Widok

Wakacje 2020

Pewnie nie tylko ja jestem w takiej sytuacji, ze juz jakis czas temu wykupiłam wakacje za granicą, dokładnie w Turcji.
Plan jest na początek września i teraz sama sie zastanawiam, czy do tego czasu bedzie na tyle bezpiecznie aby polecieć.
Zaliczka jest zapłacona, reszte mamy wpłacic na początku sierpnia. Czy do tego czasu biuro nie zbankrutuje ?

Ktoś jest w podobnej sytuacji ? Podzielcie sie :)
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 49
Od kilku lat wiadomo jest i było, że wakacje przed i po sezonie czyli tak jak w Pani przypadku we wrześniu nie potrzeba rezerwować z aż takim wyprzedzeniem. W większości przypadków takie wczasy w takich terminach potrafią jeszcze staniec, a w tym roku to będzie loteria.
Nikt tak naprawdę nie wie, kiedy wrócimy do normalności, powtarzam nikt. Gadające głowy w tv lub piszący w necie a tym bardziej znający się na wszystkim politycy wróża z fusów. Tak jest prawda.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja własnie zrezygnowałam z Chorwacji, lepiej teraz i ze zwrotem zaliczki niż potem patrzec jak biura podróży bankrutują i zostac bez niczego
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jechać. Najlepiej większą grupą i do ciepłych krajów , tam gdzie murowana pogoda : Włochy, Hiszpania.
Wycieczka autokarowa : połowa czasu zwiedzanie i połowa stacjonarnie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Radzę dokładnie przeczytać warunki tego ubezpieczenia.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Obudź się, ona już tu jest.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hahaha, równie dobrze możesz zarazić się w Polsce. To już się rozeszło na cały świat.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 3

Niestety należy odwołać, chyba, że lecieć (w samolocie nieznane osoby i mała przestrzeń) i się denerwować, że można się gdzieś zarazić.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 22
Lećcie wszyscy ale w jedną stronę. Zarazę będą do kraju przynosić.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 14

Te wizje to po jednej flaszcze czy dwóch?
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jedź śmiało, tylko wracaj dopiero jak wyzdrowiejesz.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ja też do Grecji mam wycieczkę pod koniec sierpnia, ale negocjuję właśnie z biurem podrózy na zmianę kierunku nad polskie morze.... chociaż nie mają takich ofert, bo to małe biuro, ale obiecali coś załatwić.... Myślę że jeśli w ogóle gdzieś w tym roku jechać to już wolę gdzieś w kraju. Zawsze jak się gorzej poczuję to wsiadam w auto i w 4 godziny jestem w domu. Wolę w domu chorować niż w jakimś obcym kraju...
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 6

To juz obojętnie mi jak umrę gdzie będę pochowany.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
Twoje biuro padnie i sprawa automatycznie sie rozwiaze.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

mam wykupione bilety na prom na 14 czerwca i mam nadzieje ze pojade do Polski i bedzie otwarta granica. juz i tak musialam zrezygnowac z 4 podrozy do Gdyni do konca kwietnia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Na połowę lipca mam kupioną wycieczkę do Grecji. Na chwilę obecną trudno jest cokolwiek planować. Jeżeli sytuacja będzie względnie opanowana zamierzam lecieć oczywiście z zachowaniem środków ostrożności.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

dżizas ludzie czytajcie regulaminy zanim coś podpiszecie a nie potem gorzkie żale w internecie
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 4

mam zarezerwowaną Grecję na wrzesień, trudno powiedzieć czy się odbędzie. Ale to naprawdę bardzo mały problem w obecnym czasie - obyśmy zdrowi byli.
Jak się odbędzie to pojadę, jak się nie odbędzie wezmę voucher - warto mimo wszystko wesprzeć jakoś te firmy, i zarezerwuję coś na 2021. A jak stracę te 900 zł (tyle wpłaciłem zaliczki) to stracę, świat się na tym nie kończy.
pozdrawiam
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kobieto nie wjedziesz do Turcji za pół roku!!! Myśl!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 12
Również wykupiliśmy wakacje w lipcu do Tunezji. Bardzo cieszyliśmy się na ten wyjazd. Na tą chwilę raczej zrezygnujemy. Biuro podróży Rainbow. Wiadomo, że rezygnując tracimy jakąś część zaliczki ale trudno. Zdrowie ważniejsze.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bo trzeba jeździć do Polski a nie tylko latać i latać - od tego ciągłego latania tylko zarazy przywozicie!
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 34
do góry