Widok
Wczesne ząbkowanie
Jak w suwaczku - nieźle nas synek zaskoczył, miał 3 miesiące i 3 tygodnie jak mu się dwa dolne zęby pojawiły. Męczyliśmy się z marudzeniem w dzień, złym spaniem w nocy (kilka-kilkanaście pobudek w nocy), ślinieniem się, gryzieniem paluszków i biegunką, która trwała półtora tygodnia (leczyliśmy ją, nic nie pomagało a pediatra nie wpadł na to, że zęby idą). Teraz nadal mały trochę marudzi, kupiłam pierwszy lepszy żel na ząbkowanie w aptece, ale jakoś nie widzę, żeby dawał ulgę. Może któraś z Was poleci dobry żel na ząbkowanie?
Dziękuję za informacje. Spytam o ten żel w aptece.
Tylko nie mam jak podawać chłodniejszych napojów i mleka - mały jest cały czas karmiony tylko piersią :)
Takiemu maluszkowi myje się zęby jakąś specjalną szczoteczką i wodą? No bo pasty do zębow jeszcze żadnej mu do buzi chyba stosować nie powinnam??
Tylko nie mam jak podawać chłodniejszych napojów i mleka - mały jest cały czas karmiony tylko piersią :)
Takiemu maluszkowi myje się zęby jakąś specjalną szczoteczką i wodą? No bo pasty do zębow jeszcze żadnej mu do buzi chyba stosować nie powinnam??
gosia, mój synek też zaczął ząbkować..., a ma 3 miesiące i 19 dni i z tego co zauważyłam, to nie pojawiają się I siekacze ale dolne albo kły albo trzonowe, dodatkowo gorączkuje przy tym....,
Nie wiecie jak długo może gorączkować, zaczęło się wczoraj-podaję czpoki, temp. spada ale po kilku godz. znowu idzie do góry...
Nie wiecie jak długo może gorączkować, zaczęło się wczoraj-podaję czpoki, temp. spada ale po kilku godz. znowu idzie do góry...
Sarce wyszly dwie pierwsze dolne jedynki pod koniec 3 miesiaca.ogolnie ząbkowanie to u nas jedna wielka masakra:P
Dentinox faktycznie jest dobry choc dawal ulgę glownie jak szla spac.no i na noc dawalam czopek np.eferalgan-mozna go stosowac wlasnie na bóle podczas ząbkowania.bez tych dwoch rzeczy to sobie nie wyobrazam.na szczescie teraz jest spokoj ...Najgorsze chyba za nami:D
Dentinox faktycznie jest dobry choc dawal ulgę glownie jak szla spac.no i na noc dawalam czopek np.eferalgan-mozna go stosowac wlasnie na bóle podczas ząbkowania.bez tych dwoch rzeczy to sobie nie wyobrazam.na szczescie teraz jest spokoj ...Najgorsze chyba za nami:D