Widok

Wesele - Zamek w Gniewie

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny! na prosbe mojej mamy, chcialabym Was sie zapytac czy mialyscie, lub znacie kogos kto mial, wesele na Zamku w Gniewie. Bardzo prosze o opinie.
Moja mama nadal nie jest do konca przekonana....

Dziekuje Wam bardzo i pozdrawiam jak zawsze:)

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja bym tam nigdy nbie zrobil wesela, jakis jarmarczny klimat tam :)
a gdzie Ty masz jarmark tam?:) Normalne mury, sala ladna, dobre jedzenie (wg mnie)... No i lokalizacja mi odpowiada.

Tylko chcialabym jeszcze sprawdzic (i uspokoic moja mame) jak z ta ich organizacja.... Jak to naprawde wyglada, bo troche w ciemno to rezerwowalam.

image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
moim rodzicom sie tam podobalo, bo byli na zamku jak sala byla udekorowana na weselisko. tata mi przebakiwal ze super miesjce, ale kasa kasa kasa ;))

no trzeba przyznac ze drogo.... bo wina, czesc wodki, ciasta..... wszystko trzeba u nich... wynajecie sali i inne dodatkowe oplaty..... ale podoba mi sie ten zamek:)

image
image
Podworko jest okropne, a to ze jest sala ... Liczy sie jedzenie itp.
A poza tym wole renesansowe wnetrza niz zimny gotyk :)
podworkko? tzn za zamkiem? my tam nie zamierzamy isc ani tez nikogo wpuszczac:) tylko dziedziniec, kaplica i refektarz:) A jedzenie maja bardzo dobre, probowalam:) i duzo::)

image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
moim zdaniem jesli cie stac i miejsce ci odpowaida to rob tam wesele. na pewno jest pieknie i klimatycznie, atmosfera krolewska ;))

Podworko czyli dizedziniec - robi bardzo slabe wrazenie.
Ale jak ktos sie uprze to wesele mozna i w stodole zrobic ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
takie wiejskie weselicho a potem harce w stodole tez moga byc ciekawe :))

harce w stodole - to juz perwersja ;)
a co ty taki swiety jestes....po slubie juz nikt niczego nie zabrania - jak mi to dzis ksiadz powiedzial :D

My też zamierzamy robić tam wesele. Jednak zdziwilo mnie że trzeba brać od nich ciasto i alkohol. My mamy w planach jechać tam niedługo i wszystkiego sie dowiedzieć. Ale jeśli któraś z was wie cokolwiek o tym miejscu to proszę napiszcie. No i ceny, bo to bardzo ważne.

image
image
[b]Lista 2009 - http://buninka.dobrynet.pl/sluby2009.php[/b]
Ja slyszalem od innych ksiezy inne zdanie na ten temat :)
Moze ten jakis zbyt nowoczesny ? ;)
nie wiem czy taki nowoczesny - zyciowy ;)))

ceny menu zaczynaja sie od 160 zl. Wynajem sali i kaplicy - 3500zl. 300 zl dodatkowo oplata za zespol. Tyle wiem:)

tez sie zdziwilam z tym ciastem i alkoholem...ciasto chcielismy z sowy,....no ale coz...

image
image
a i nie robia wesel ponizej 80 osob

image
image
To nie powinien tego mowic :)
to ty jakas inna religie chyba wyznajesz

Nie, po prostu ksieza staja sie bardziej laiccy niz ludzie ;)
My także zainteresowani byliśmy organizacją wesela i ślubu na zamku w Gniewie. Oferta weselna na 2008 rok wygląda w następujący sposób

ŚLUBY I WESELA W ZAMKU GNIEWSKIM

Zamek w Gniewie od dziesięciu lat obsługuje kompleksowo ceremonie ślubne oraz przyjęcia weselne w niepowtarzalnej atmosferze krzyżackiej twierdzy. We wspaniałej atmosferze kaplicy zamkowej organizujemy uroczystości ślubne, które może ubarwić śpiew chóru gregoriańskiego ”Schola Cantorum Gymevensis”.
Młodą Parę i Weselników na dziedzińcu zamkowym powita salwą armatnią załoga zamku gniewskiego. Następnie Goście udają się na przyjęcie weselne do Wielkiego Refektarza,
w którym zasiąść może 120 osób oraz sali Św. Jerzego, w której odbywają się tańce.

• Ślub i wesele w Zamku w Gniewie z Powitaniem historycznym Nowożeńców
- odnajem kaplicy z wystrojem oraz sal na wesele ................................................3500 zł

• Odnajem Kaplicy Zamkowej z wystrojem
i Powitaniem historycznym Nowożeńców...............................................................2000 zł

• Odnajem Sal Zamkowych na wesele
z Powitaniem historycznym Nowożeńców..............................................................2500 zł

• Menu weselne uzgadniane indywidualnie................................od 150zł do 200 zł od osoby

• Komnata dla Młodej Pary w Zamku............................................................................400 zł

• Zespół Muzyczny na wesele ...................................................................................2.500 zł

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

Zaniepokojona matka - opinia (6 odpowiedzi)

Szkoła bardzo efektowna, ale mało efektywna. Na plus dwoch może trzech psychologów ze świetnym...

Jacek - ocena (3 odpowiedzi)

Szkoła nie warta czasu i nakładu finansowego. Totalny brak kontaktu z wychowawcą i dyrekcją...

Rodzic - opinia (5 odpowiedzi)

Nasze dziecko przeniosło się z tej szkoły, bo było źle traktowane przez wychowawcę, nauczycielkę...

do góry