Widok
Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie?
Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem jeszcze dokładnie gdzie, może Giżycko, Mikołajki, Węgorzewo.
I tu pytanie - możecie polecić jakieś gospodarstwo agroturystyczne? Najlepiej takie ze zwierzętami i możliwością zjedzenia swojskich wyrobów. Fajnie, gdyby było miejsce do zabawy dla dziecka i blisko jezioro. Ewentualnie doradźcie, które miasto fajniejsze, gdzie można coś pozwiedzać?
I tu pytanie - możecie polecić jakieś gospodarstwo agroturystyczne? Najlepiej takie ze zwierzętami i możliwością zjedzenia swojskich wyrobów. Fajnie, gdyby było miejsce do zabawy dla dziecka i blisko jezioro. Ewentualnie doradźcie, które miasto fajniejsze, gdzie można coś pozwiedzać?
Fakt że nie ma zwirząt ale inne opcje sie zgadzają :) Domek w szuwarach blisko jezioro , masz do wyboru domek ( z domku wychodzisz na jezioro ) , pokoje , albo mieszkanko , do tego parking, las , cisze i spokój . Do Giżycka jakieś 20 km, Węgorzewo 14< Kruklanki też 14 . Miejsce sprawdzone od lat .Polecam
Wpisz sobie na booking nie mogę wstawić linku bo mi trakruje jako spam
DOMEK W SZUWARACH KUTY
Wpisz sobie na booking nie mogę wstawić linku bo mi trakruje jako spam
DOMEK W SZUWARACH KUTY
Polecam Ach Mazury w Mikołajkach. Wszystkie pokoje z widokiem na jezioro, maja piętro rodzinne z salą zabaw dla dzieci z możliwością podglądania w pokoju co dzieje w sali zabaw (monitoring). Blisko plaża z pomostem i zjeżdżalniami dla dzieci. My byliśmy z dwu i cztero-latkiem. Dość blisko jest park dzikich zwierząt w Kadzidłowie. Nie wiem jak kwestia zwierząt. Mikołajki piękne, pełno restauracji i kawiarenek wokół jeziora. A jak nie ma pogody można wybrać się do aquaparku do hotelu Gołębiewski ;-)
Oczywiście, że warto wybrać się na Mazury. Jedno z najbardziej urokliwych miejsc w całej Polsce, pełne spokoju i zieleni, której jest tak mało. Ja szczególnie polecam wypożyczyć sobie łódkę i pożeglować, ilość jezior zachęca do takiej formy aktywności. Szczególnie okolice jeziora Ryńskiego charakteryzują się świetnymi warunkami. Za każdym razem gdy jedziemy tam ze znajomymi wypożyczamy łódki z ośrodka Korsarz ze względu na niskie ceny i szeroki wybór łodzi.
Zgadzam się z tym zupełnie i uważam, że całkowicie slusznie polecane sa okolice jeziora Rynskiego i sam Ryń. Jedna z najlepszych, choc bardzo niedocenianych, miejscowek na Mazurach. Warto sie tam wybrac bo mozna bardzo aktywnie wypoczac na lodkach. Najtaniej jest w korsarzu, dodatkowo z tego co sie orientuje to chyba tez najwiekszy jest tam wybor lodzi. W poblizu jest sporo hoteli wiec wszystko mozna zalatwic w praktycznie jednym miejscu.
A ja już od kilku lat wyjeżdżam z rodzinką do Giżycka i stamtąd wypływamy :) w tym roku szykujemy się już ze swoim jachtem. Nie mogę się doczekać. Wreszcie było nas stać na jeden z proponowanych od http://www.aquilayachts.pl
My w tym roku byliśmy pierwszy raz na mazurach i padło na http://www.mazurolandia.pl/ W sumie to mąż jest z tych rejonów i chciał wrócic zobaczyc co sie zmienilo a przy okazji by dzieci sie nie nudziły wpadlismy do tego parku atrakcji. Ja jestem zachwycona, dzieciaki sie wybawiły i wyszalały a mąż postrzelał na strzelnicy :D Wypad bardzo udany i polecam z calego serca :)
Pasym, Pasym i jeszcze raz Pasym! Cudowna miejscowość z pięknymi widokami i dobrą infrastrukturą. Byliśmy już kilka razy i za każdym razem wracamy do apartamentów Sun&Snow Osada Zamkowa! Super domki w przystępnej cenie! Cicho, spokojnie i bardzo czysto! Wyposażenie na bogato co bardzo nam się spodobało :) Polecam sprawdzić samodzielnie i skorzystać :) https://www.sunandsnow.pl/apartamenty-namazurach-pasym-1278
Jeśli chodzi o wakacje na Mazurach to dla mnie od kilku lat istnieje tylko jeden kierunek – Zalesie Mazury . W tym roku przygotowali specjalną ofertę rodzinnych wakacji –dla mnie okolice podolsztyńskiego Barczewa to strzał w dziesiątkę. Jak już ktoś wcześniej wspomniał: dookoła las i woda, cudownie!
Zalesie Mazury to chyba najlepsze miejsce dla kogoś kto chciałby nie tylko odpocząć ale i spędzić aktywnie czas. Atrakcji mają sporo więc będzie z czego wybierać. Aktualnie przed nami weekend mikołajkowy – mają fajną ofertę na weekend. Jedzenie All inclusive , basen, Spa, sala fitness. Ciężko się u nich nudzić
Na Mazurach tylko Kretowiny! to miejscowość wypoczynkowa blisko Morąga nad jeziorem Narie.
Z Gdańska dojazd nową "siódemką", po remontach zajmie pewnie nieco ponad godzinę.
Ja wynajmowałem z rodziną apartament z airbnb- "Apartament Narie"
i bardzo polecam- mieszkanie zadbane i murowane, jezioro pod domem, cisza, spokój, las, a tuż obok kilka restauracji i bardziej tłoczne centrum w zasięgu kilkuminutowego spaceru
Z Gdańska dojazd nową "siódemką", po remontach zajmie pewnie nieco ponad godzinę.
Ja wynajmowałem z rodziną apartament z airbnb- "Apartament Narie"
i bardzo polecam- mieszkanie zadbane i murowane, jezioro pod domem, cisza, spokój, las, a tuż obok kilka restauracji i bardziej tłoczne centrum w zasięgu kilkuminutowego spaceru