@BMtF @fubu:
Dzięki za inspirację. Walczę z obfitością kabaczków i cukinii. Wbrew wiosennym zapowiedziom, udało mi się wygospodarować kawałęk pola pod uprawy wielkopowierzchniowe ;)rozwiń
@BMtF @fubu:
Dzięki za inspirację. Walczę z obfitością kabaczków i cukinii. Wbrew wiosennym zapowiedziom, udało mi się wygospodarować kawałęk pola pod uprawy wielkopowierzchniowe ;)
Kolejny dzień z rzędu, z doskoku, robię leczo. Upolowałem czerwoną paprykę w Biedrze po 3,75 - grzechem byłoby nie zakupić kartonika. Z braku czasu obrabiam po trochu. Właśnie się pichci ostatnia partia. Wszystko idzie w słoiki, bo czeluście zamrażalnika już zapchane. Następne w kolejności będą słoiki z bazą kabaczkową/cukiniową.
Przedwczoraj pożarłem kabaczki faszerowane - farsz jak do spaghetti bolognese + papryka + ryż. Całość zapiekana z godzinkę w piekarniku, pod koniec posypana tartym serem. Rewela!
To doświadczenie + pomysł ciasta z cukinią natchnęły mnie pewną ideą. Ale pochwalę się, jak sprawdzę ją empirycznie :)
zobacz wątek