Swoją drogą mleko mleku nierówne. Osobiście odkryłam to dopiero gotując starszej córce kasze. Nie wiedziałam dlaczego np kasze manny czy płatki owsiane są jakby pozbawione smaku. A gotowałam na...
rozwiń
Swoją drogą mleko mleku nierówne. Osobiście odkryłam to dopiero gotując starszej córce kasze. Nie wiedziałam dlaczego np kasze manny czy płatki owsiane są jakby pozbawione smaku. A gotowałam na mleku z kartonu, UHT. Poszukałam mleka jak najbardziej podobnego do tych, jakie pijałam w dzieciństwie i odkryłam że w tym tkwi przynajmniej jedna przyczyna. Mleko homogenizowane ma po prostu naturalny smak, i gotowanie go nie psuje, a te UHT to wyrób mlekopodobny.
Matkom niejadków proponuję przerzucenie się na mleko z woreczka, butelki i podobne (na takim nienormalizowanym ze wsi się nie znam, pewnie trzeba by mieć gwarancję, że jest na pewno przebadane i jest niewątpliwie najlepsze wtedy).
zobacz wątek