam

Fantastyczny film ze świetną obsadą . Polecam Wszystkim a szczególnie młodym , myślącym ludziom. Zobaczycie część prawdy o naszej przeszłości ... a może terażniejszości ?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

zdecydoanie polecam,

obraz naszej po PRL Polski, bardzo dobry firm na pograniczu historycznego. polecam zwłaszcza wszystkim młodym o odrobinie patriotyzmu i zaangażowania w sprawy narodu. Przeciętny współczesny konsument (niedzielny galeriowicz) pewnie będzie miał film tak jak i nasz kraj w dupie, ale....
Co prawda trochę hollywoodzkie zakończenie i początek przydługi, ale jest: trochę humoru, prawdy, historii, bezsilności i wk.....wa na rządzących bandytów z korzeniami SB. Zaczynamy mówić ..... :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Uwiklanie

Film jest rewelacyjny! Pokazuje rzeczywistosc,Polacy powinni go obejrzec,moze by im sie troche oczeta otworzyly.Poza tym zmusza do myslenia ,swietna obsada,film wzbogaca,BARDZO POLECAM!!!!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Filmy

Melania (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Melania . Przeczytaj o filmie.

Wichrowe wzgórza (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wichrowe wzgórza . Przeczytaj o filmie.

Wielki Marty (6 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wielki Marty . Przeczytaj o filmie.

do góry