Odpowiadasz na:

Re: Wątek bez znaczenia.

To jest cos co moge jeść całymi miskami, choć, tak jak napisałam , pyszne jest na swiezym chlebie.
1. kupuję papryke, bakłazany i pomidory. np po 2 kg wszystkiego
2. W piekarniku... rozwiń

To jest cos co moge jeść całymi miskami, choć, tak jak napisałam , pyszne jest na swiezym chlebie.
1. kupuję papryke, bakłazany i pomidory. np po 2 kg wszystkiego
2. W piekarniku opiekam paprykę (ok 45 minut), obracając co jakis czas. Skórka moze porobić się czarna miejscami. Upieczona paprykę wkladam do garnka i szczelnie folia zakrywam.
3. To samo robie z bakłażanami.
4. pomidory opiekam.Obieram. Kroje. Wrzucam do garnka i gotuję.
5. Paprykę po wystudzeniu obieram ze skórki, kroje na drobno wrzucam do pomidorów.
6, Bakłazana traktuje tak samo jak paprykę. AAA po pokrojeniu papryki i bakłazana odlewam sok.
7.Wyciskam czosnek. ile kto lubi.
8. Wszystko razem zagotowuje.
9. Dodaje ocet winny i oliwe.
10. dodaje sol i czubryce ewentualnie ale niekoniecznie.
11.wkladam do sloikow i pasteryzuje...

Ja zrobilam część z pokrojonymi paprykami, a część sloikow z wszystkim przetartym na paćke.

zobacz wątek
10 lat temu
~anna1964

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry