Widok
ja rodzilam rok temu, wtedy nie bylo nawet platnego, ale gdybym miala wybieac jeszcze raz nie wahalabym sie. naprawde polozne swietne, sale czysciutkie, pomoc przy porodzie super.
co prawda z karmieniem miala klopot i tu akurat pomoc zawiodla, ale moze jakbym bardziej o nia prosila byloby inaczej.
w kazdym razie porod bez komplikacji, szybko i na temat takze szpital polecam. no i fajnie bo sale na 2 osoby wiec masz komfort cisze maz moze byc ciagle a nie tylko o wyznaczonej porze. za oplata mozesz miec sale 1 os i meza cala noc... bajka
co prawda z karmieniem miala klopot i tu akurat pomoc zawiodla, ale moze jakbym bardziej o nia prosila byloby inaczej.
w kazdym razie porod bez komplikacji, szybko i na temat takze szpital polecam. no i fajnie bo sale na 2 osoby wiec masz komfort cisze maz moze byc ciagle a nie tylko o wyznaczonej porze. za oplata mozesz miec sale 1 os i meza cala noc... bajka
hmm.. a ja dzwoniłam do szpitala 17 stycznia, i położna z porodówki powiedziała mi, że anestezjolog jest dostępny 24 godziny i jeżeli nie ma przeciwwskazań to na życzenie podają znieczulenie. Natomiast na moje pytanie o konsultację z anestezjologiem przed terminem porodu odpowiedziała mi, że takich konsultacji nie ma i że dopiero przy przyjęciu do szpitala jest taka możliwość....
na dyzurze zamiast 2 jest teraz 3 anestezjologow w szpitalu, w zamysle zeby bylo dostepne zzo, ale oni obsluguja razem caly szpital, a nie ma tak ze 2 lata po calym szpitalu a jeden pije kawke bo nnie ma akurat rodzacyc, wiec nie wiem jak w praktyce to wyglada. trzeba by zadzwonic na oddzial i sie dowiedziec.
Urodziłam w Wejherowie 26.01. córeczkę. Znieczulenie niby jest dostępne ale położnik bardzo odradzał , mówił że od początku roku 2 kobiety skorzystały i skończyło się cesarką więc kiedy się wydarłąm, że mimo wszystko che to znieczulenie tak przedłużał że przyszła następna zmiana, położna cały czas powtarzała że czekamy na lekarza żeby ocenił sytuację i w końcu się nie doczekałam:P W sumie dobrze bo niby po tym znieczuleniu przedłuża się poród a mój był bardzo bolesny ...
Od początku roku minęło już 5,5 miesiąca, coś się zmieniło w kwestii znieczulenia?? Termin porodu mam dopiero na początek sierpnia, zastanawiam się nad rodzeniem w Wejherowie albo w Gdańsku na ul. Klinicznej. Chciałabym urodzić bez znieczulenia, ale na pewno będę spokojniejsza jak będę mogła poprosić o znieczulenie.
Na Klinicznej znieczulenie jest dostępne 24 godziny. Znieczulenie wykonuje anastezjolog -zdarza się, że akurat wykonuje zabieg -ale naprawdę nie są to częste przypadki (bo w ciągu dnia jest 2 anastezjologów) Poród trwa, dlatego odpowiednio wcześniej anastezjolog dostanie informacje o tym, że potrzebowałabyś znieczulenia -będzie robił wszystko, żeby móc Ci je podać. Jak chodzi o Kliniczną to tutaj spokojnie mogłabyś spróbować urodzić bez z "furtką na wszelki wypadek". Pozdrawiam, położna Anna Bulczak -szkoła rodzenia Zaufaj Położnej