Widok

Volkswagen Crafter

VW Crafter. Najpotężniejszy.Przestronne wnętrze, komfortowe i ergonomiczne elementy wyposażenia, bogaty pakiet systemów bezpieczeństwa najnowszej generacji, szeroka gama nowych silników TDI® dysponujących optymalną mocą w pełnym zakresie obrotów – tak prezentuje się VW Crafter. Samochód, który bezpiecznie dotrze do celu z każdym ładunkiem.Najnowszy VW Crafter dostępny jest w 5 ...
więcej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

kupiłem craftera nie załamujcie mnie!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

CRAFTER 163KM

Jedna wielka porażka !!! Kupiłem go jak miał przejechane 40000km zrobiłem nim 40000km czyli ma już 80000km. Wymieniłem Dwie podpory wału Jakieś śmieszne gumki w zawieszeniu bo wszystko piszczało jak w 30 letnim aucie. 70000km Wymieniłem wacupompe (daje powietrze do serwa) ostatnio działo się coś z turbiną. Fotel kierowcy skrzypi, żarówki jak pisali wyżej palą się jak wściekłe ostatnio spaliły się dwie naraz (niemożliwe a jednak) Autko jest z 2007r a już widać że zalążki korozji. Jedna wielka tragedia.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

BUBEL VOLKSWAGENA

Posiadam craftera od zeszłego roku,w dniu odbioru ciekł płyn chłodniczy,po kilku tysiącach do wymiany była uszczelka pod głowicą {oczywiście poprawki mechaników i czas w serwisie katastrofa}wymiana kolumny kierowniczej,wymiana zacisków ,wymiana fotela bo skrzypi,wymiana rolek z paskiem już trzeci raz nadal piszczy,żarówki wymieniam co tydzień i to te za 25zł szt.wymiana koła dwumasowego po 70.000 tyś.silnik bierze olej 4litry na 20.000 tyś.olej 78zł litr,wymiana wału napędowego,wymiana podłokietnika,i tak bez końca wszystko przy przebiegu 76.000 km.Całe szczęście ,że jestem z wykształcenia mechanikiem bo w serwisie mieli mnie na początku za idiotę.Dodaję ten komentaż z myślą, że jest nas więcej nie zadowolonych klientów,w moim przypadku kazałem kserować dla mnie kopię zlecenia naprawy i jaka część została wymieniona jest to w tej chwili podstawą prawną zwrotu pieniędzy,nowego auta lub przedłużenia gwarancji o kolejne dwa lata
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

CRAFTER - TRAGEDIA VOLKSWAGENA (CZYT.MERCEDESA)

Crafter - wiekszego shitta dostawczego nie mogl mercedes wymylic. To auto za kare. Moj wysypal sie na CAN-Busach. Wszystko zwariowalo, kierunkowskazy chodza jak szalone, swiatla nie swieca stronami, ABS,ESP i ASR pali sie na desce i nie dziala, webasto nie dziala, wskaznik przepalonych zarowek raz dziala raz nie - pomimo ze zarowka np. jest przepalona, pokazuje 85 st.C temperatury zewnetrznej. Zaden serwis nie potrafi tego naprawic. Auto stoi a mialo na siebie zarabiac. Ma 150 tys.km i nie podlega juz gwarancji.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

mz

crafter 164 km - skrzynia - max. prędkość 125km/h-spalanie tragedia 16-20 l
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

tadek wierzbicki 608 822 815

wadliwe mocowanie zaciskow hamolcowyh tlukom sie okropnie jak w rozwalonym zuku w serwisie nawet po wymianie na nowe byl spokoj na 500km i wtedy serwis vw powiedzial mi ze to auto do pracy i ma n*********c przepraszam za slownictwo ale przytoczylem slowa serwisu auto pali jak smok przy 80km/g wibracje walu napendowego jakby tego bylo malo to poprosilem o przesmarowanie fotela kiarowcy bo potwornie skrzypial to popsuli mi regulacje wagi kierowcy i siedze teraz jak na desce sewis vw w swidnicy i wroclawiu zamiast dbac o klijenta i dobre imie i renome vw beszczelnie tak ustali terminy napraw abym stracil prawo do napraw gwaracyjnyh tak wiec pozostalem sam z nigdy nieusunientymi usterkami w swoim aucie na kture cierzko pracowalem prosze o pomoc vw polska bo dalej niewierze ze taka firma bawi sie w taka lichwe
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

pele

mam ten sam problem ze skrzynią biegów.bardzo ciezko mi chodzi pierwszy bieg i wsteczny,gdy auto jest zimne.po rozgrzaniu biegi wchodzą jak w masełku.to nie jedyny problem z moim crafterem po za tym auto mi bardzo kopci przy wiekszych obrotach przy nie całkiem rozgrzanym silniku.napisz mi czy znalazłeś z jakiej to przyczyny biegi tak ciezko chodzą
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

rozczrowany

Autko ma 1,5 roku teraz co tydzien na serwisie jest Zrobilem nim narazie 110 00.00Zepsulo sie : cenralny zamek, uszczelka pod mostem oraz podpora walu byla wymieniana, 2 razy gumy na stabylizatorach , drzwi przesuwne ciagle stukaja bo sa za ciezkie, wtryski sa do wymiany bo auto kopci przy obrotach 1000,alarm sie zepsul, somer swiatel oraz kontrolak oleju i hamulcow
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

zrobiłem crafterem z silnikiem 80kw 26000km. Spalanie, ciężko mi zejść poniżej 13L na 100km, ale prędkość podróżowania to 110-140 km/h na trasie, więc ma prawo spalić czasem i 15 litrów ON i to verwy. Prowadzi się bardzo dobrze, trzyma się drogi pewnie do momentu kiedy dostaniemy podmuch wiatru, auto zachowuje sie wtedy jak żaglowiec, potrafi zamyszkować, trzeba się przyzwyczaić i być bardzo wyczulonym na to zjawisko nawet gdy auto jest załadowane.
Vw się zepsuć, wiec taki niezawodny to nie jest. Ciężko chodzi skrzynia na zimno, i to we wszystkich autach w firmie, więc nie jest to kwestia mojego egzemplarza. Bardzo wygodny, cichy i szybki bus, choć 100kw to takie minimum dla furgona, na pewno spali mniej niż mój.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5