Widok

Wątek kinowy vol.2

Jest część druga, zapraszam.

Wracając na chwilę do Sherlock'a, bardzo mi się podobają te nowoczesne wersje z Robertem i Benedictem, choć lubię też ten serial :

https://www.youtube.com/watch?v=6PTXjLB92Ck&index=1&list=PLhEjs2pJAlfSMzQRHGbnqvRPplGKtyRBN

Klasyka ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ach, Mansonie, ja też mam film, z którego listę dialogową, polską i angielską, znam prawie na pamięć. Ten film to "Duma i uprzedzenie".

Dziękuję w imieniu swoim i Inez ( to jej drugie imię, forumowe ) ;)
No cóż ...
Ja, niestety, nie jestem taki spostrzegawczy :)
Za każdym razem oglądam pod innym kątem i co innego znajduję.
Dla mnie filmy QT są wielopłaszczyznowe, a fabuła jest jedynie pretekstem do kolejnych i kolejnych poziomów. Nie oglądam ich ze względu na fabułę.
Z "Django" scenę nalewania piwa przez doktora Szulza mogę oglądać na okrągło. Kadr, światło, zbliżenia, dźwięk - dla mnie ekstaza. W wątku muzycznym koleżanki pisały, że czasem też maja obsesje na punkcie jakiejś piosenki, co nie? :-)
Miłego dnia.
Tobie i Inez.

P.S. Tłumaczenie z Candyland nie utrzymało poziomu, a scena finałowa przetłumaczona fatalnie. Wiem. Poprawność etyczna polskiej filmzoofilii.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Django obejrzałam raz i to mi wystarczy ;)
W tej chwili na Pulsie leci "Django" z najlepszym tłumaczeniem, jakie do tej pory słyszałem, a gapiłem się już na niego w wielu stacjach. I wreszcie ktoś prawidłowo przetłumaczył scenę z szeryfem Sharpem. Czekam na tłumaczenie z Candyland.
Tak, gorąco polecam O północy w Paryżu :)

Pokora jako Marysia jest niezrównany :)
Dziś na jedynce Woody Alen:)...O północy w Paryżu,bardzo przyjemny film,polecam:)
Pokora jako kobieta był powalający,kiecka robiona szydełkiem i składak:)))....widok bezcenny;)
albo "Pół żartem, pół serio " , bo w końcu: nikt nie jest doskonały... ;)))
Chyba, że się przebiorą ;) Jako film instruktażowy polecam "Poszukiwany, Poszukiwana" ;)
A ja równie chętnie zawiozę i odwiozę szanowną panią zamiejscową;)inne panie tudzież:)...panów nie zabieram bo to kino na obcasach więc osobnikom płci męskiej wstęp wzbroniony;):P
Jako zamiejscowa chętnie się zabiorę ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No i świetnie:)...ja póki co jestem chętna:)...będę autkiem więc mogę zabrać i odwieźć zamiejscowych.
widziałam zwiastun - całkiem dobrze się zapowiada :) ja będę tuż po pracy, to raczej kapelusik i szpileczki odpadają ;) ale dobry humor obiecuję przynieść :)
Już zaczynam myśleć ;)
Do 23-go jeszcze trochę czasu ale...forumowe kinomaniaczki mogłyby przemyśleć sprawę i założywszy spódniczki,szpilki i kapelusiki pomknąć na babską imprezę;)
Brytyjskie komedie są przeważnie dobre, jak nie bardzo dobre ;)
Film mnie zaciekawił a cała impreza jest ciekawa:)
23 kwietnia, tak? O ile dobrze przeczytałam? Na razie nie mam planów na popołudnie ;)
Idziecie babki?:)
Może dam radę :)
to do zobaczenia w czwartek Vi ;)

Inne tematy z forum Hydepark

muza na dziś (789 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Jak sobie radzić z zadaniami, które wymagają błyskawicznych tłumaczeń? (4 odpowiedzi)

Zdarzyło mi się, że w pracy musiałem szybko zrozumieć teksty w innym języku, a nie miałem czasu...

gdzie warto studiowac (8 odpowiedzi)

Osoby szukające uczelni z przyjaznym podejściem powinny zainteresować się Uczelnią...

do góry