Widok

Vision Express - czuję się oszukana

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę drogie, kilka razy droższe niż normalnie. Ocknęła się dwie godziny po wpłaceniu zaliczki i natychmiast zadzwoniła do nich, żeby zrezygnować, ale niby nie mogą już cofnąć, bo soczewki zostały zamówione u producenta. Nie zrobione, a dopiero zamówione!
Wiecie, czy przysługuje jej możliwość zrezygnowania z takiego zamówienia? Jak można to rozegrać, żeby odzyskać pieniądze? Z góry dzięki za pomoc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
To zle ci się wydaje. Nie ma czegoś takiego jak zwrot w sklepie stacjonarnym. To tylko dobra wola sprzedawcy a nie obowiązek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zwrot w sklepie stacjonarnym jest dobrą wolą sprzedawcy. Soczewki zostały zamówione więc sklep ponosi koszt. Zwrotu w vision nie ma
Odwrotnie, zadatku się nie zwraca lecz zaliczkę...jak mogą nie zwrócić za szkła skoro na zamówienie w moim mieście 10 dni roboczych czeka się
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Stary watek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A to przepraszam kto zapłaci za zamówienie???-zakup szkieł?sprzedawca?bądźmy powazni
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
to była zaliczka, nie zadatek, niestety. Dzięki za pomoc, jeszcze walczę z kolejnymi przełożonymi, zobaczymy po sobocie, czy coś wskóram.

Też myślimy, że warto olać zaliczkę w sumie nawet po kupnie nowych okularów w innym miejscu teściowa wyjdzie na mniej stratną.

Palla - nie chcę pisać, ile kosztowały te okulary, bo się wstydzę za teściową ;)
Może mają jakieś swoje sposoby na omotanie klienta.. ? a w jakiej kwocie była zaliczka i jaka jest wartość zamówionych okularów.. ?
To nie jesteś jedyna ;>

http://forumprawne.org/prawa-konsumenta/140911-czy-moge-wycofac-zamowienie.html
My z ich uslug zawsze jestesmy zadowoleni.

Jesli to zaliczka to juz po ptakach jesli zadatek maja obowiazek zwrocic i tyle.
Ha ha. Dobre!
na odległość, bo daleko od domu, hehe ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kupiła czy też zamówiła w salonie a to.nie jest na odległości. Przez neta Jak kupujesz to tak.
Faktycznie prostą jesteś pinia skoro nie wiesz co to znaczy na odległość
Z tego co napisała autorka wątku szkła nie zostały zakupione w sklepie na miejscu tylko NA ODLEGŁOŚĆ !!!

Tak puknę się gumowym młotem zgago!!!

Zgodnie z przepisami ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (DzU nr 22, poz. 271 z późniejszymi zmianami) możemy odstąpić od umów zawartych:

- poza lokalem przedsiębiorstwa (np. zakup od akwizytora, na prezentacji podczas wycieczki),

- na odległość (m.in. sprzedaż wysyłkowa, zakupy przez Internet).

Co do zasady, na odstąpienie od tak zawartej umowy sprzedaży mamy 10 dni – przed upływem tego terminu należy wysłać list polecony z informacją o rezygnacji z produktu. Termin ten liczony jest od:

- dnia zawarcia umowy, gdy dotyczy ona kontraktu poza lokalem przedsiębiorstwa lub usługi na odległość,

- dnia wydania towaru (otrzymania go przez kupującego), gdy umowa dotyczy np. sprzedaży na odległość.

Szczegółowe informacje można znaleźć na stronie internetowej Federacji Konsumentów http://www.federacja-konsumentow.org.pl

Pamiętajmy jednak, że żadne przepisy nie zastąpią zdrowego rozsądku i chłodnej kalkulacji w trakcie zakupów. Nie każdy sprzedawca życzliwie wymieni źle dobrane obuwie...

Poza tym napisałam CHYBA!!!

Pinia walnie się w łeb.nie mś zwrotow towaru.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Hmmm... ale jest chyba coś takiego jak zwrot towaru w ciągu 7 dni. I muszą przyjąć. Tak mi się wydaje...

Jedna z Forumek pracowała w tej firmie ;) Może coś podpowie?
miałam sytuacje taka z moją mamą to znaczy mama zam owiła okulary z oprawkami na 2 dni przed smiercią ja znalazłam kwitek tylko pojechalam powieziałam jaka jest sytuacja itp i Pani mówiła że niestety za szkła oddać mi pieniązków nie mogą bo to indywidualna sprawa ale za oprawki i owszem i dostałam zwrot pieniążków za oprawki oraz szkła w woreczku :(
wiesz co, trzeba by było sprawdzić ich regulamin (pewnie takowy mają) jak jest z odstąpieniem od umowy albo z reklamacją
a ile wplaciła tej zaliczki dużo ??? moze warto porostu poświecić zaliczkę i nie odebrac okularow wtedy zaliczka przepadnie .

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Obniżenie /wypadanie macicy (1245 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Stomatolog dziecięcy prywatnie lub NFZ kogo polecacie? (7 odpowiedzi)

witam, mam pytanie odnośnie stomatologa będzie to nasza pierwsza wizyta córka ma 3 lata i chcę...

krem nawilżający do twarzy (45 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

do góry