Widok

Wakacje 2020

Pewnie nie tylko ja jestem w takiej sytuacji, ze juz jakis czas temu wykupiłam wakacje za granicą, dokładnie w Turcji.
Plan jest na początek września i teraz sama sie zastanawiam, czy do tego czasu bedzie na tyle bezpiecznie aby polecieć.
Zaliczka jest zapłacona, reszte mamy wpłacic na początku sierpnia. Czy do tego czasu biuro nie zbankrutuje ?

Ktoś jest w podobnej sytuacji ? Podzielcie sie :)
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 49
Pić palić nie żałować, bida musi pofolgować
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

W Afryce to ponoc oprocz covid 19 jest ebola
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Do upadku własnego?? To Ty planujesz urlop za ostanie poeniądze?? Gratuluje ...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
W domu siedź
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Tylko te biura , po pierwsze są ubezpieczone ( dostaniesz zwrot z TFG) , po drugie płacą podatki ( np. na twoje 500+) , po trzecie zatrudniają ludzi, po czwarte organizują ci urlop.

Pytanie, skąd ten lament w ludziach? Gispodarka polska rosla prawie 4% rok w rok, nagle spadnie o 6% , czyli g.....o nic , bo zaraz ( czytaj max 1,5 roku ) odrobi . Panika w społeczeństwie jak by III wojna wybuchła. Najwyzej ten milion pracowników z Ukrainy nie bedzie potrzebnych.
Tylko pytanie czy nasi panowie co teraz tak panikują, ze takie ciezkie czasy idą za 3 tys do pracy będą chętni..
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie biedne wlasnie... wszyscy jezdza i potem nie ma miejsc w samolocie. 2 lata temu kupowalam objazd i sylwestra w ZEA.. i juz w marcu nie bylo miejsc w samolocie na tego sylwestra... dlatego kupuje sie wczesniej zeby bylo w czym wybierac...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Moze lepiej przyczynic sie do upadku biura niz wlasnego?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tia, krwawych diamentów
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ale że niby kto zwróci? TFG? Kazdy slyszal, nikt nie widział?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dajcie spokój z tym wirusem. W Polsce dziennie umiera około 1400 osób. Ja nie rozumiem jak w przeciągu 2-3 dni ludzie poddali się
ogólnej histerii. Tv, radio, prasa, internet zrobiło z ludzi zakładników. Tak ja wiem, że ludzie umierają na tego wirusa i nie twierdzę, że jego nie ma. Czy wcześniej słyszeliście, żeby podawali ile osób zmarło np. na sepsę w Polsce w ciągu jednego dnia?
Włączcie myślenie
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 8

To przykre że społeczeństwo jest takie biedne że wakacje musi rezerwować i płacić rok przed wyjazdem...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

warto liczyć się z kwarantanną, ale powinno być dobrze. Grecja b. dobrze znosi pandemię
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bez sensu, trzeba było czekać na rozwój wypadków a nie tracić zaliczkę
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

A słyszałeś o TFG? Turystyczny fundusz gwarancyjny, powołany ładnych parę lat temu właśnie po to, żeby zwracać ludzim pieniądze po upadku biur podróży. Kazde biuro ma obowiązek uczestniczyć w tym funduszu. Więc spokojnie wszyscy mogą spać, a przede wszystkim nie panikować z odwoływaniem wakacyjnych wyjazdów.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

pogrzeb będzie miał przynajmniej na bogato
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

hahaahha, naiwnych nie sieją
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Popieram kolegę z Sopotu, zwłaszcza w kwestii kwaratanny. Dobre bo Polskie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

No ale jeśli nie wyjedziesz w ogóle bo biuro zbankrutuje no to dostaniesz zwrot całości.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6
Rezygnując z wycieczek w lipcu, sierpniu, wrześniu, sami przyczyniacie się do upadku tych właśnie biur podróży.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jaki sens było anulować teraz? Skoro zaliczka i tak przepadła... ,
Nie mądrzej było poczekać?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry