Widok
W ośrodku u Krefta w Chmielnie przygotowywałam dekorację sali. Klientami byli moi sąsiedzi i wiem od nich,że byli bardzo zadowoleni, ciasta smaczne jak domowe, a jedzenia było pod dostatkiem. Mnie osobiście ośrodek też bardzo się podobał, czyściutko i przepiękna okolica, polecam.
Byłem w ośrodku "Krefta" w zeszłym tygodniu jako fotograf - jedzenie i obsługa moim zdaniem bez zastrzeżeń, wiec polecam.
Slub mialam we wrzesnu, a zabawe w osrodku Krefta. Bardzo polecam, obsluga profesjonalna, jedzenie smaczne, sala i otoczenie przepiekne. Goraco polecam. Cena naprawde konkurencyjna w porownaniu do Wichrowego Wzgorza i U Chlopa. Goscie nocowali w domkach nad jeziorem, ja z mezem w pokoju nad sala z widokiem na jezioro. Mam namiary do Pani z Chmielna ktora pieknie udekorowala sale, samochod i przygotowala moja wiazanke za naprawde rozsodne pieniadze.
do acjali
hej. Ja będę miała w Wichrowych w maju. Słyszałam dużo dobrego o tym "lokalu" od gości, którzy się tam bawili. Ale może mogłabys podpowiedzieć na co zwrócić uwagę przy organizacji? Bo na pewno były jakieś słabe strony. np jak wygladała sprawa toalet? Bo z tego co ja widzialam jest tylko jedna. Wydaje mi się,że to może być problem przy dużym weselu. a jak z przystrojeniem sali? Byłaś zadowolona? Może mogłabys podesłac jakieś fotki? byłabym wdzięczna. mój e-mail oliwka81@onet.eu
Problem toalet w ogóle mi do głowy nie przyszedł, bo u nas wszyscy goście nocowali, a każdy z pokoi ma tez własną łazienkę. PLus sa te dwie ogólnodostepne toalety. By byliśmy bardzo zadowoleni, wesele przebiegło bez żadnych zgrzytów, wszystko było podane tak i wtedy gdy miało być. Jesli macie gości spoza kaszub, ustalcie jak ma byc podany obiad, bo u nas część gości sądziła że ryz z kurą jest juz daniem głównym, a nie przystawką;)
[b] 25.04.2009 [/b]
[b] 25.04.2009 [/b]
no z ta kura to jest chyba powtarzający sie motyw na wszystkich weselach. najpierw jest rosół, a potem ta kura z rosołu (czy tez kurczak) z ryżem, a potem dopiero wjeżdżają kotlety. Większość ludzi się napycha ta kura (wg mnie średnio smaczną) a potem nie ma miejsca na inne reczy ;-) to nie jest raczej żaden kaszubski zwyczaj... nie wiedziałam o tej toalecie w piwniczce. a moi goście częściowo będą nocować w sąsiadującyh pensjonatach stąd moje pytanie
U Krefty sa trzy opcje cenowe, my wybralismy te posrednia za 140 zl od os. Z tym ze troche menu pozmienialismy, faktycznie na stolach znalazlo sie duzo wiecej przystawek i salatek. W cenie wliczone sa ciasta i owoce. Owocow i ciast bylo naprawde duzo. Tak samo jak jedzinia.
Namiary do Pani od dekoracji sali,dodatkowo wykonala bukiety i butonierki oraz dekoracje samochodu: Ania Klinkosz z Chmielna tel 692 342 926.
Do slubu mielismy wynajeta piekna bryczke z Chmielna, moge przeslac namiary w mailu. Podesle Ci jutro troche fotek, od fotografa jeszcze nie mam wiec poszukam w zdjeciach od gosci.
Namiary do Pani od dekoracji sali,dodatkowo wykonala bukiety i butonierki oraz dekoracje samochodu: Ania Klinkosz z Chmielna tel 692 342 926.
Do slubu mielismy wynajeta piekna bryczke z Chmielna, moge przeslac namiary w mailu. Podesle Ci jutro troche fotek, od fotografa jeszcze nie mam wiec poszukam w zdjeciach od gosci.
Co prawda wesela tam nie urządzałam ani ne byłam ale jestem czestym gosciem na wakacjach i w ciagu roku i z czystym sumieniem moge polecić Wichrowe Wzgórza- jedzenie super, ładny wystrój, czysto, - pieką swietne ciasta- pokoje czyste zadbane-mili gospodarze z którymi mozna sie dogadac. Jest jedna duza sala na spokojnie 100 osob w stylu kaszubskim i zostal teraz wybudowany drugi dom - Chata Aniołów- tam juz wystrój bardziej nowoczesny - ale mniejsza sala na ok 50 osob. Ceny na stronie www.kostuch.pl
Jeśli chodzi o wichrowe wzgórze jestem jak najbardziej na tak mialam tam wesele i początkowo się obawiałam bo połowa gości była z zagranicy ale jak sie okazało wszystko było ok. Dobrą sprawą było to ze jest tam kierowniczka obsługi ktora tak naprawde pomogła nam we wszystkim z jej znajomością angielskiego. Organizacja całego wesela powiodła sie i jesteśmy bardzo zadowoleni. Jeśli chodzi o takie sprawy jak toalety to u nas goście nocowali i nie było z tym problemu. Wrazie jakichkolwiek pytań odpowiem
no właśnie my równiesz byliśmy zadowoleni dzieki pomocy P. Beaty prawej ręki szefowej. Pomogła nam we wszystkim jej podejście do gości wszyscy byli zachwyceni. Wesele jak najardziej udane obsługa rewelacyjna uprzejma,kontaktowa. Kuchnia I miejsce na kaszubach polecam. No i oczywiście te stroje kaszubskie które zrobiły nieziemskie wrażenie na naszych gościach. Ci którzy mają tam wesele mają wielkie szczęście tak jak my Aga i Piotr.
Hej dziewczyny,
My długo szukaliśmy sali poza Trójmiastem (na okolo 100 osób), wybraliśmy Agroturystykę "U chłopa" - 4 dni temu mieliśmy tam wesele. Wyszło cuuuudownie, mają tak przepiękną, nową, dużą salę z bajecznym widokiem na jezioro - byliśmy pierwszym weselem w nowej sali, jeszcze tynk w rogu dosychał;)
Jedzenie świetne, polecam z całego serca, więcej info za jakiś czas, z fotkami - jak je dostaniemy;)
My długo szukaliśmy sali poza Trójmiastem (na okolo 100 osób), wybraliśmy Agroturystykę "U chłopa" - 4 dni temu mieliśmy tam wesele. Wyszło cuuuudownie, mają tak przepiękną, nową, dużą salę z bajecznym widokiem na jezioro - byliśmy pierwszym weselem w nowej sali, jeszcze tynk w rogu dosychał;)
Jedzenie świetne, polecam z całego serca, więcej info za jakiś czas, z fotkami - jak je dostaniemy;)
Również polecam ośrodek Wichrowe Wzgórze :) mieliśmy tam wesele 7 lipca tego roku i naprawdę wszystko było świetnie. Jedzenie bardzo smaczne i bardzo dużo, mimo rozdawania po poprawinach jeszcze z żoną dwa miesiące z zamrażarki wyciagalismy przysmaki weselne. Pani Maria Kostuch właścicielka ośrodka to bardzo sympatyczna i ciepła kobieta. Każdy szczegół można było ustalić i nie było przy tym najmniejszych problemów. My mieliśmy wesele na starszej sali na 100 osób i miejsca było w sam raz. Gorąco polecam ten ośrodek.