Widok

WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (2)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Niech nam się dobrze pisze, a dzieci niech rosną duże i zdrowe. :)

Wrzesień
1. mamtu - 03.09.2013
2. narzeczonaaa - 03.09.2013
3. Arabelka - 07.09.2013
4. ania27 - 12.09.2013
5. alkar82 - 19.09.2013
6. Mandi - 19.09.2013
7. Dora - 21.09.2013
8. meg - 23.09.2013
9. zonkaa - 23.09.2013
10. kristi 21 - 26.09.2013
11. Selene - 28.09.2013
12. dorotiii - 29.09.2013

Październik
1. Annkkaa -10.10.2013
2. Julka - 11.10.2013
3. asia1611 - 12.10.2013
4. panda - 14.10.2013
5. Aga -18.10.2013
6. XXX - 18.10.2013
7. sonia85 - 22.10.2013
8. tessaja - 28.10.2013

+ Agatka - termin do potwierdzenia

Poprzedni wątek tutaj:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=445858&hl=7981728#op7981728
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
sonia85 - co Ci mam powiedzieć... Nie nakręcaj się? No, jasne, że się nie nakręcaj, no ale każdy jest taki mądry kiedy to go nie dotyczy... W każdym razie trzymam kciuki i wierzę, ze wszystko będzie ok! :) Ugryź to z tej strony - im mniej się będziesz stresować, denerwować tą sytuacją tym szybciej zleci Ci czas do wizyty, kiedy usłyszysz, że wszystko jest w jak najlepszym porządku :)
No staram się jak najbardziej nastawić się pozytywnie ale martwię się bo czułam, że coś jest nie tak. Poza tym stresuję się bo dodatkowo mój mąż za tydzień jedzie na 3 miesiące do pracy i będę sama z synem więc ciężko się w takiej sytuacji oszczędzać...już nie wspomnę, że jak coś się będzie działo to też mam utrudnioną sytuację...
No, bez dwóch zdań sytuacja nie do pozazdroszczenia... Ale wierzę, że nic się nie będzie działo i spokojnie przetrwasz ten czas... A jak u Ciebie z doraźną pomocą? Rodzice/teściowie?
Mame mam na miejscu ale moja mama pracuje (ma własny biznes) dużo więc ciężko z czasem....wiadomo jakby coś się ważnego działo to przyjedzie pomoże. Teściowa nie mieszka w trójmieście...przyjeżdża czasem.
No grunt, że nie jesteś całkiem sama! Tak jak pisałam - trzymam kciuki i na pewno reszta dziewczyn też :) Idę się położyć, bo po dzisiejszych wojażach ledwo trzymam się na nogach ;)
cześć dziewczyny :) dawno mnie tu nie było ............rozpisałyście się na maxa :)
ja też z tych pracujących i o ile dalej będzie wszystko ok to mam zamiar pracować jak najdłużej.
kurcze do tewj pory czułam się super poza pobolewającym brzuchem a od wczoraj ......poranne mdłości i to teraz kiedy teoretycznie powinny się już kończyć.
ja też teraz czekam na kolejną wizytę (11.03) a 15go mam badania prenatalne (też mam w pakiecie)
Ania27 napewno chodzi o kase z tym ze nie kazdy robi to badanie. W irlandii na przyklad mowia ciezarnym ze okreslenie plci dziecka to osobne badanie. Trzeba sie umawiac na wizyte osobna i ponoc kasuja standardowo 200 euro! Nie tylko w polsce mysla jak wyciagnac kase :(

Ja dzisiaj nawet zjadlam zupe na obiad wiec taki maly sukces i dziecko dostalo cos innego niz kanapke :))) a jutro mam dzien wolny i mam nadzieje ze bedzie conajmniej tak piekna pogoda jak dzisiaj.
dorotii z tym badaniem pod kątem płci za 200 ojro to naprawdę niezłe zdzierstwo.Przecież pleć dziecka widać na rutynowym badaniu usg i nie trzeba przeprowadzać żadnych dodatkowych.
Z góry przepraszam, że zaśmiecam Wasz wątek. Sonia85. Ja miałam torbiele w ciąży jak masz jakieś pytania to z chęcią odpowiem Pozdrawiam Dorota
Witam piątkowo (chociaż nie cieszy on już tak jak wtedy, gdy chodziłam do pracy ;) ).

dortiii, spełniły się Twoje oczekiwania odnośnie dzisiejszej pogody. :)

sonia85, w ogóle nie ma się nad czym zastanawiać. Przyciśnij męża - niech zmobilizuje teściową, chociaż na kilka dni, zawsze to coś. Nie miej skrupułów i proś kogo możesz, niech Cię Mama odciąży, jeśli ma możliwość. A może podrzucisz gdzieś Ksawerego na parę dni? Zrób mu wakacje u babci. :)

alkar82, odzywaj się częściej. :) Miło czytać, że u Ciebie wszystko w miarę ok, chociaż mdłości nie zazdroszczę. Trzymaj się!

I bardzo proszę mi się tu nie naśmiewać z mich humorów ciążowych. ;) W każdym razie - drożdże już mam. :D
Dorciaa a masz tu konto, żebym mogła do Ciebie pw napisać?
I ja mogę do was dołączyc mam dwie kreseczki na teście :) to znaczy ze chyba tez zostanę mamusią.
Witaj kiave. Gratuluję dwóch kresek. :) A Ty się jeszcze załapiesz na październik, na kiedy Ci wypada termin porodu?
Pewnie juz listopad:) ale co tam:)
Sprawdź sobie kalulatorem, np. tutaj:

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79533.html

:)
Cześć kobietki :) A u nas dziś stuka 7 tydzień :) Pogoda piękna, aż chce się żyć! :)
Aga, gratulacje kolejnego tygodnia! :)

My już po pierwszym spacerze, po południu zaliczymy drugi.
Ja dopiero po porannym prysznicu - walczyłam od rana z łazienką, wszechobecny kurz doprowadzał mnie już do furii... A zapowiada się, że kuchnia będzie gotowa dopiero na przyszły weekend :(. Także niedługo pewnie wezmę psiora i ruszymy pod słońce ;)
a ja się zabieram za mycie okien, bo cały czas łapię sie na wrażeniu że pada śnieg;)
narzeczonaaa - na okna już też nie mogę patrzeć, no ale jeszcze chwilę potrwa zanim wygrzebię się z remontu i będę mogła je wyczyścić i się w nich przeglądać ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry