Re: Wątek bez znaczenia.
Niestety, moje dzisiejsze dokonania kulinarne są wielce trywialne:
Na patelnię trochę oliwy, pokrojona cebula, trochę grzybków leśnych, pokrojone pomidory i pokrojona papryka + chili,...
rozwiń
Niestety, moje dzisiejsze dokonania kulinarne są wielce trywialne:
Na patelnię trochę oliwy, pokrojona cebula, trochę grzybków leśnych, pokrojone pomidory i pokrojona papryka + chili, całość lekko podlewamy winem jabłkowym i dusimy. Powstały sos wykładamy do naczynia do zapiekania, układamy w nim dwa plastry cukinii, posypujemy ją ziołami prowansalskimi i nakrywamy plasterkami mozzarelli, całość do piekarnika na 30 min w 160 st. Smacznego :)
Zamiast ziół prowansalskich, których użycie świadczy o lenistwie, można wymieszać twarożek z natką i czosnkiem i posmarować plastry cukinii tymże.
Ponadto mięsożernym dobrze zrobi trochę wędzonego boczku pokrojonego w kostkę i dodanego do sosu na etapie wlewania oliwy.
A kolację mam na zimno:
tatar z pstrąga własnej roboty, żółtko z jaja kurzej roboty, posiekane korniszonki, grzybki marynowane, cebulka, trochę sosu sojowego i kromka zakwaszanego żytniego chleba, też własnej roboty.
Przydałem się? :)))
zobacz wątek
10 lat temu
~Manson the Forester