Widok

Wiczlino - Ogród sąsiedzi??

Witam,

Czy może ktoś z Was wie, że będzie mieszkał na Wiczlinie Ogród??
My w 3 budynku:))
Pozdrawiamy przyszłych sąsiadów
Iza i Patryk
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej, czy macie moze wykupione juz miejsca parkingowe w garazu podziemnym? My wczoraj podpisalismy umowe .Budynek nr 3 jest wybudowany w 11% ,o 7% ponad plan:)
agata i przemek
garaz kupile razem z mieszkaniem, podpisalem obie umowy od razu.
Witam.

Sledze troche plany miasta co do nasej dzielnicy. Czytalem cos statnio o jakims wypisku smieci jakies 3 km z lasem w jakiejs wsi czy cos...
Wiem ze w planach jest droga do wybudowania Nowaka Jezioranskiego, Wiczlinska chyba tez ma byc przebudowana...
Czy slyszeliscie moze cos o poszezeniu drogi przez Witomino i las? Dotarcie do obwodnicy z centrum w godz popoludniowych to jakas masakra!!
Aha. Jeszcze jedno pytanko, kiedy bedzie mozna wprowadzac korekty w projektach, np instalacje elektryczne i podobne rzeczy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej;)

Jutro podpisuje umowe na mieszkanie w budynku 4B....
Jest tu ktos jeszcze? Fajnie byloby miec jakeis przyjaznych sasiadow :)

Pozdrawiam

Anka & Piotrek
http://www.wiczlinoogrod.fora.pl

Może przeniesiemy sie tam? Swiezo zalozone i czeka na przyszlych mieszkancow osiedla ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ostatnio emocje zwiazane z tym forum opadly, rzadko kto tu juz zaglada....pozdrawiam
Lukasz
szkoda... moze z racji tego, ze w piatek weszly do sprzedazy budynki 4A i 4B forum troche ozyje:)

To Ty zapraszales na parapetowe do budynku 3 na I pietro?
ja zapraszam pol roku pozniej do 4b na II pietro ;-)
rzucilem takim pomyslem, wszyscy sie tak ochoczo zapraszali na parapetowy...dlaczego nie zrobic jednej? czasy studnckie mi sie przypomnialy i dawne korytarzowy ;)- ale to juz zalezy nie tylko ode mnie. Mam jednak nadzieje, ze na tym osiedlu zbierze sie sporo fajnych ludzi z ktorymi bedzie mozna od czasu do czasu cos zbroic ;), a nie tylko" dzien dobry". Jestem spoza Trojmiasta i chetnie poznam sasiadow. Jesli ktos ma ochote to piszcie na lukaszhnat@gmail.com
pozdrawiam
a co do tych czasow studenckich...to nie myslcie ze jakis stary dziad ze mnie ;)- nie tak dawno to bylo....;)
dooobra, dobra - pewnie spróchnialy z Ciebie dziadek i chcesz sobie przypomiec "stare" czasy ;) ;p

Pozdrowienia z budynku nr 3 ;)
wkoncu ktos sie odezwal....stare dziady!! Poki co to Wy sie nie odzywacie... a moze ktos na open' era sie wybiera? Wybieram sie Skunk anansie. A jak juz spotkamy sie na pietrze, to nie myslcie, ze bede spokojnym sasiadem...
pozdrawiam
pozyjemy zobaczymy... ;]

na openera akurat sie nie wybieram, bo termin nie pasuje, ale za to jak co roku na woodstock i w tym roku na sonisphere festival ;)
Czy posiada ktoś informację jak idzie sprzedaż w budynkach 4a i 4b?

Ponadto czy nie obawiacie się, że wiczlino ogród jest oddalone od jakiejkolwiek cywilizacji. Niby mają powstać sklepy w lokalach usługowych na parterze bloków przy ulicy wewnętrznej, ale czy to nie za mało. Jak bardzo się osiedle rozrośnie.

Jak po zatym idzie budowa pierwszych trzech bloków?

