Widok
WKŁADKA MIEDZIANA, BEZ HORMONÓW.
Witajcie
Jakieś 2 tygodnie temu założyłam sobie wkładkę nie hormonalną teorytcznie jest na 10 lat a praktycznie na 5 lat płaciłam 350 zł, zabieg bezbolesny trochę byłam zestresowana- ale po miesiączka znacznie mi się skróciła zamiast tydzień trwała 4-5 dni trochę po bolewał brzuch już jest w pożądku! Jeszcze nie uprawiałam stosunku ( mąż na wyjeżdzie ) ale bardzo się boję czy ta metoda napewno jest bezpieczna?
Jakieś 2 tygodnie temu założyłam sobie wkładkę nie hormonalną teorytcznie jest na 10 lat a praktycznie na 5 lat płaciłam 350 zł, zabieg bezbolesny trochę byłam zestresowana- ale po miesiączka znacznie mi się skróciła zamiast tydzień trwała 4-5 dni trochę po bolewał brzuch już jest w pożądku! Jeszcze nie uprawiałam stosunku ( mąż na wyjeżdzie ) ale bardzo się boję czy ta metoda napewno jest bezpieczna?
chętnie się podepnę pod wątek, ponieważ rozważam założenie wkładki miedzianej..skończyłam już 35 lat i sporo kasy tracimy na prezerwatywy, dzieci już więcej nie planujemy a słyszałam, że to chyba najskuteczniejsza z metod i całkowicie bezpieczna dla organizmu, na dodatek w każdej chwili można usunąć wkładkę, nie trzeba czekać tych 4-5 lat aż straci termin ważności..magdaleno a gdzie zakładałaś wkładkę? siostra koleżanki płaciła 400 zł, ale nie pytałam gdzie..i czy to prawda że zakłada się ją w ostatnim dniu miesiączki?
u Pani Frankowskiej - Konopka przyjmuje na Chełmie jest bardzo fajna i dobra w swoim fachu ona zakłada za 400 zł bo podrożało... Moje koleżanki też mają te wkładki i w ciąże nie zachodzą więc działa nie ma co się martwić prawdopodobieństwo zajścia w ciąże jest trochę niższe niż tab. antyk. więc bym Ci to poleciła. Ja chciałam założyć mirene za 1000 zł ale koszt po pierwsze jest za wysoki po drugie hormony na mnie źle działają, a tabletki zapominam je brać więc wybrałam. Mam spokój na 5 lat co najmniej. Sama mam dwójkę dzieci więcej nie przewiduję...
Wkładka jest bezpieczna i oczywiście sama możesz kontrolować czy nadal jest w swoim miejscu....
Polecam.
Tak naprawdę miesiączki stały się krótsze trochę bardziej boli brzuch....
Wkładka jest bezpieczna i oczywiście sama możesz kontrolować czy nadal jest w swoim miejscu....
Polecam.
Tak naprawdę miesiączki stały się krótsze trochę bardziej boli brzuch....