Widok

Wampiriada 2007

Wampiriada 2007 Temat dostępny też na forum:
„Twoja krew ratuje życie" – pod takim hasłem ruszyła kolejna już studencka akcja honorowego krwiodawstwa „Wampiriada". We wszystkich większych ośrodkach akademickich w Polsce, co roku studenci zbierają się żeby oddać krew i pomóc w ten sposób innym. Również Gdańsk dołączy się do ogólnopolskiej kampanii. Trójmiejska akcja odbędzie się w dwóch terminach i miejscach:28 listopada ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale sama akcja - rewelacja!

bardzo dużo osób z naszego wydziału się zgłosiło, więc takie akcje jak najbardziej mają sens!

dzisiaj odbyła się wampiriada na wydziale prawa i administracji

szkoda, że jedyne info jakie było na ten temat, widać na stronie wydziału, bo w niusach i na stronie całej akcji - nie znalazłam takiej informacji..

Szkoda, że dla znalezienia chętnych do sprawy wymagającej (dla większości) tak małego wysiłku, trzeba aż organizować akcje.
Szkoda, że SK nie chcą przyjmować krwi w przypadku występowania czynnika który normalnie nigdy (w związku z oddaniem) nie jest sprawdzany (czyli nie stanowi problemu), mimo że przyjmowane są np. osoby na kacu, a wejście do stacji przypomina czasem imponującą palarnię.
Lepsze jest wrogiem dobrego, mam nadzieję że co-nieco jeszcze się pozmienia.

Po oddaniu obowiązuje 8-tygodniowa przerwa regeneracyjna. W ciągu roku mężczyzna może oddać krew pełną 6 razy a kobieta 4 razy! Jesli znajdzie się choc kilka osób, które oddadzą krew pod UG to cała akcja ma sens. Już nawet to, że się o tym mówi coraz więcej jest cholernie ważne. Więc namawiajmy znajomych i sami świećmy przykładem. Ja niestety nie mogę (choruję na stosunkowo rzadką chorobe krwi), ale namawiam wszystkich moich znajomych. Pomyślcie, kto z Was chciałby umierać z powodu braku leków? A przecież krew to lek..

skoro są chętni to sens jest, nie wiem co Ci w tym przeszkadza - poza tym to jest UG a nie PG

oddawanie krwi

jaki jest sens robić taką imprezę teraz, skoro zupełnie niedawno była wampiriada organizowana przez PG? Z tego, co wiem, krew można oddawać co 3 miesiące. Skutek? Niewielu teraz będzie chętnych. W lutym to miałoby większy sens, moi państwo. :/

Inne tematy z forum Rozrywka

Inside Seaside 2026 (8 odpowiedzi)

Po niesamowitej, trzeciej edycji Inside Seaside ruszamy ze sprzedażą biletów na 2026!Limitowana...

Ultrace Poland (8 odpowiedzi)

Ultrace to unikalne na skalę światową wydarzenie motoryzacyjne, które stało się platformą łączącą...

OKI na molo (5 odpowiedzi)

Best Day Ever w Gdyni. OKI ponownie organizuje darmowe wydarzenie dla fanów podczas Open'era. Tym...

do góry