Widok

WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Razem rażniej przejść przez ciążę,wspominać dobre jak i te gorsze chwile,cieszyć się z każdego dnia tego pięknego stanu,przeżywać każde USG,każdy ruch dziecka a póżniej przezyć poród i radość z macieżyństwa(choć nie jest takie łatwe)

Zapraszam do wpisywania się.
Ja mam termin na 12.09.2013
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Codzę do dr Mężyk. Wybrałam ją trochę w ciemno. Widać,że ona nie ma uprawnień, bo na bad. genetyczne mam skierowanie do dr Sowinskiej.
Soniu, studiuję prawo :). Mówisz, że za wcześnie na radość? Cholera! ;) Pożyjemy, zobaczymy. Niestety w kwestiach badań nie pomogę, bo ze mnie ciążowa nowicjuszka :).
pierwszy raz słyszę że ktoś przed 12 tygodniem sprawdza - normy są między 12 a 14 tygodniem. Przez 2 tygodnie dziecko sporo urośnie i w ogóle będzie inaczej pomiar wyglądał więc spokojnie.
Myślę że lekarka zupełnie nie potrzebnie ci mąci w głowie.
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Wczoraj to myślałam,że świra dostanę z nerwów. Teraz trochę poczytałam i kogo nie pytam, to mówi mi to samo,co Wy.

a co do mdłośći, to mi się zaczęły w 8t. i mam je non stop;)
Też uważam że bez sensu Cię ta lekarka stresuje. Te normy są nie bez powodu na 12 - 14 tydz. Nie martw się.
Dora, ja też uważam, że nie ma na razie powodu do obaw. Najlepiej poczekać do kolejnego usg. Lekarka zdecydowanie się pospieszyla.
Aga z tymi mdlosciami to jeszcze chyba za wcześnie na radość. Mi się zaczęły pod koniec 7 tygodnia. Ale życzę, aby Cię ominęły :)
Dora, witaj!

Widzę, że nam się wątek rozwija, to dobrze. :)

Dora, moim zdaniem badanie przezierności zostało przeprowadzone za wcześnie. Łatwo nam mówić "nie stresuj się", ale postaraj się przynajmniej myśleć pozytywnie do czasu kolejnego badania.

A tak swoją drogą - jak można, będąc lekarzem, stawiać pacjentkę w takiej niepewnej sytuacji. Dla mnie to szczyt głupoty, delikatnie mówiąc. :/
Dziewczyny miałam dziś robione USG- 13 tc. przezierność karkowa 1mm, lekarz powiedział że jest ok.
Mały/a tak wariował/a że nie szło nie zobaczyć poza jego/jej wyczynami akrobatycznymi. W końcu gdy zasnął pozwolił/a by się jemu/jej przyjrzeć. Przy następnej wizycie(mam nadzieję)poznam już może płeć
super narzeczona! :)
Nie mogę spać:( zrobiłam sobie melisę i czekam aż miną mdłości (już myślałam że się ich pozbyłam a tu patrzzz...cholera przyszła:).
Jak juz wcześniej pisałam byłam u lekarza. Powiedział że płód rozwija się prawidłowo. Gdy tylko wyszłam z gabinetu,pełna emocji przez godzine nie mogłam dojść do siebie, miałam wypieki na twarzy i gadałam bez opamiętania. Ale to moje pierwsze dziecko, więc taki stan rzeczy chyba jest normalny.
Wyniki miałam OK, nic nie kazał dodatkowo robić, więc teraz przez najbliższy miesiąc błogie lenistwo;)
Witaj Aga-Bl! U mnie takie koktertne mdlości zaczęły się od 7 tc. ale to nie jest regulą że musisz się źle czuć.Jeśli Cię to ominie to jesteś mega szczęściarą.Trzymam kciuki za Ciebie!
Dora myślę że nie masz się czego obawiać, a jeśli masz wątpliwości co do kompetencji swego lekarza to polecam go jak najszybciej zmienić, dla Twojego spokoju i zdrowia maleństwa.
narzeczonaaa super, że wszystko w porządku, gratuluję :) Nie dziwię się Twoim emocjom też bym skakała z radośći :) sama się już nie mogę doczekać na usg, mam 1 marca, a już tylko o tym myślę.
Nie zazdroszczę braku snu, ja też już na nogach, ale akurat spokojnie bym jeszcze pospała parę godzin :)
narzeczonaaa - to ja, Aga ;) tylko musiałam zmienić login, bo się zarejestrowałam ;) No cóż, grzecznie poczekam na te mdłości w takim razie, aczkolwiek liczę, że się nie doczekam. Za mną okropna noc - przewalałam się z boku na bok jak wściekła... Moje sińce pod oczami świadczą same o sobie... Na szczęście dzisiaj piątek - jutro nadrobię :D
narzeczonaaa gratuluję! :) masz już umówioną kolejną wizytę? :)
Co do mdłości to w porzedniej ciąży mnie mdliło dłuuugoo... A teraz z wmiochj wyliczeń jestem dopiero w 5 tygodniu a juz mnie rano mdli. ;-(
A mój synek - Bartuś - chidzi do żłobka. Ja pracuję w urzędzie, ale nie chcę iść na zwolnienie skoro dobrze się czuję. I ktos pisał, że lubił 1 rok zycia dziecka. To ja decydowanie wolę kolejny rok. ;-D Pierwsze miesiące wogóle były ciężkie...
I zazdroszczę wstawania o 8-9 rano. Bartus przez cały tydzień wstaje ze mną o 6-tej rano do złobka i w weekendy wstaje tak samo...
a ja dzisiaj idę do lekarza :) ciekawe czy zobaczę małego lokatora :))

mnie mdli bardziej wieczorami niż rano.... a na poranne mdłości niezawodne są maślane ciasteczka :) ja miałam je ustawione na szafce nocnej i jadłam jak tylko się obudziłam i pomagało :)
No duzo dziewczyn pisze, żeby cos zjeśc jeszcze przed wstaniem z łózka. tyle, że ja codziennie biore na czczo tabletkę na tarczycę a zarza potem wychodzę do pracy i dopiero w pracy jem. ale nie narzekam, na razie mdli mnie malutko. Ogólnie mam nadzieję, że ta ciąża będzie równie bezproblemowa jak ta pierwsza. ;-)
Ja miałam lekkie mdłości i jadłam migdaly. Coś w tym jest że pomagają na zgage i inne ciazowe dolegliwosci.
Dopisuje się na listę :-)

Wrzesień
1. mamtu - 03.09.2013
2. narzeczonaaa - 03.09.2013
3. Arabelka - 07.09.2013
4. ania 27 - 12.09.2013
5. alkar82 - 19.09.2013
6. Dora - 21.09.2013
7. meg - 23.09.2013
8. żonka - 23.09.2013
9. kristi 21 - 26.09.2013
10. Selene - 28.09.2013
11. dorotiii - 29.09.2013

Październik
1. Annkkaa -10.10.2013
2. asia1611 - 12.10.2013
3. panda - 14.10.2013
4. Aga -18.10.2013
5. XXX - 18.10.2013
6. Sonia85 - 22.10.2013
7. tessaja - 28.10.2013
Hej dziewczyny,
to ja też chętnie do Was dołączę. Jestem w 9 tyg. i z objawów to mam na razie mdłości, ale raczej takie wieczorne... bo rano nic mi nie dolega. Jestem senna i bardziej drażliwa (mój biedny mąż na tym cierpi :P).

Wrzesień
1. mamtu - 03.09.2013
2. narzeczonaaa - 03.09.2013
3. Arabelka - 07.09.2013
4. ania 27 - 12.09.2013
5. alkar82 - 19.09.2013
6. Mandi - 19.09.2013
7. Dora - 21.09.2013
8. meg - 23.09.2013
9. żonka - 23.09.2013
10. kristi 21 - 26.09.2013
11. Selene - 28.09.2013
12. dorotiii - 29.09.2013

Październik
1. Annkkaa -10.10.2013
2. asia1611 - 12.10.2013
3. panda - 14.10.2013
4. Aga -18.10.2013
5. XXX - 18.10.2013
6. Sonia85 - 22.10.2013
7. tessaja - 28.10.2013

Ciekawi mnie czy już ogłosiłyście światu (znajomym i w pracy) szczęśliwa nowinę, czy jeszcze czekacie?
Co myślicie o tych rocznych macierzyńskich?
Ja jeszcze nikomu nie mówiłam, bo chce iść najpierw do lekarza. W pracy to wogóle z tym zaczekam...
A roczny macierzyński - fajny, ale niech najpierw podpisza ustawę, dopiero wtedy będzie mozna się cieszyć. ;-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry