Re: Wątek bez znaczenia.
Nie gadaj Majka, czytaj, czytanie ma przyszłość :)
A właśnie, nie czuj się wielce wyróżniony C, Majka też zna drogę w moje ostępy kieby co.
Dzisiaj faszerowane papryki.rozwiń
Nie gadaj Majka, czytaj, czytanie ma przyszłość :)
A właśnie, nie czuj się wielce wyróżniony C, Majka też zna drogę w moje ostępy kieby co.
Dzisiaj faszerowane papryki.
Najpierw sos: przesmażamy na oliwie cebulę pokrojoną w kostkę, startą cukinię i pokrojone pomidory. Można dodać inne starte warzywa.
Potem farsz: przesmażamy na oliwie cebulę, pokrojone grzyby (ja dzisiaj zebrałem rydze, maślaki, purchawki, gołąbki i opieńki - pierwsza kępa w tym sezonie) i zieleninę, natka jest w sam raz.
Gotujemy na sypko pęczak.
Mieszamy pęczak z usmażonymi grzybami, można dodać pokrojonej w drobną kostkę mozzarelli lub startego parmezanu.
Paprykom (ja używam białej, po ugotowaniu skórka jest niewyczuwalna) odcinamy nasady, wydłubujemy pestki i napełniamy farszem. Zamykamy nasadą i układamy w sosie w pojemniku do zapiekania. 30 min w 160 st. będzie dobrze.
Smacznego.
zobacz wątek
10 lat temu
~Manson the Forester