Widok

W jaki sposób poprawić erekcję?

Nie mówię że erekcji nie mam wcale, bo jest - tyle tylko że na pół gwizdka. Tak, jestem normalnie podniecony, tyle tylko że nie mogę osiągnąć takie erekcji jak kiedyś co jest lekko frustrujące. Wprawdzie mam wyrozumiałą kobietę, ale wiecie jak jest - nie muszę chyba mówić, że jest to ważne.

Okey do sedna - najwyższa pora zacząć coś z tym robić. Tylko co?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A w jakim wieku jesteś jeżeli można wiedzieć? Od jak dawna masz problemy z funkcjonowaniem w tych sprawach? Może po prostu taka Twoja uroda, niektórzy tak mają i tyle.

Powodów może być wiele. Sam wybrałem się z tym prywatnie do urologa bo miałem (i właściwie nadal mam) podobny problem. Przede wszystkim co mogę wymienić: stres, dieta, palenie papierosów, alkohol, siedzący tryb życia - to główne powody zaburzenia erekcji i/lub niemożności utrzymania wzwodu.
Lekarz zapewne dodatkowo (tak jak i mnie) poleciłby ci pełen przegląd czyli zbadanie poziomu kortyzolu, testosteronu, do tego sprawdzenie czy nie masz miażdżycy, nadciśnienia i cukrzycy - to kolejne powody, które mogą wpływać na Twoją potencję.
Jest jeszcze czynnik psychologiczny, możesz mieć nieuświadomioną barierę, którą uwolni wyłącznie kontakt z profesjonalnym terapeutą czyli seksuologiem.
Zdecydowanie polecam właśnie aktywny tryb życia i dietę: https://medicazone.pl/dieta-na-poprawe-potencji-co-jesc-by-cieszyc-sie-dobra-kondycja/ ponieważ przynajmniej w moim przypadku naprawdę na dłuższą metę odpowiednie żywienie i więcej ruchu wpłynęło pozytywnie na wzwód.
Nie powinieneś jednak zapominać o zwykłej wizycie u urologa i wykonaniu kompletu badań - forum to jest miejsce wyłącznie na początku do szukania jakiegokolwiek rozwiązania.

Przecież pierwsze co to powinieneś wybrać się do lekarza a nie pytać na forum :) Myślisz, że ktoś odpowiedziami na forum sprawi, że zaczniesz mieć erekcję? :D Tak jak kolega wyżej napisał, konsultacja lekarska i tyle, a w necie możesz poczytać co najwyżej wartościowe artykuły, którymi możesz się wspomóc ale nie leczyć zamiast pomocy fachowca.

Inne tematy z forum Zdrowie

Łuszczyca - czy ktoś zna sposób na wyleczenie ? (44 odpowiedzi)

jak w tytule Łuszczyca - czy ktoś zna sposób na wyleczenie ? stosowałam już chyba wszystko...

Implanty zębów (61 odpowiedzi)

Zęby to kompleks, który ciągnie się za mną od dzieciństwa, teraz chciałbym wreszcie to zmienić....

Ortopeda luxmed gdańsk (12 odpowiedzi)

Witam! Ma ktoś doświadczenie z którymś z ortopedów w luxmedzie najlepiej w Gdańsku? Z tego co...

do góry