Widok

Wiczlino - Ogród sąsiedzi??

Witam,

Czy może ktoś z Was wie, że będzie mieszkał na Wiczlinie Ogród??
My w 3 budynku:))
Pozdrawiamy przyszłych sąsiadów
Iza i Patryk
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie dość, że buraki to na dodatek biedaki! Ale w końcu czego się spodziewać, skoro przeciętny Polak to zapijaczały złodziej samochodów z długiem w parabanku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bio Piekarnia Ziarno i sklep ekologiczny na osiedlu

Na osiedlu otworzył się sklep firmowy Bio Piekarni Ziarno i sklep ekologiczny http://www.biosklep.com.pl
Coraz milej się robi...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dobre to może Ja się też załapię ale Ja się czaje dopiero chce kupić mieszkanie 2 pokojowe i właśnie widzę, że Hossa ma dobre mieszkania oglądam Wiczlino Ogród i mi się podoba ,choć Patio Róży też będzie ładne tylko jest zbyt blisko obwodnicy.Obserwuje Wasze mieszkania z odległości ok. 200 km dlatego pragnę być bliżej morza.Jedno co się zastanawiam to budynki wg zdjęć Krzysztofa są z silikatów a to jest zimna cegiełka dlatego nowe zaraz są ocieplane.Na Gdynii Zachodzie jest 5 małych osiedli napiszcie coś o nich , które najlepsze .Czy daleko do morza z tego osiedla ? Pozdrawiam może przyszłych sąsiadów.
Ja rowniez mieszkam na tym osiedlu i ZLODZIEJSTWO panuje tu takie z jakim sie jeszcze nie spotkalam, zlodzieje harcuja po naszych blokach jak jakas plaga myszy!
Mieszkam już na tym osiedlu. Jest w porządku.
Zgrzyty zawsze są na początku. Jak wszędzie.
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
http://www.facebook.com/groups/155979681109317?ap=1

warto prześledzić co się dzieje na Wiczlino Ogród.. masakra.
... od wielu lat mieszkam w Wiczlinie, Gdyni - Wiczlinie !!!
Przeprowadziłem się tutaj, aby mieć trochę spokoju od tego zgiełku Śródmieścia. Uważam że jest to jedna z najlepszych lokalizacji. Przede wszystkim spokojnie, super mikroklimat i czyste powietrze (nie to co w centrum z dymem z komina elektrociepłowni).
... a ci malkontenci wiecznie niezadowoleni jeszcze docenią jakość mieszkania w tej dzielnicy.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z tego co widzę po wpisach to straszne buraki będą mieszkać w ogrodach! masakra,skąd wy się wzięliście?
Wprowadzicie się w piękną okolicę a tak marudzicie że aż zal słuchać!
Tanio kupiliście mieszkania i jeszcze nie podoba się ze poza miastem ??
Żenuaaa...Wracajcie w takim układzie do swoich nor z których wypełzniecie na Wiczlino.
Droga tzw szybkiego ruchu będzie budowana w najbliższych 5latach to już w planach miasta widnieje.

Inżynier,
niestety niedaleki sąsiad.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10
Witam,
Mam pytanko do sąsiadów z 1 czy macie jakieś info od hossy o terminie odbioru Waszych mieszkanek? Ja już nie mogę się doczekać my mamy w 2 więc teoretycznie odbiór w czerwcu
witam ;) my mamy kupione mieszkanko w 5a ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam,my mamy w 2 mieszkanko parterowe z tarasem, odbieramy podobno w czerwcu więc coś bliżej dopiero wtedy powiem ile nie będzie opóźnień z odbiorem a niestety takie głosy do mnie dochodzą;(
to możliwe ze cos zle zrozumialam , umowiona jestem z developerm wiec mam nadzieje ze mi wszystko wyjasni :)
Osiedle Wiczlino-Ogród skladać się będzie z 9 budynków, natomiast planowane inwestycje w dzielnicy Gdynia Zachód faktycznie mogą sięgnać okolo 50.
dzwoniłam własnie do dewelopera dowiedziec sie co i jak i planowana inwestycja na ten teren to 45-50 budynków mieszkalnych !
Witam wszystkich przyszlych mieszkanców wiczlina!
Być moze rowniez bede nalezała do zaszczytnego grona sasiadow :)
nas interesuje mieszkanko w bloku 5b, inwestycja dopiero na kwiecien 2012!! a powiedzcie jak wyglądaja tam opłaty? czynsz? ogrzewanie jakie? prąd , gaz?
czy ktos z forum bedzie mial mieszkanko parterowe z ogrodkiem?
Pozdrawiam!
Mieszkam na Wiczlinie i powiem Wam,że tutaj nie ma ogrzewania z "ciepłowni miejskiej" i z tego co wiem,jeszcze długo nie będzie.Z resztą możecie zapytać w OPEC-u,czy i kiedy planują taką inwestycję.
Z planów wynika, że teren rekreacyjny z boiskiem ma być na skos od 4B.
A równany jest teren dokładnie na przeciwko 4 A/B. Wg tych planów przewidziana tam jest jakaś zabudowa.

Jak się pytałem w Hossie czy będą tam takie budynki jak na planie (taki kształt i forma), to powiedzieli mi, że mają tam być budynki, ale nie wiedzą jeszcze czy takie.

Co do okien to w 4A są już wstawione do drugiego piętra, w 4B parter i pierwsze.

Na forum http://gdynia-wiczlino-ogrod.mojeosiedle.pl/ wstawiłem dzisiejsze zdjęcia.

Pozdrawiam
Zgodnie z planami za budynkiem 4B (po drugiej stronie przyszłej uliczki) ma być teren rekreacyjny: plac zabaw i boisko ze sztuczną nawierzchnią. Ma to zajmować 4300 m2. Wydaj mi się, że muszą to zrobić przed oddaniem 1 budynku, czyli do maja.
Rzeczywiście wcześnie na to.... podobno budowa idzie w szybkim tempie, natomiast Panie w biurze nie chca gwarantować szybszego odbioru, zabezpieczają się jak twierdzą przed zima - i dobrze :)
Jeśli chodzi o rozbudowę, to jest caly plan zagospodarowania tego terenu, na przeciwko 4 ma być boisko sportowe. wsyzteki widać na makiecie w salonie hossy.
Witam przyszłych mieszkańców,

czy ktoś się orientuje dlaczego w budynkach 4 A i B zostały wstawione okna w części mieszkań na parterze?
Nie za wcześnie na to?

Na przeciwko wejścia do klatek schodowych tych budynków, 50 m. za płotem budowy, Hossa równa teren. Czyżby pod nową inwestycję? Ktoś, coś wie?

Pozdrawiam
Krzysztof
do góry