Widok

Volkswagen Crafter

VW Crafter. Najpotężniejszy.Przestronne wnętrze, komfortowe i ergonomiczne elementy wyposażenia, bogaty pakiet systemów bezpieczeństwa najnowszej generacji, szeroka gama nowych silników TDI® dysponujących optymalną mocą w pełnym zakresie obrotów – tak prezentuje się VW Crafter. Samochód, który bezpiecznie dotrze do celu z każdym ładunkiem.Najnowszy VW Crafter dostępny jest w 5 ...
więcej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

lepszego nie ma

Niema lepszego auta ,użytkujemy obecnie 3 sztuki, to już kolejne z 11 jakie do tej pory były w naszej firmie ,wszystkie katowane, nigdy nie zawiodły ,podstawa to systematyczny serwis profesionalny.mały mankament to gumy stabilizatorów szybko się wybijają ,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam! Znalazłem pana wypowiedz na forum , niestety jestem posiadaczem tego złomu co chwile muszę coś naprawiać . Na tą chwilę coś dzieje się z autem podczas jazdy szarpie przechodzi w tryb awaryjny , gaszę go odpalam i jadę z 500m i znowu szarpniecie i znowu tryb awaryjny. Czasem jest tak że szarpnie i gaśnie podczas jazdy . Przy probie odpalenia trzeba pokręcić z 4 sekundy żeby zaskoczył tak jakby paliwa nie dostawał . Miał pan może coś takiego ??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jest jeden

Witam.mamy na firmie 2 szt.plandeki jezdzimy w calej europie
na trzy tygodnie srednio od 10 do 14tys km.rocznie okolo 150tys. km
auto porazka totalna .zarowki pali regularnie na desce ciagla choinka
pali okolo 13.5l i to nie przekraczajac 100km.
olej rzlopie litrami.a sam serwis sie z niego smieje i mowia
ze to niewypal vw. silnik padl po 330tys.Szkoda czasu i piniedzy
na to auto.A temu co z palil niby 10l to chyba jak go cholowal.

chyba fiat ducato się nie sprzedaje

po ostatnich wpisać widać że sprzedawcy ducato nie śpią --- dobrze dobrze ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
W moim przypadku to była sonda lambda ( żaden tester tego nie pokazywał ) . W razie potrzeby 505 45 25 56
U mnie powodem brania oleju była zamykającai się elektryczna przepustnica / gaszak - który wysterowywany był przez uszkodzoną sondę Lambda. ( żadne testery tego nie pokazywały czy to serwisoweczy inne markowe z górnej półki ) Nadmienie że sonda tylko w pewnym zakresie prędkości obrotowej silnika powodowała takie objawy. przedział od 2000 obr/min w górę. Po podpięciu testera i zadaniu parmetru ( wartość rzeczywista masy powietrza ) i przejechaniu się ( min 5 minut ) na 3,4,5,6 biegu z prędkością obrotową silnika tak najlepiej ponad 2500 obr/min lub więcej i puszczeniu gazu tak żeby koła napędzały silnik wskazania przepływki schodziły do zera. ( przepustnica zamykała się a rozpędzone tłoki wysysały olej skąd tylko się da. Tylko dlatego że mam 2 craftery i metodą przekładania wszystkich d*pereli elektrycznych jak czujniki ,zaworki udało mi siię dojśc do tego tematu. Po wymianie sondy kupionej w Inter Carsie za ok. 370pln temat wrócił do normy czyli zero spalania oleju. podpowiem że kupowałem Craftera 10.2010 i mam przejechane 500 tyś km.Od wymiany do wymiany zero łykania oliwki. W razie kłopotów dzwonić 505 45 25 56. Pozdrawiam Lotnisko Gdańsk

crafter nie taki zły jak o nim pisza

posiadam od roku craftra max-a z 2007r. spalanie autostrada 11.5L/100 (110km/h) miasto 13L/100 poza miastem 9L/100, komfort z jazdy rewelacja, zarowki moze z trzy wymienilem- bez tragedi, olej od wymiany do wymiany bez dolewki- (wymiana co 15tys), koledzy silniki 2.5 tdi kręcą po 900000tys km- jak sie o nie dba. Jak sie pałuje bryke to i po 50tys silnik padnie-znam takich kerowcow co pojecia nie maja o budowie silnika spalinowego i puzniej wypisuja bzdury ze to czy tamto im padlo. Ja serwisuje sam- nie ufam serwisom ( naciagacze i swiadomie psuja auta zeby mogli puzniej zkroic klijeta)!

zużycie oleju w TDI

Tak sie zastanawiam po co ładujecie sie w takie koszty. A czy to, az taki problem dolac 1 litr oleju na 1000 km i potraktowac to jako normalny koszt eksploatacyjny? Nie trzeba kupowac w ASO oleju po 80 zł/litr, jest wiele tanszych olejow spelniajacych juz norme VW 504/507. Skoro wszystko dziala bez zarzutu, po co rozbierac silnik. TDI maja apetyt na olej, ot i wszystko.

katastrofa

chłopie,
zaciski, kolumna, i turbina to w normalnym pojeździe min. 150 k. Takie rzeczy na gwarancji? DZIĘKUJĘ.

noie na temat

Tadek co nas obchodzi twój fotel to jest forum o aucie a nie o tobie !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

co bylo przyczyna brania oleju?? mam taki sam problem

co bylo przyczyna brania oleju?? mam taki sam problem

crafter max 136km plandeka

witam sposobem na mniejsze spalanie jest usunięcie filtra dpf teraz pali w granicach 11-12 litrów a nie jak wcześniej od 13 litrów w górę

bierze olej

wywal filtr czastek stalych przestanie brac olej i bedzie rzwawszy gwarantuje mialem to samo
Kolego to, że wchodzi na obroty spowodowane jest faktem iż wchodzi w tryb wypalania dpf`a, filtr cząstek aby zaczął się wypalać musi osiągnąć odpowiednią temperature dlatego nie aktywuje się zaraz po odpaleniu tylko po wiekszym przebutowaniu

crafter

witam.mam ten sam problem możesz napisać co było zepsute ?

a to dziękuje

temu autu dziękuje
jak sprawdzic tem silnika

szmelcvage n.

Dostalem nowego wiesniaka firmowego.blaszak maxi dlugi i wysoki.totalna porazka.ma dwie zalety jest nowy iczujniki cofania w lusterkach.naped na tylne kola porazka fotel kierowcy koszmar.paka do bani .dluga i waska.spalanie ok.12l.ropki.i za takie pieniazki.woze lekkie towarytroche sniegu mokrej trawy ibalet mam za free.jezdzilem po eu. Pare latek ale tak niezyciowego auta nie bylo.ladnie wyglada jak stoi.i nic po za tym.

spalanie oleju zlikwidowalem

witam nie wiem kto chce ryzykowac dolewalem 1l na 1000kmi zmienilem na 5w40 skonczyl sie problem i co najlepsze mam przejechane juz 150000km i nic sie niedzieje silnik pali idzie jak strzala rozebralem klawiature i walki jak nowe
Witam czy znasz przyczyny brania oleju. Mam craftera do 350000 tysięcy nic niecałe po tym przebiegu bierze jak smok na 10 tys potrafi wziąć 4 litry. Dziwi mnie bo mam go od nowości i nic się nie dzieje, ani nie osłab, ani wycieku. Mogę powiedzieć z czystym sumieniem, w tej chwili ma 390 tys i poza braniem oleju jest ok, może znasz przyczyny braniem oleju.. Pozdrawiam