Widok

Wakacje 2020

Pewnie nie tylko ja jestem w takiej sytuacji, ze juz jakis czas temu wykupiłam wakacje za granicą, dokładnie w Turcji.
Plan jest na początek września i teraz sama sie zastanawiam, czy do tego czasu bedzie na tyle bezpiecznie aby polecieć.
Zaliczka jest zapłacona, reszte mamy wpłacic na początku sierpnia. Czy do tego czasu biuro nie zbankrutuje ?

Ktoś jest w podobnej sytuacji ? Podzielcie sie :)
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 49

Pani Ewo nie ma sensu, prosze nie rezykowac naprawde prosze.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7
Z TUI ani vouchera ani zwrotu prośby nic nie pomogły.Odradzam to biuro.Zmieniłam termin.Niesmak pozostał.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 3

Przecież napisałem że z naciskiem na najbliższych aby nie zostawić ich na lodzie bo wydatki będą mieli spore
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

My tez mamy wykupioną wycieczkę w czerwcu. Rzomawialem dziś z biurem. Może uda się przełożyć na listopad albo przyszły rok.
Biurom też nielekko. Nie chcę się wycofywać raczej przeczekać. Myślę że pójdą mi na rękę także z resztą wpłaty
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak i nawet zabezpieczyłam się na rezygnacje z wycieczki w 100 % tylko, ze myślałam, ze w każdej dowolnej chwili mogę z niej zrezygnować.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

Włosi tez się nie bali....nawet na balkonach śpiewali..poszli na mecz..i ..
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 15
A ja mam kupione bilety lotnicze do Kolumbii na listopad. Wyjeżdżamy zawsze sami, bez pośrednictwa biura. Obawiam się, że szybko sobie tam z wirusem nie poradzą. Jeśli będzie choć cień zagrożenia epidemiologicznego, nie polecimy.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jak tylko otworzą granice jade zwiedzać, będzie taniej, ja się nie boję tej pseudo pandemi
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 34

to się nazywa dojrzała decyzja albo głos rozsądku ...
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 6

umarłemu nic , ale za czyje pieniądze pochowasz ciało? warto o tym pamiętać ... no chyba ,że przemawia przez nas egoizm
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 15

Z naciskiem na najbliższych bo co umarłemu po pieniądzach
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja osobiście wykupiłem wakacje w polsce w połowie lipca i zdecydowaliśmy z żoną o anulowaniu wakacji. Może to nie poważne ale lepiej czasami stracić pieniądze niż zdrowie i życie
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 18

trzeba zabezpieczyć siebie i najbliższych , nawet po śmierci
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 8

Za rok możesz nie żyć. I co Ci po pieniądzach.
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 29

Wydobycie minerałów
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy przeczytałeś umowę/regulamin przed wpłaceniem zaliczki?
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja tez miałam jechać do Turcji w lipcu ale bardzo się boję bo tam koronawirus szaleje z dużą mocą. Nie wiem co mam zrobić bo boje się plajty biura podróży. Nie mam zamiaru narażać rodziny a biurowe związku z pandemią uważam ze ma zakichany obowiązek oddać nam zaliczki. Powinno samo być ubezpieczone nie tylko my klienci na których chcą się wypiąć. Jakim prawem mam czekać aż 180 dni na swoje pieniądze?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 20

Dokładnie, moim zdaniem ten rok będzie białą plamą w życiu większości z nas jeśli chodzi o spotkania towarzyskie, podróże czy koncerty (cieszę się, że jednak nie kupiłem kilku drogich biletów na Iron Maiden w lipcu). Jeśli ktoś śpi na milionach to pewnie może sobie pozwolić na jakieś podróże ale osobiście przyjąłem taktykę oszczędzania jak się da na wszystkim i zaciśnięcia pasa, bez zbędnych wydatków. Nowy telewizor kupi się później, Turcję zwiedzi nie w tym roku a w przyszłym.
popieram tę opinię 56 nie zgadzam się z tą opinią 8

nie spinaj się tak ..
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 6

Taaa gwarancyjny... a jak biuro upada to wracasz do domu nawet w drugim dniu pobytu i nikt nie pyta czy miales byc jeszcze szesc czy osiem dni dluzej...
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 9
do góry