Widok

WYBORY!!!!!

Polityka Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkich sąsiadów,
Do wyborów zostało nie wiele czasu i trzeba zastanowić się na kogo głosować. Dlaczego warto się sprężyć?
Jeśli chcemy czego więcej dla naszego Banina to trzeba wybrać ludzi, którym będzie zależało.
W nadchodzących okresie będzie naprawdę dużo pieniędzy unijnych do zdobycia i trzeba mieć tam mądrych i zaradnych ludzi.
Spróbujmy zrobić to razem!

Zatem otwieram dyskusję na kogo warto oddać głos.

Kandydaci na burmistrza nr 1.
do rady gminy 2.
do rady powiatu 3.

Wrzucając swoje przemyślenia i uwagi poprzedzajcie je tymi numerami.
Pod koniec tygodnia postara się je uporządkować.

Może zacznę:
1. Według mojej oceny obecny burmistrz jest już zmęczony..dajmy mu zatem spokój;
kandydatem ciekawym jest J.Miąskowski lecz chciałbym wiedzieć czy nie będzie po raz kolejny podważał naszych ustaleń dotyczących przebiegu obwodnicy.

2. do rady startują osoby z naszej rady sołeckiej:
p. P.Koreń i p. M.Cieszyńska.
Aktywnie działali na rzecz Banina i warto ich poprzeć.

3. tu niestety nie mam kandydatów, natomiast na pewno nie zagłosuję na tych, którzy tam siedzieli ostatnią kadencję:
p.M.Żeromski i p.E.Pryczkowski. NIC nie zrobili w czasie sowjej kadencji dla Banina. Z drugim panem korespondowałem czas jakiś w sprawie wprowadzenia ograniczenia szybkości na Lotniczej od początku granicy Banino i nic....może nie mogli, może nie chcieli..
Zatem dajmy szanse innym.
na listach z Banina znalazłem:
K.Jakuszek,
A.Dziedzic,
K.Niedrowski
zatem na nich proponuję oddać głos.

To tyle z mojej strony i zapraszam do komentarzy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Czy to już koniec kontrowersji wokół obwodnicy metropolitalnej Trójmiasta? Drogowcy potwierdzili, że obowiązuje czerwony wariant jej przebiegu. Budowa Obwodnicy Metropolitalnej Trójmiasta. Ostateczna rekomendacja dla czerwonego wariantu Komisja Oceny Przedsięwzięć Inwestycyjnych, działająca przy generalnym dyrektorze dróg krajowych i autostrad, ponownie wyraziła swoją rekomendację dla czerwonego wariantu I A Obwodnicy Metropolitalnej Trójmiasta. ierwszy raz uczyniła to w styczniu 2013 r. Teraz potwierdziła tę rekomendację, po przeanalizowaniu wariantu I A-4, który miał ominąć działki firmy Hydromega w Miszewie oraz terenów rozwojowych dla Ashlandu.
- To jest wersja ostateczna - mówi Piotr Michalski, rzecznik GDDKiA Oddział w Gdańsku.
- Oczekujemy jeszcze na decyzję środowiskową z Regionalnej Dyrekcji Ochrony Środowiska w Gdańsku. Szacowane koszty wariantu I A OMT z obwodnicą Żukowa to 2 635,32 mln zł, zaś wersji skorygowanej I A-4 to kwota 2 630,3 mln zł. Różnica w koszcie budowy jednego kilometra wynosi 130 tys. zł brutto.
KOPI za bardziej optymalny uznała jednak wariant I A, tzw. czerwony.
- Uzasadnieniem jego wyboru jest bardzo zbliżona ocena pod względem analizy środowiskowej i bezpieczeństwa ruchu oraz znacznie lepsza ocena pod względem kryteriów społecznych - napisano w protokole z posiedzenia komisji.

Obwodnica Metropolitalna Trójmiasta ma być drogą ekspresową, z dwoma pasami ruchu w każdą stronę i rezerwą terenu pod budowę trzeciego pasa.Jej długość wyniesie 32,73 km. Wybrany wariant I A OMT spowoduje konieczność wyburzenia m.in. 13 obiektów mieszkalnych.
j.stefanowska@prasa.gda.pl

Czytaj więcej: http://www.dziennikbaltycki.pl/artykul/3622508
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
wątek o obwodnicy juz istnieje po co Pani tu o tym pisze!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
jest to odpowiedz na pytanie wyzej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Podsumowując można przyjąć, że
na burmistrza poprzeć wybrać p. J.Miąskowskiego,
do rady gminy: p. P.Koreń i p. M.Cieszyńska
do rady powiatu ? może p. Jakuszek i Dziedzić
na pewno nie p.Pryczkowski i Żeromski.

Dla wzmożenia efektu proponuję rozpropagować te propozycje pomiędzy sąsiadami
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Do "NIE" dodałbym jeszcze p. Ustowskiego. Stanowczo za długo jest radnym i wyraźnie mu się nie chce.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
P.Cieszyńska?...nie rozśmieszajcie mnie...;P
Żadana Cieszyńska-na pewną na Nią NIE ZAGŁOSUJE

Inne tematy z forum Banino

Gdzie kupujecie mięso? (22 odpowiedzi)

Witam Mieszkam w baninie od niedawna i ostatnio miałam nieprzyjemnosc zakupic mieso w Markecie...

do góry