Widok

Volkswagen Crafter

VW Crafter. Najpotężniejszy.Przestronne wnętrze, komfortowe i ergonomiczne elementy wyposażenia, bogaty pakiet systemów bezpieczeństwa najnowszej generacji, szeroka gama nowych silników TDI® dysponujących optymalną mocą w pełnym zakresie obrotów – tak prezentuje się VW Crafter. Samochód, który bezpiecznie dotrze do celu z każdym ładunkiem.Najnowszy VW Crafter dostępny jest w 5 ...
więcej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

zrobiłem crafterem z silnikiem 80kw 26000km. Spalanie, ciężko mi zejść poniżej 13L na 100km, ale prędkość podróżowania to 110-140 km/h na trasie, więc ma prawo spalić czasem i 15 litrów ON i to verwy. Prowadzi się bardzo dobrze, trzyma się drogi pewnie do momentu kiedy dostaniemy podmuch wiatru, auto zachowuje sie wtedy jak żaglowiec, potrafi zamyszkować, trzeba się przyzwyczaić i być bardzo wyczulonym na to zjawisko nawet gdy auto jest załadowane.
Vw się zepsuć, wiec taki niezawodny to nie jest. Ciężko chodzi skrzynia na zimno, i to we wszystkich autach w firmie, więc nie jest to kwestia mojego egzemplarza. Bardzo wygodny, cichy i szybki bus, choć 100kw to takie minimum dla furgona, na pewno spali mniej niż mój.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

rozczrowany

Autko ma 1,5 roku teraz co tydzien na serwisie jest Zrobilem nim narazie 110 00.00Zepsulo sie : cenralny zamek, uszczelka pod mostem oraz podpora walu byla wymieniana, 2 razy gumy na stabylizatorach , drzwi przesuwne ciagle stukaja bo sa za ciezkie, wtryski sa do wymiany bo auto kopci przy obrotach 1000,alarm sie zepsul, somer swiatel oraz kontrolak oleju i hamulcow
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

pele

mam ten sam problem ze skrzynią biegów.bardzo ciezko mi chodzi pierwszy bieg i wsteczny,gdy auto jest zimne.po rozgrzaniu biegi wchodzą jak w masełku.to nie jedyny problem z moim crafterem po za tym auto mi bardzo kopci przy wiekszych obrotach przy nie całkiem rozgrzanym silniku.napisz mi czy znalazłeś z jakiej to przyczyny biegi tak ciezko chodzą
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

tadek wierzbicki 608 822 815

wadliwe mocowanie zaciskow hamolcowyh tlukom sie okropnie jak w rozwalonym zuku w serwisie nawet po wymianie na nowe byl spokoj na 500km i wtedy serwis vw powiedzial mi ze to auto do pracy i ma n*********c przepraszam za slownictwo ale przytoczylem slowa serwisu auto pali jak smok przy 80km/g wibracje walu napendowego jakby tego bylo malo to poprosilem o przesmarowanie fotela kiarowcy bo potwornie skrzypial to popsuli mi regulacje wagi kierowcy i siedze teraz jak na desce sewis vw w swidnicy i wroclawiu zamiast dbac o klijenta i dobre imie i renome vw beszczelnie tak ustali terminy napraw abym stracil prawo do napraw gwaracyjnyh tak wiec pozostalem sam z nigdy nieusunientymi usterkami w swoim aucie na kture cierzko pracowalem prosze o pomoc vw polska bo dalej niewierze ze taka firma bawi sie w taka lichwe
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

mz

crafter 164 km - skrzynia - max. prędkość 125km/h-spalanie tragedia 16-20 l
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

CRAFTER - TRAGEDIA VOLKSWAGENA (CZYT.MERCEDESA)

Crafter - wiekszego shitta dostawczego nie mogl mercedes wymylic. To auto za kare. Moj wysypal sie na CAN-Busach. Wszystko zwariowalo, kierunkowskazy chodza jak szalone, swiatla nie swieca stronami, ABS,ESP i ASR pali sie na desce i nie dziala, webasto nie dziala, wskaznik przepalonych zarowek raz dziala raz nie - pomimo ze zarowka np. jest przepalona, pokazuje 85 st.C temperatury zewnetrznej. Zaden serwis nie potrafi tego naprawic. Auto stoi a mialo na siebie zarabiac. Ma 150 tys.km i nie podlega juz gwarancji.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

BUBEL VOLKSWAGENA

Posiadam craftera od zeszłego roku,w dniu odbioru ciekł płyn chłodniczy,po kilku tysiącach do wymiany była uszczelka pod głowicą {oczywiście poprawki mechaników i czas w serwisie katastrofa}wymiana kolumny kierowniczej,wymiana zacisków ,wymiana fotela bo skrzypi,wymiana rolek z paskiem już trzeci raz nadal piszczy,żarówki wymieniam co tydzień i to te za 25zł szt.wymiana koła dwumasowego po 70.000 tyś.silnik bierze olej 4litry na 20.000 tyś.olej 78zł litr,wymiana wału napędowego,wymiana podłokietnika,i tak bez końca wszystko przy przebiegu 76.000 km.Całe szczęście ,że jestem z wykształcenia mechanikiem bo w serwisie mieli mnie na początku za idiotę.Dodaję ten komentaż z myślą, że jest nas więcej nie zadowolonych klientów,w moim przypadku kazałem kserować dla mnie kopię zlecenia naprawy i jaka część została wymieniona jest to w tej chwili podstawą prawną zwrotu pieniędzy,nowego auta lub przedłużenia gwarancji o kolejne dwa lata
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

CRAFTER 163KM

Jedna wielka porażka !!! Kupiłem go jak miał przejechane 40000km zrobiłem nim 40000km czyli ma już 80000km. Wymieniłem Dwie podpory wału Jakieś śmieszne gumki w zawieszeniu bo wszystko piszczało jak w 30 letnim aucie. 70000km Wymieniłem wacupompe (daje powietrze do serwa) ostatnio działo się coś z turbiną. Fotel kierowcy skrzypi, żarówki jak pisali wyżej palą się jak wściekłe ostatnio spaliły się dwie naraz (niemożliwe a jednak) Autko jest z 2007r a już widać że zalążki korozji. Jedna wielka tragedia.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

kupiłem craftera nie załamujcie mnie!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chciałem kupić ten samochód.

Teraz już wiem że go nie kupię.Chyba zdecyduję się na sprintera.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

I jak śmiga

jeszcze się borykam między Cafterem a Sprinterem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Van masakra

W firmie mamy 5 crafterów jeden już odszedł na emeryture w tym roku (z 2007r.). Moj van tez jest z 2007r. Juz od nowosci 1 litr oleju na 1000km. Przy 60 tys. wymiana turbiny, kompletna naprawa zawieszenia, wymiana pompy hamulcowej, żarówki świateł mijania przepalają się co dwa trzy tygodnie, często jest tak że obie na raz.
Zużycie paliwa tragedia przy normalnej jezdzie miasto/trasa 80-120 km/h 12-18 l. te 12 l to przy bardzo oszczędnej jeździe. Teraz 100 tyś. pada powoli łożysko koła przód. Popękały spreżyny w oparciu fotela kierowcy. W innych vanach jest podobnie turbo, choinka (palą się wszystkie kontrolki), ubytki płynu chłodzącego, korozja. Najgorzej jest zimą, ciężko chodzi skrzynia biegów na zimno, dobrze że temperatury nie spadają poniżej -4 bo przy niższych jest jeszcze gorzej. Czasami po ostrzejszej jeździe dostaje "zadyszki", wchodzi na biegu jałowym na wyższe obroty (ok. 1000 or/min) i tak przez 3-5 min. Co mi się podoba dosyć dobry komfort jazdy, dorze zestopniowana skrzynia biegow (na 6 biegu od 60-140 km/h), dużo poręcznych półek szczególnie ta nad głową, dobra zwrotność.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

michal biala podlaska

nie jestem zadowolony...kupilem 2 letnie autko z serwisu w niemczech zrobilem 40 tys. w srodku mam choinke caly czas cos sie przepala...przecieki z silnika... sprzeglo chodzi jak w starym polonezie...vebasto nie dziala i zawieszenie tragedia...duzo pali w granicach 12 l/100...kupie nastepnym razem fiata ducato
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9

michal biala podlaska

nie jestem zadowolony...kupilem 2 letnie autko z serwisu w niemczech zrobilem 40 tys. w srodku mam choinke caly czas cos sie przepala...przecieki z silnika... sprzeglo chodzi jak w starym polonezie...vebasto nie dziala i zawieszenie tragedia...duzo pali w granicach 12 l/100...kupie nastepnym razem fiata ducato
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Crafter pomyłka życiowa

Mam craftera i niemogę doczekać się konca leasingu.Padło prawie wszystko od wymiany trzy krotnie turbiny na gwarancji teraz po gwarancji padła czwarty raz po zaciski chamulcowe.A zeby było smieszniej to skrzynia biegów shiftmatic padła dwa mieśące po gwarancji.Totalny złom.Miałem ducato od nowości i gdybym miał wybierać to tylko ducato.Spalanie w vw to od 14l nawet do 25 z przyczepą.Niedajcie sie nabrać przez sprzedawców w salonach vw to najwięksi kłamcy w tej branrzy.Gwarancje to jak nieumiesz się wykłucić i niemasz jako takiego pojęcia o mechanice to bys miał ale tylko na papierze.Krótko muwiąc wszystko tylko nie CRAFTER i SPRINTER.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

a mnie się to autko podobało !

już wiem że go nie kupię
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pytanie

Mam do was pytanie.. Jaka jest max wysokość vw crafter kontener? wiem, że kontener to chyba 2,22 a do tego podwozie.. ale pod jaki most/wiadukt mogę wjechać? 3,2 to na pewno ale jaką ma wysokość?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

kupa złomu

Powiem tak, nigdy jeszcze nie byłem w posiadania takiego gówna jak VW Crafter, od początku zaczeło się od zacisków ale cóż dla mechaników vw to pierdoła. A teraz auto zamiast zarabiać większość stoi na serwisie na chwilę obecną nie jedzie w trakcie jazdy wchodzi w tryb awaryjny, przy 60 km/godz mało sie nie rozleci wszystko drży, pali 14-20 litrów paliwa i przy tym 1 litr oleju na 1000 km, instalacja elektryczna do dupy. Wolkswagen to jest już historia zatrzymali się na garbusie i chcą dorównać na siłe Renaultowi lub Fiatowi a tu kicha, szambo. Robią ludzi w balona jak chcą. A najgorzej wk...ia mnie gadka tych j...nych sprzedawców najpierw mówią, że mało pali a potem na duże spalanie odpowiadają " coś za coś a ile by pan chciał żeby paliło" poprostu gnoje. Ludzi nie kupujcie tego złomu. Leasing trzeba płacić a auto stoi i nic nie zarabia a te barany w VW się cieszą, żę znowu zrobili kogoś w H..a.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

crafter

Witam, mam 2 sztuki 136PS, przebiegi okolo 100tys. Jak mozna porownywac ten samochod do fiata czy renault. ludzie wy chyba jeszcze nie mieliscie takich aut jak renault czy fiat. Crafter pali duzo ?? a ile ma palić jak to jeden wielki żagiel. Ustarki mamy wszyscy te same, problem lezy po stronie firmy Kulczyk Tredex, ponieważ kiedyś serwisy nie musyały się o nic pytać, teraz jak wjeżdza auto na serwis to o każdą wymianę byle pierdoły muszą pytać Kulczyka.....
Polecam to auto, ja jestem zadowolony mam 2 stuki od nowości i należę do ludzi, którzy bardzo dbają o samochody.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 7