Widok

WOŚP - wyrok sądu

Z okazji zbliżających się Świąt - czy wiecie, że zapadł wyrok w sprawie, którą wytoczył owsiak blogerowi MatkaKurka o zniesławienie..? Tym razem wyrok zapadł na korzyść ..uwaga uwaga.. BLOGERA! znieważenia nie były znieważeniami, bo bloger udowodnił, że wszystko, co pisał, opiera się na faktach!
tu cytat MatkiKurki: "Istnieje cała gama środków, którymi Owsiaka i WOŚP można przycisnąć, aby wydobyć szczegółową dokumentację, pokazującą co do złotówki ile Owsiak wypompował z fundacji do swojej kieszeni i to jest mój cel numer jeden. "

ZANIM DASZ COKOLWIEK NA WOŚP czyli bezpośrednio owsiakowi - zastanów się dwa razy i przeczytaj np. ten artykuł:

http://kontrowersje.net/s_d_wyda_wyrok_dla_owsiaka_wszystkie_publikacje_matki_kurki_oparte_na_faktach

są lepsze sposoby, by pomagać potrzebującym :) a nie owsiakowi, on już się wzbogacił :P
Wesołych Świąt!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 10
Moje dzieci miały badanie słuchu sprzętem zakupionym przez WOŚP po urodzeniu.Myślę, że prawie każdy po trochu korzystał ze sprzętu z fundacji
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Sky, jakbyś przeczytał zamieszczone informacje, to byś nie zadawał takich pytań:)
Powiem ponownie - PRZECZYTAJ!!! zanim zaczniesz gadać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja córa także :) A i ja korzystałam... a pierwszy raz do puszki kaskę wrzuciłam w roku 1993 , na koncert zabrał mnie kolega siostry i po drodze wyjaśnił jaki jest cel . Co roku wrzucam cosik do puchy , a i córka kontynuuje te działania . Robię to w zgodzie ze swoim sumieniem i z pełną świadomością :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Inka, powiem ponownie, nawet organizację terrorystyczne czynią dobro - problem w tym, że przy okazji czynią zło. I nie o to chodzi, aby w działaniu było więcej dobra niż zła - bo on tego nie robi za własną kasę (jak Gates i jego kumple).
W takiej dziedzinie jak działalność charytatywna trzeba być nieskazitelnie czystym, bo to buduje zaufanie! Albo to, albo zwykła działalność biznesowa.
Ja nie neguje tego że coś kupuje, ja tylko neguje jego zachowanie - wykorzystywanie zaufania jakim obdarzają go ludzie, do czynienia zła i niewłaściwego wykorzystywania środków - to właśnie patologia!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Inko, lubię wyraziste przykłady:)
Aby przykłady nie były podstawą do dyskusji, by nie odchodzić od tematu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
@klapouchy
> "Sęk w tym, że nie czyni dobrze"

A kim Ty jestes żeby mieć czelność osądzać jego, ze nie czyni dobrze.

Moja córka, 14 lat temu leżała w inkubatorze z serduszkiem ponieważ urodziła sie miesiąc przed terminem, dziś sama jest juz zarejestrowanym wolontariuszem i bedzie po raz pierwszy w życiu zbierać pieniądze podczas WOŚP i jest z tego dumna i bardzo przejęta.
Wiesz co, my chyba mamy inna defininicje dobra i zła.
Wiesz co.... I nie chce mi się z Tobą gadać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Hahahahaha!!!!!!!!!!!!!! ,,nie chcę mi sie z tobą gadać,,.. Bo ty zły klapouch jesteś.. Hahahaha.. Oj ludzie ludzie.. Naprawdę chcecie by bylo uczciwie to nie dawajcie na orkiestrę.. Ale gdy będzie taka sytuacja ze będziecie w szpitalu czy wasi bliscy .. Odmawiajcie korzystania ze sprzętu ,,z serduszkiem,, i już ;-) i jaki problem?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
On nie kupuje "czegoś",kupuje sprzęt do ratowania ludzkiego życia i robi to już wiele lat.Uważasz,że nie podlega żadnym kontrolom?
"wykorzystywanie zaufania jakim obdarzają go ludzie, do czynienia zła i niewłaściwego wykorzystywania środków - to właśnie patologia!"-jakie zło poczynił?zakupił narkotyki,broń?sponsoruje organizacje terrorystyczne?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
>A kim Ty jestes żeby mieć czelność osądzać jego, ze nie czyni dobrze.

Powtórzę się, po raz kolejny.
Nie jestem kimś kto bije ludzi, bo nie podoba mi się, że handlują okularami słonecznymi.
Nie indoktrynuje ludzi którzy przyszli na imprezę.
Nie wydaje pieniędzy otrzymanych od innych, z przeznaczeniem na szczytny cel, na swoje zachcianki i podejrzane cele.
Etc etc.
Nie robię wielu rzeczy, które robi Owsiak, a które obiektywnie rzecz biorąc są złe, i dlatego mogę go oceniać i będę to robić!

>Wiesz co.... I nie chce mi się z Tobą gadać.