Dzięki za odpowiedź - zastanawiam się nad kupnem tam mieszkania.
:) jak będziesz az za bardzo niespokojnym sasiadem to trudno... trzeba Cie bedzie jakos troche uspokoic ;) na openera tez sie nie wybieram,bo... za trzy tygodnie lece sobie na wakacje do Egiptu :)

Majo - jak idzie sprzedaz nie wiem ale wydaje mi sie że calkiem niezle... Sklepy na pewno powstaną,bo to czysty zysk dla osób które prowadzić tam będą sprzedaż... Wiczlino-ogród wejdzie do grona innych inwestycji, które to razem stworzą rozbudowaną i prężną dzielnice Gdynia-Zachód wiec o brak cywilizacji (za jakiś czas) raczej bym się nie martwil... ;)

Z tego co widzialem ostatnio - pierwszy budynek juz stoi, drugi budynek startuje z budową drugiego pietra,a w trzecim buduje się pietro pierwsze...

Pozdrawiam!
Poki co to bedziemy mieszkac na wsi ;) ale jakies autobusy jezdza, chyba nawet jakis nocny sie tam katurla wiec polaczenie z cywilizacja jest. Rano beda nas budzily koguty, hehe. Najgorzej mnie denerwuja korki ktore bedzie trzeba pokonac na odcinku Witomino- obwodnica. Czy ktos slyszal czy miasto ma zamiar jakos to rozwiazac?
Budynek 3- juz pieterko stawiaja? Szybko im idzie, mozna sie spodziewac, ze predzej oddadza niz w sierpniu??
Kiedy bedzie mozna zglaszac wlasne rozplanowanie instalacji??
pozdrawiam
Majo- mieszkania w budynkach 4a i 4b mozna bylo rezerwiowac kilka mc temu. w sprzedazy sa od czwartku 27-go maja. Do kazdego mieszkania z tego co widzialam spora kolejka byla... po 8 osob srednio zapisanych. Ale przejdz sie i spytaj... moze jest cos wolnego jeszcze.

ostatnio pytalam w Hossie jak idzie budowa i z tego co wiem to budynek nr 3 jest kilkanascie % ponad plan juz wykonany ;]
A budynek 4b, w ktorym mam mieszkanie to nie ma jeszcze nawet dziury wykopanej ;)

co do korkow to nie da sie uniknac niestety. Wiem, ze buduja ul. Jana Nowaka Jeziorańskiego, ktora połączy Dąbrowę z Chwarznem i bedzie przechodzila kilkupasmowa droga kolo naszego osiedla...
Anka - nie bój żaby... ;) kilka miesięcy temu pod nasz budynek też jeszcze nawet dziury nie bylo,a teraz... kończą już pierwsze piętro :) więc naprawdę idą jak burza :D

Co do korków prawda jest taka że sie ich nie da uniknąć bo są wszędzie,ale mam nadzieje że nie będzie u nas tak zle... :)
Patras- ja sie nie martwie... ja po prostu jestem niecierpliwa i chce juz juz juz! ;-)

zastanawialam sie nad mieszkaniem nr 21, jednym z tych z tarasami... ale niestety uznalam, ze ta antresola ze skosami jest totalnie nieustawna i rozsadek wzial gore... czy ktos z was ma moze mieszkanie z tarasem? bedzie gdzie w cieple dni imprezowac albo grillowac na grilu elektrycznym ;P
Faktycznie te miszkania z tymi tarasami- kuszace ale podobnie wygral rozsadek, mniejsze, ustawniejsze poza tym kto to bedzie sprzatac.
Anka- chcesz juz, juz. Ja za to jestem przerazony urzadzaniem tego, planowaniem gdzie co ma stac...to bedzie jaks masakra;)!!
Zupelnie nie mam glowy do tego, najwyzej bede miec totalna abstrakcje w srodku;)
No a budowa idzie faktycznie szybko, w lutym tez u nas byla dziura- doslownie, a teraz juz pietro w drodze...
Łukasz- no co Ty.... urzadzanie to najprzyjemniejsza sprawa, gdyby nie fakt, ze zwykle ograniczone jest ze wzgledow finansowych.... ;-)

jak sie urzadzisz i oddadza moj blok to wpadne zobaczysz ta Twoja abstrakcje;]
do góry