Widok

Wejherowo - czy jest już znieczulenie do porodu dla wszystkich??

Zdrowie Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Podobno od 1 stycznia miało być dla każdej rodzącej, ktoś wie? ktoś rodził? :)) zastanawiam się nad wyborem tego szpitala i nad pójściem prywatnie do ordynatora tego oddziału.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja rodzilam rok temu, wtedy nie bylo nawet platnego, ale gdybym miala wybieac jeszcze raz nie wahalabym sie. naprawde polozne swietne, sale czysciutkie, pomoc przy porodzie super.
co prawda z karmieniem miala klopot i tu akurat pomoc zawiodla, ale moze jakbym bardziej o nia prosila byloby inaczej.
w kazdym razie porod bez komplikacji, szybko i na temat takze szpital polecam. no i fajnie bo sale na 2 osoby wiec masz komfort cisze maz moze byc ciagle a nie tylko o wyznaczonej porze. za oplata mozesz miec sale 1 os i meza cala noc... bajka
Ja szpital również polecam. I fakt laktacyjne są straszne :p nie wszystkie ale wiekszosc.
image
ja mam świeże info od położnej ze szkoły rodzenia: nigdzie nie podają znieczulenia :/ tylko na klinicznej a i tu sa trudnosci, bo żeby je podać potrzeby jest anestezjolog, których na położniczych odziałach brak i generalnie to jedna wielka fikcja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
hmm.. a ja dzwoniłam do szpitala 17 stycznia, i położna z porodówki powiedziała mi, że anestezjolog jest dostępny 24 godziny i jeżeli nie ma przeciwwskazań to na życzenie podają znieczulenie. Natomiast na moje pytanie o konsultację z anestezjologiem przed terminem porodu odpowiedziała mi, że takich konsultacji nie ma i że dopiero przy przyjęciu do szpitala jest taka możliwość....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A jakie są przeciwwskazania do znieczulenie przy porodzie?
o to chyba powinnas zapytać lekarza.........
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
styczniowe mamusie czy możecie się wypowiedzieć o faktycznej dostępności znieczulenia w wejherowie?? czy znieczulenie jest podawane na prośbę rodzącej tak jak gwarantuje to ustawa??
Wznawiam temat.
Wiadomo coś o znieczuleniu??
Byłam ostatnio na wizycie prywatnej u dr Maciejewskiego - ordynator, ale nie zapytałam, kompletnie zapomniałam.
Nawet jeśli jest znieczulenie to jak będzie Ci dobrze szło położna powie: "anestezjolog jest w toalecie przykro mi" :)))
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
od poczatku roku w wejherowie jest zatrudniony dodatkowy anestezjolog,zeby nawet na dyzurze byla dostepnosc zzo;
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
O jest przez całą dobre na oddziale???
Słyszałam że tylko w niektórych godzinach można skorzystać z jego "usług"....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
na dyzurze zamiast 2 jest teraz 3 anestezjologow w szpitalu, w zamysle zeby bylo dostepne zzo, ale oni obsluguja razem caly szpital, a nie ma tak ze 2 lata po calym szpitalu a jeden pije kawke bo nnie ma akurat rodzacyc, wiec nie wiem jak w praktyce to wyglada. trzeba by zadzwonic na oddzial i sie dowiedziec.
Urodziłam w Wejherowie 26.01. córeczkę. Znieczulenie niby jest dostępne ale położnik bardzo odradzał , mówił że od początku roku 2 kobiety skorzystały i skończyło się cesarką więc kiedy się wydarłąm, że mimo wszystko che to znieczulenie tak przedłużał że przyszła następna zmiana, położna cały czas powtarzała że czekamy na lekarza żeby ocenił sytuację i w końcu się nie doczekałam:P W sumie dobrze bo niby po tym znieczuleniu przedłuża się poród a mój był bardzo bolesny ...
Ja mam termin na marzec i słyszałam, że na Zaspie można ze znieczuleniem, ale tylko do godzin poludniowych jak na razie :-(
Pozdrawiam p. położną Anie z Zaspy :))
Ja bede rodzic w wejherowie na przelomie lutego/marca. Polozna ktora tam pracuje, ktora prowadzila moja szkole rodzenia mowila ze z tym znieczuleniem to jedna wielka sciema bo personel nawet nie jest w tym zakresie przeszkolony i lepiej sie nie nastawiac :) wiec ja sie nie ludze nawet
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja rodziłam na Zaspie w znieczuleniu zewnątrzoponowym, ale to było jeszcze przed trzynastą, wiec anastazjolog był. Czułam tylko parcie, wogóle bez bólu.
Od początku roku minęło już 5,5 miesiąca, coś się zmieniło w kwestii znieczulenia?? Termin porodu mam dopiero na początek sierpnia, zastanawiam się nad rodzeniem w Wejherowie albo w Gdańsku na ul. Klinicznej. Chciałabym urodzić bez znieczulenia, ale na pewno będę spokojniejsza jak będę mogła poprosić o znieczulenie.
Nic się nie zmieniło, albo będzie ktoś wolny albo nie będzie.
Na Klinicznej znieczulenie jest dostępne 24 godziny. Znieczulenie wykonuje anastezjolog -zdarza się, że akurat wykonuje zabieg -ale naprawdę nie są to częste przypadki (bo w ciągu dnia jest 2 anastezjologów) Poród trwa, dlatego odpowiednio wcześniej anastezjolog dostanie informacje o tym, że potrzebowałabyś znieczulenia -będzie robił wszystko, żeby móc Ci je podać. Jak chodzi o Kliniczną to tutaj spokojnie mogłabyś spróbować urodzić bez z "furtką na wszelki wypadek". Pozdrawiam, położna Anna Bulczak -szkoła rodzenia Zaufaj Położnej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Wejherowo

Szpital Wejherowo jakie opinie ? (5 odpowiedzi)

Hej Mamuski. Powiedzcie mi jak to wszystko wyglada w Szpitalu w Wejherowie? Jestem Młoda Matka...

Jak mieszka się w Wejherowie? (35 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

do góry