To zamknij gębę:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Inka, powiem to co temu demagogicznemu pieniaczowi - PRZECZYTAJ TEN CHOLERNY LINK!
Ludzie, jak chcecie zabierać głos to ogarnijcie temat, bo rozmawiacie na temat dotyczący konkretnej sprawy!
I wypowiadacie się w temacie o którym nie macie pojęcia!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czytałam...i cóż z tego?"jedna jaskółka wiosny nie czyni"...Ty już Owsiaka osądziłeś więc o czym mowa?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
>"To zamknij gębę:)"
O, proszę, a ten cytat to skąd ? Czy to tak z porywu serca ?
A z tym organizacjami terrorystycznymi czyniacymi dobro, to Ci sie udało, naprawdę. Gubisz sie, coraz bardziej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
>"jedna jaskółka wiosny nie czyni"

Niczym obrońcy Polańskiego:D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak?no popatrz jaka jestem zdolna;)...to jest stare przysłowie i całkiem mądre:D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
>A z tym organizacjami terrorystycznymi czyniacymi dobro, to Ci sie udało, naprawdę.

Taka jest prawda, choć Ty z pewnością jesteś negujesz każdą prawdę, która Ci nie pasuje.

>O, proszę, a ten cytat to skąd ? Czy to tak z porywu serca ?

Owszem, bo skoro nie chcesz ze mną gadać, to musisz zrobić co nakazałem.
Inaczej Twoje słowa są nic nie warte - co widać po tym poście.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Kłapciu...a ja Ci powiem tak,ludzie piszą tu ,że oni albo ich najbliżsi korzystali ze sprzętu zakupionego przez WOŚP,ratował on ich zdrowie albo nawet życie a Ty uparcie dążysz do zbrukania ich wdzięczności nie dla Owsiaka ale dla tych ,którzy za jego pośrednictwem umożliwili zakup takiego sprzętu.Uważasz,że to jest w porządku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kłapouchy piszesz tak jakbyś się wczoraj urodził;) wskaż to zło jakie Owsiak poczynił? przecież nie od dziś wiadomo jaka jest forma działania fundacji. Facet jest na procencie i tak jest w każdej fundacji. To jest jego praca. Trzeba być naiwnym żeby myśleć inaczej i oczekiwać altruizmu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kłapouchy , Ty twierdzisz , że nie bijesz ludzi , nie robisz wielu rzeczy , które robi Owsiak itd... A kto Cie tam wie ? Pisać można wszystko. I tekst zamknij gębę.. ogarnij się człowieku , bo pokazałeś buractwo jakich mało...Obiektywnie czepianie się też jest złe , więc po co to robisz ?? Chyba masz jakiś kompleks i lubisz na siebie zwracać uwagę , krytykując wiecznie innych. Może zacznij od siebie.
Inka
>Ty uparcie dążysz do zbrukania ich wdzięczności nie dla Owsiaka ale dla tych ,którzy za jego pośrednictwem umożliwili zakup takiego sprzętu.

Tego nie robię. Mówię o Owsiaku, nie o ludziach którzy ofiarowują pieniądze, ani o sprzęcie, który za część tych pieniędzy zostaje kupiony.

Przeinaczasz moje słowa.

Jeśli czytałaś ten linki, to widziałaś, że z 500 mln 170 mln nie poszło na sprzęt, i były to dane samego WOŚP, co potwierdził również i sąd.
A to oznacza, że przeszło 30% pieniędzy poszło na inny cel niż oczekiwali wpłacający (także ja, bo również przez lata dawałem).

K.a. - z mojej wiedzy, jeszcze z WOSu w LO, wynika, że fundację mają prawo wziąć do 10% na własne działanie, więc ponad 30% to trochę za wiele, prawda?;)

Wredna
>Ty twierdzisz , że nie bijesz ludzi , nie robisz wielu rzeczy , które robi Owsiak itd... A kto Cie tam wie ?

Bo obowiązuje u nas domniemanie niewinności.
A tutaj masz dowód, że sąd ocenił materiał dowodowy i uznał, że podawane dane nie były wyssane z palca, a były rzetelnymi informacjami na podstawie dokumentacji WOŚP. Przy okazji sąd dostrzegł fałszowanie tej dokumentacji, więc kto wie, jakie afery jeszcze przed nami i jaki los czeka WOŚP.

>Obiektywnie czepianie się też jest złe

Obiektywne czepianie się nie jest złe:p - to po prostu wskazywanie na problem. Choć po Waszych postach widać, że nawet dowody potwierdzone przez sąd niektórym nie wystarczą.
Jesteście niczym te mohery broniące księży pedofilów i atakujące ofiary. Wstyd!
Moher to Ty jesteś sam , sądząc z tego co wypisujesz... Już Ci powiedziałam , sądy bywają stronnicze a dla Ciebie to co powie sąd i telewizja to święte i kto tu zachowuje się jak moher? Oj wstyd , wstyd. Wskazanie problemu to wskazanie problemu , a Ty się zwyczajnie czepiasz wałkując temat i wmawiając nam , że źle myślimy. Myśl sobie co chcesz , ale nie wmawiaj nam , że powinniśmy myśleć tak samo .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Hydepark

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (156 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

Grajdołki (239 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

muza na dziś (787 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry