Widok
Cenne opinie
Aczkolwiek ze sporym dystansem podchodzę do polskich filmów, zwłaszcza komedii, po wysłuchaniu rozmowy scenarzystki i aktorów w TV uwierzyłam, że to rzeczywiscie może być doskonały film, inny niż wszystkie i zamierzałam go obejrzeć. Dziekuję, że oszczędziliście mi rozczarowania / i pieniędzy na bilet/. :)
dobry film
oceniam ten film na 4, bo zbyt zabawny( jako dramat) nie był.(W skali 6 stopniowej) Dobrze ukazana rzeczywistość- taka prawdziwa- bez mydlenia oczu- upiększania- oczywiście przedstawione przypadki "braku szczęścia" i prawdziwej miłości. Trochę z Almodovara, Kieślowskiego. Trzeba mieć odpowiedni nastój na taki Film. Wyśmienita gra aktorów, szczególnie Pani Stanisławy Celińskiej.
Bardzo dobry film
Większość z tych powyżej piszą o tym filmie myli swoje (niespełnione) oczekiwania z tym co spotkali na ekranie.
Po pierwsze to nie jest film TVNowski. Po drugie to nie jest komedia (chociaż trochę śmiesznych sytuacji jest). Po trzecie aktorzy zagrali w większości znakomicie i przekonująco.
Film jest prawdziwy w sensie sytuacj które opisuje. Dawno nie oglądałem czegoś tak autentycznego. A że każda opisuje jakiś koniec i utratę złudzeń, pożegnanie. Utratę i bolesne dochodzenie do świadomości, że to co sądziliśmy - np. O miłości tego właśnie mężczyzny, czy tej kobiety - to nieprawda. I co teraz z tym zrobić.
Po pierwsze to nie jest film TVNowski. Po drugie to nie jest komedia (chociaż trochę śmiesznych sytuacji jest). Po trzecie aktorzy zagrali w większości znakomicie i przekonująco.
Film jest prawdziwy w sensie sytuacj które opisuje. Dawno nie oglądałem czegoś tak autentycznego. A że każda opisuje jakiś koniec i utratę złudzeń, pożegnanie. Utratę i bolesne dochodzenie do świadomości, że to co sądziliśmy - np. O miłości tego właśnie mężczyzny, czy tej kobiety - to nieprawda. I co teraz z tym zrobić.