Widok
Wampiriada 2007
Opinie do imprezy: Wampiriada 2007, 28 listopada 2007 - 29 listopada 2007 godz. 9:00 - 15:00
Po oddaniu obowiązuje 8-tygodniowa przerwa regeneracyjna. W ciągu roku mężczyzna może oddać krew pełną 6 razy a kobieta 4 razy! Jesli znajdzie się choc kilka osób, które oddadzą krew pod UG to cała akcja ma sens. Już nawet to, że się o tym mówi coraz więcej jest cholernie ważne. Więc namawiajmy znajomych i sami świećmy przykładem. Ja niestety nie mogę (choruję na stosunkowo rzadką chorobe krwi), ale namawiam wszystkich moich znajomych. Pomyślcie, kto z Was chciałby umierać z powodu braku leków? A przecież krew to lek..
Szkoda, że dla znalezienia chętnych do sprawy wymagającej (dla większości) tak małego wysiłku, trzeba aż organizować akcje.
Szkoda, że SK nie chcą przyjmować krwi w przypadku występowania czynnika który normalnie nigdy (w związku z oddaniem) nie jest sprawdzany (czyli nie stanowi problemu), mimo że przyjmowane są np. osoby na kacu, a wejście do stacji przypomina czasem imponującą palarnię.
Lepsze jest wrogiem dobrego, mam nadzieję że co-nieco jeszcze się pozmienia.
Szkoda, że SK nie chcą przyjmować krwi w przypadku występowania czynnika który normalnie nigdy (w związku z oddaniem) nie jest sprawdzany (czyli nie stanowi problemu), mimo że przyjmowane są np. osoby na kacu, a wejście do stacji przypomina czasem imponującą palarnię.
Lepsze jest wrogiem dobrego, mam nadzieję że co-nieco jeszcze się pozmienia.