Widok

Wakacje z dziećmi, proszę polećcie hotel !!!

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam dziewczyny, chcę ze znajomymi, w sumie trzy rodziny jechać gdzieś na wakacje, myśleliśmy o Chorwacji, Hiszpanii, Bułgari, nie podjeliśmy jeszcze decyzji gdzie :) wszyscy mamy dzieci w jednym wieku, w wakacje będą miały po 4 lata, szukamy hotelu, żeby był nastawiony na pobyty rodzin z dziećmi, żeby był fajny basen dla dzieci i plac zabaw, animacje super jak by byli animatorzy mówiacy po polsku :) itp może macie coś sprawdzonego i godnego polecenia, proszę o info, dzięki i pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
sprawdź ofertę na wyspy kanaryjskie: lanzarote, sieć hoteli Balcero (czy jakoś tak) - itaka ma taką ofertę.
Hotel jest blisko od lotniska (15-20 km), blisko do akwarium i aquaparku (w obrębie max 2 km), baseny dla dzieci i pokój zabaw plus animacje. My właśnie planujemy tam sie wybrać we wrześniu przyszłego roku.
Rozważałam bułgarię ale znajomi byli i nie polecają - podobno brudno (poza hotelem) i nie mili są dla Polaków.
my wróciliśmy niedawno z Chorwacji. Byliśmy w apartamencie Kornatii (dojazd i jedzenie własne), było świetnie,ale rozumiem, że poszukujecie hotelu z wyżywieniem?
Jeżeli wybierzecie Chorwację to koniecznie wstąpcie do Jezior Plitvickich- rewelacja (chociaż wędrówka dla dzieci może być męcząca)
image

Dzięki, a może ktoś ma jeszcze jakieś propozycje ??? :)
a może coś bliżej - Szwecja :) byliśmy w 4 pary (w tym 3 z dziećmi rok i kilka miesiecy) w tym roku w Szwecji i się zakochałam. Bardzo dużo atrakcji dla maluchów i starszych dzieci.
My płyneliśmy Steną do Karlskrony i później autem pod Goteborg, tam mielismy domek z czterema sypialniami (w lesie, weranda ze stolem, piekny ogrodek, 2 km do jeziora, 20 km do morza).
W samym Goteborgu mozna z dzieckiem spedzic minimum 3 dni na atrakcjach: Universum (akawrium i dzungla itp.), ogromne wesołe miasteczko, park z zoo i mini zoo plus rozne muzea ... w Karlskronie mamy aqua park i ogromna sale zabaw dla dzieci. Po drodze safari z Łosiami ... na każdym kroku znajdziemy coś dla dzieci :)
Można zrobić też wypad do Legolandu.
Minus to wysokie ceny na jedzenie - ale warto zabrac lodówke turystyczna z zapasami jak ma się warunki do gotowania :)
Napewno jak Młody będzie starszy to tam wrócimy.
~Sorha a mogłabyś przesłać mi na priv namiary na ten domek- jakąś stronę internetową.
ja z całego serca polecam grecje i hotel stella palace/village- w zaleznosci od kasy ile macie:) to dwa hotele połaczone fantastycznymi basenami w jednym komplekcie...bylismy 4 rodzinami z rocznymi dziecmi, wszystko przystosowane dla maluchów, baseny, jedzenie, łóżeczka, krzesełka, wszedzie podjazdy
image
Kachnat jak wrócę do domu i się zaloguje to wyślę namiary :)
Sorha i ja poproszę na priva ;)
image
Dzięki
hej, nie znalazłam maila z dokładną stroną gdzie koleżanka rezerwowała domek ale podaje linka tego domku z innej stronki :
http://www.holiday-home.com/313735_e.aspx

Tak jak pisąłam wcześniej - warunki super :)
dzieki :)
image
Ja niezmiennie polecam dla rodzin z dziecmi Otium w Side. Absolutnie idealny hotel, super przystosowany dla dzieci. Animatorka polska tez jest, ogolnie animatorzy bardzo kreatywni. A Side jest piekne, nie to co Bulgaria (tragedia wg mnie, bylam w Zlotych Piaskach).

http://www.wezyrholidays.pl/hotel/OTIUM_ECO_CLUB_SIDE,453.html

Na przelonie stycznia i lutego ( w ferie zimowe) bedziemy na Lanzarote, tam tez wybralismy hotel bardzo przystosowany dla rodzin. Zobaczymy :) .
a co wybraliście na lanzarote ? i skąd macie wylot ?
Wylot jedyny jaki wchodzil w gre, poza Gdanskiem, czyli Bydgoszcz. Autostrada do Torunia, w godzinke powinno sie dojechac, a stamtad juz bardzo blisko. Dlatego wybralismy TUI. Do Warszawy nie bede z dzieckiem zima sie przebijac ;).

http://www.tui.pl/wakacje-samolotem/blisko-i-cieplo/wyspy-kanaryjskie/lanzarote/hotele;show,5181,aparthotel-h10-lanzarote-gardens-ace22003?tab=description&hotel=5928&wylotz=Bydgoszcz&wylot_miasto=BZG&data_od=od 30 Sty 2012&data_do=do 13 Lut 2012&len=ln68&os_dorosle=2&dzieci=1&all_inclusive=1
też chcemy z Tui ale to dopiero i tak za rok :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam Grecję- wyspę KOS i hotel Sol Kipriotis Village z TUI. Duże pokoje rodzinne (41m2)z balknem/tarasem, animacja dla dzieci, baseny i brodziki, zjeżdżalnie dla dzieci, suuuper statek -zjeżdżalnia, dwa place zabaw, fajne jedzenie, niedaleko miasta Kos, dużo atrakcji dookoła. Hotel typowo rodzinny. Byliśmy w czerwcu 2011.

Nie musisz jechać za granicę żeby spędzić udane wakacje. Wybierz się np. do Wrocławia, jest tutaj wiele świetnych atakcji, takich jak np. https://hydropolis.pl/. To ciekawe i oryginalne miejsce.

To wszystko zależy jakie masz oczekiwania. Ja jak mam się gdzieś wybierać i wydać grube pieniądze, to serio wolę jechać gdzieś za granicę. Taka chyba najpewniejsza pogoda z takich przystępnych cenowo krajów jest Egipt. Można pojechać do 4* hotelu już za 1600 zł za osobę https://www.traveligo.pl/last-minute/egipt także moim zdaniem spoko opcja ;)

Jak szukasz dobrego hotelu to zwracaj też uwagę na certyfikaty, czy jakieś posiada, czy nie itd. Mam na myśli tutaj tego rodzaju certyfikaty - https://kargroup-prestige.eu/ by do niego dołączyć trzeba, spełniać szereg wymogów :)

My jeździmy z najlepszym według nas biurem - Konsorcjum.pl odkąd córki miały ponad rok (czyli już kilka lat). W tym roku postawiliśmy na może mniej oczywisty kierunek, bo na Izrael, ale było super. Polecieliśmy na tygodniowa wycieczkę "Mozaika Izraela" - był bogaty program, ale dobrze dopracowany, więc było sporo czasu na odpoczynek, a dodatkowym atutem byli przewodnicy z ogromną wiedzą i do tego ciekawie opowiadający. Wszystko w bardzo przystępnej cenie. Ja bardzo polecam oferty Konsorcjum.pl :)

Polecam zwiedzić Poznań, to fajne miasto z wieloma atrakcjami dla dzieci. Moim synom bardzo podobało się tamtejsze ZOO i Aquapark. Nocowaliśmy w Hostel Explorer - świetne pokoje w dobrej cenie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

do góry