Widok
ja rodzilam rok temu, wtedy nie bylo nawet platnego, ale gdybym miala wybieac jeszcze raz nie wahalabym sie. naprawde polozne swietne, sale czysciutkie, pomoc przy porodzie super.
co prawda z karmieniem miala klopot i tu akurat pomoc zawiodla, ale moze jakbym bardziej o nia prosila byloby inaczej.
w kazdym razie porod bez komplikacji, szybko i na temat takze szpital polecam. no i fajnie bo sale na 2 osoby wiec masz komfort cisze maz moze byc ciagle a nie tylko o wyznaczonej porze. za oplata mozesz miec sale 1 os i meza cala noc... bajka
co prawda z karmieniem miala klopot i tu akurat pomoc zawiodla, ale moze jakbym bardziej o nia prosila byloby inaczej.
w kazdym razie porod bez komplikacji, szybko i na temat takze szpital polecam. no i fajnie bo sale na 2 osoby wiec masz komfort cisze maz moze byc ciagle a nie tylko o wyznaczonej porze. za oplata mozesz miec sale 1 os i meza cala noc... bajka
hmm.. a ja dzwoniłam do szpitala 17 stycznia, i położna z porodówki powiedziała mi, że anestezjolog jest dostępny 24 godziny i jeżeli nie ma przeciwwskazań to na życzenie podają znieczulenie. Natomiast na moje pytanie o konsultację z anestezjologiem przed terminem porodu odpowiedziała mi, że takich konsultacji nie ma i że dopiero przy przyjęciu do szpitala jest taka możliwość....
na dyzurze zamiast 2 jest teraz 3 anestezjologow w szpitalu, w zamysle zeby bylo dostepne zzo, ale oni obsluguja razem caly szpital, a nie ma tak ze 2 lata po calym szpitalu a jeden pije kawke bo nnie ma akurat rodzacyc, wiec nie wiem jak w praktyce to wyglada. trzeba by zadzwonic na oddzial i sie dowiedziec.
Urodziłam w Wejherowie 26.01. córeczkę. Znieczulenie niby jest dostępne ale położnik bardzo odradzał , mówił że od początku roku 2 kobiety skorzystały i skończyło się cesarką więc kiedy się wydarłąm, że mimo wszystko che to znieczulenie tak przedłużał że przyszła następna zmiana, położna cały czas powtarzała że czekamy na lekarza żeby ocenił sytuację i w końcu się nie doczekałam:P W sumie dobrze bo niby po tym znieczuleniu przedłuża się poród a mój był bardzo bolesny ...
Od początku roku minęło już 5,5 miesiąca, coś się zmieniło w kwestii znieczulenia?? Termin porodu mam dopiero na początek sierpnia, zastanawiam się nad rodzeniem w Wejherowie albo w Gdańsku na ul. Klinicznej. Chciałabym urodzić bez znieczulenia, ale na pewno będę spokojniejsza jak będę mogła poprosić o znieczulenie.
Na Klinicznej znieczulenie jest dostępne 24 godziny. Znieczulenie wykonuje anastezjolog -zdarza się, że akurat wykonuje zabieg -ale naprawdę nie są to częste przypadki (bo w ciągu dnia jest 2 anastezjologów) Poród trwa, dlatego odpowiednio wcześniej anastezjolog dostanie informacje o tym, że potrzebowałabyś znieczulenia -będzie robił wszystko, żeby móc Ci je podać. Jak chodzi o Kliniczną to tutaj spokojnie mogłabyś spróbować urodzić bez z "furtką na wszelki wypadek". Pozdrawiam, położna Anna Bulczak -szkoła rodzenia Zaufaj Położnej
Moja synowa rodziła 31 lipca w
Wejherowie.Jak tylko poczuła mocniejsze skurcze odrazu tam pojechała ze względu na to że powiedzieli że na znieczulenie musi być czas.Urodziła po 4.5 godziny od przyjazdu i znieczulenia się nie doczekała ;( Z opieki porodowej i poporodowej jest bardzo zadowolona,To jest jej pierwszy poród.
Wejherowie.Jak tylko poczuła mocniejsze skurcze odrazu tam pojechała ze względu na to że powiedzieli że na znieczulenie musi być czas.Urodziła po 4.5 godziny od przyjazdu i znieczulenia się nie doczekała ;( Z opieki porodowej i poporodowej jest bardzo zadowolona,To jest jej pierwszy poród.
Rodziłam w 2013 roku. Co prawda wtedy ustawy nie było ale po co tak się wszyscy upierają na znieczulenie? Ja nie twierdzę, że co niektórym naprawdę się przyda, ale jak dobrze idzie poród i wykonujesz to o co Cię proszą to po co? Ja miałam bóle krzyżowe, silne jak cholera a i tak tylko mi położna gaz podała. O znieczulenie nawet nie prosiłam.
Potwierdzam info wcześniejsze o samym szpitalu. Położne super, lekarze w większości też, wiadomo, że zawsze można trafić na jakiegoś głupka w złym humorze. Mnie np zszywała taka doktorka w ciemnych włosach niemiła, i chamsko się odzywała. Ale była tylko mnie zszyć i to wszystko więc spoko. Laktacyjne która do mnie przyszła za dużo mi nie pomogła ale karmienie przyszło samo, kwestia wprawy chyba nie wiem.
Mąż może być przy Tobie cały czas, począwszy od sali porodowej aż do przewiezienia na zwykłą salę. Można wykupić jedynkę ale trochę to kosztuje,więc nawet się nie starałam. Ogólnie poród w Wejherowie wspominam bardzo dobrze, miałam taką fajną położną, że rozlużniała atmosferę i żartowała ze mną cały czas.
Potwierdzam info wcześniejsze o samym szpitalu. Położne super, lekarze w większości też, wiadomo, że zawsze można trafić na jakiegoś głupka w złym humorze. Mnie np zszywała taka doktorka w ciemnych włosach niemiła, i chamsko się odzywała. Ale była tylko mnie zszyć i to wszystko więc spoko. Laktacyjne która do mnie przyszła za dużo mi nie pomogła ale karmienie przyszło samo, kwestia wprawy chyba nie wiem.
Mąż może być przy Tobie cały czas, począwszy od sali porodowej aż do przewiezienia na zwykłą salę. Można wykupić jedynkę ale trochę to kosztuje,więc nawet się nie starałam. Ogólnie poród w Wejherowie wspominam bardzo dobrze, miałam taką fajną położną, że rozlużniała atmosferę i żartowała ze mną cały czas.
Ja rodziłam w 2015 roku, zapewniam jestem mam wysoki próg bolowy, dałam rade bez znieczulenia, ale był moment, że myślałam " nie dam rady" Glowa mojego dziecka okazała się duża i zakliniwala się w drogach rodnych...uczucie otwierania parasola w " d" Ból nie do opisania... Tez miałam nowe krzyżowe... Ale po co cierpieć? Jak chcesz wyrwać.sobie zęba bez znieczulenia bo przecież kiedyś tak robiono. Rodziłam bez znieczulenia to pi co w innych zabiegach je brać?