Widok

WOŚP - wyrok sądu

Z okazji zbliżających się Świąt - czy wiecie, że zapadł wyrok w sprawie, którą wytoczył owsiak blogerowi MatkaKurka o zniesławienie..? Tym razem wyrok zapadł na korzyść ..uwaga uwaga.. BLOGERA! znieważenia nie były znieważeniami, bo bloger udowodnił, że wszystko, co pisał, opiera się na faktach!
tu cytat MatkiKurki: "Istnieje cała gama środków, którymi Owsiaka i WOŚP można przycisnąć, aby wydobyć szczegółową dokumentację, pokazującą co do złotówki ile Owsiak wypompował z fundacji do swojej kieszeni i to jest mój cel numer jeden. "

ZANIM DASZ COKOLWIEK NA WOŚP czyli bezpośrednio owsiakowi - zastanów się dwa razy i przeczytaj np. ten artykuł:

http://kontrowersje.net/s_d_wyda_wyrok_dla_owsiaka_wszystkie_publikacje_matki_kurki_oparte_na_faktach

są lepsze sposoby, by pomagać potrzebującym :) a nie owsiakowi, on już się wzbogacił :P
Wesołych Świąt!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 10
@Cross
Dokładnie :) I jak długo mogę , tak długo zawsze coś do puszek na WOŚP wrzucę :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
To raz się mogę z Tobą zgodzić:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Rozgrzeszony ? Przez kogo?
(...)
Człowieku, czy ty rozumiesz pojęcia, których używasz?"

Człowieku, czy Ty znasz pojęcie przenośnia? Pewnie takich niuansów nie dostrzegasz bo Ci je klapki na oczach zasłaniają.
Trzeba mieć nieco szersze horyzonty.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Z przenośniami radzę ostrożnie bo cię przeniosą nie tam gdzie chciałeś. Z takimi kompetencjami lepiej nie kusić licha. Na szerokie horyzonty poczekam aż zobaczę choć jeden merytoryczny wątek prawidłowo rozwinięty. Parę lat minęło ale nic takiego nie widzę.

I takiego wątku nie będzie, bo musiałbyś człowieku odkryć się, napisać coś z własnego doświadczenia, a to doświadczenie nie jest, zdaje mi się, zbyt chwalebne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Tak to prawda zero tak ,,modnego,, ostatnio slowa ,,merytorycznie,,.. Każdy wyrażając swoją opinię która nie pokrywa się z twoją automatycznie nie jest merytoryrczyny.. Zalatuje dyktatura :-D ale co ja tam wiem.. Dobrze ze chociaż jeden jedyny polak prowadzi merytoryczne dyskusję, pokrywające tłumy.. To pan jesteś :-D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
zetjot - rozgrzeszony powinno byś ujęte w cudzysłów, "rozgrzeszył" Owsiaka w swojej wypowiedzi Cross, a ja się wyjątkowo z jego poglądem zgodziłam. Ot cała filozofia, nie uważam Owsiaka za zło i ponoszę odpwiedzialność za wypowiedziane słowa (tym bardziej pisane).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Opinia jest merytoryczna, jeżeli prezentuje pełny kontekst a nie słowo od kontekstu oderwane. A kontekst wymaga komunikatu wielozdaniowego i zalgorytmizowanego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Moralne prawo oceniać Owsiaka ma tylko ten, ktory zrobił wiecej dobra od niego. Dlatego proponuje aby nie prowadzić mialkich dyskusji tylko policytować sie kto co zrobił dla innych, albo zamilknąć w tej sprawie....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
W pełni się z Tobą zgadzam:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
A ja się nie zgadzam. Siwy łeb nie zasługuje na szacunek sam z siebie. Każdą publiczną osobę ma prawo się oceniać.
Szanuję jego działalność:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja też, ale nie zmienia to faktów.
Na szacunek zasługuje nie siwy łeb, tylko człowiek w zależności od tego jakim jest człowiekiem i ile dobra zostawił na świecie. Niezależnie od tego czy jest osoba publiczną czy prywatną, czy uratował / uszczęścił jednostki czy miliony.
Mam inne zdanie.
Rozwiń myśl...
Moralne prawo oceniać ma też ten, co zrobił mniej zła - więc nie wiem jak Wy, ale ja się zaliczam:)

I wiesz, trzeba by obiektywnie ocenić ile on zrobił dobra, bo on stoi na przedzie, ale za nim stoi wielu, którzy wykonują ciężką robotę by WOŚP istniało, oraz jeszcze więcej osób, którzy dają kasę.
To pieniądze zwykłych ludzi tworzą WOŚP i przed tymi ludźmi Owsiak odpowiada - każdy, kto włożył choć grosza do puszki ma prawo oceniać, jak ten grosz został wydany.
Wpadnij na wódkę. Na forum nie da się rozwinąć myśli.
Tak,tak oczywiście.... Daję, więc wymagam, wiec oceniam. Jak Klient w sklepie, co kupuje to, za co zapłacił. I ma prawo reklamacji.
Otóż nie. Dałeś na cel, na który Orkiestra zbiera pieniądze. I ten cel realizuje. Uważasz, ze źle realizuje, to nie dawaj. Fundacja składa rozliczenia, mozesz sie z nimi zapoznać.
Facet poświecił dwadzieścia kilka lat swojego życia po to by ratować innych (przypominam ze jest wolontariuszem w WOŚP). Uważam osobiście, ze za to co robi powinien byc wynagradzany, po to by uniknąć takich dyskusji jak ta, czy przypadkiem czegoś nie ukradł. To co robi nie różni sie niczym przecież od prowadzenia dobrze prosperującej firmy. Tyle tylko, ze ta firma działa nie dla zysku wlasciela, a pro publico bono.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
skydiver, Owsiak akurat nie występuje tu jako wolontariusz, a raczej jako właściciel firmy, której prosperite zależy od jego charyzmy :)
podsumowując: życzę mu oby zarobił jak najwięcej ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ok ok.. Żeś sie rozpisał.. A wystarczyło napisać ,,zetjot ma zawsze rację,, i gra!

Inne tematy z forum Hydepark

Biżuteria jako prezent? (42 odpowiedzi)

Hej, szukam prezentu dla koleżanki i widziałam ostatnio w sieci firmę, która robi dość unikatową...

Vibracje (53 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

Kawa czy Herbata - rano (207 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

do góry