Widok

Wiczlino - Ogród sąsiedzi??

Witam,

Czy może ktoś z Was wie, że będzie mieszkał na Wiczlinie Ogród??
My w 3 budynku:))
Pozdrawiamy przyszłych sąsiadów
Iza i Patryk
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
wow, no to gratuluję! mieszkańcom 1ki oczywiście
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Blacha z budynku nr 1 będzie zdejmowana i na wszystkich budynkach będzie taka jak na szczytowej ścianie 2ki.

Wiczlino - Ogród - blacha budynek nr 2

widziałem dzisiaj blachę połozona na budynku nr. 2 ... wygląda o niebo gorzej niż na budynku 1. to sa jakieś żarty.... chyba trzeba się spiknąć i jakiś pozew zbiorowy przygotować.... chyba że to poprawią
budynki są malowane, przy ścianie pod foliami jest ok 10 stopni, budynek 1 i 4 będą miały tą sama elewację z blachy, kolejne bedą wykonywane w jakiś inny sposób ale z tych samych materiałów. Podobno były problemy z odwodnieniem terenu.
Byłem tam na początku grudnia to widziałem jak rusztowanie na budynku nr 2 i 3 było dość szczelnie zasłonięte jakąś siatką z folią.

Na nr 2 pracowały jakieś dmuchawy. Być może nagrzewnice.
Słychać było pracujące osoby. Tak więc coś na z elewacji robili.

Pozdrawiam
Krzysztof
potwierdzam został pomalowany
przynajmniej jedna ściana
czy mi sie wydawalo czy budynek nr 2 zostal pomalowany w tym 15 stopniowym mrozie? ktos widzial budeynek z zewnatrz?
Facebook jest fajny i cool ale raczej nie będzie nie nadaje się do takich celów. Informacje na facebook'u przewijają się i znikają, nie ma też możliwości dzielenia na osobne wątki. Myślę, że forum moje osiedle jest najlepszym miejscem.
ZAPRASZAM NA FACEBOOKA :)))
Proponuje już nie dodawać kolejnych miejsc do komunikacji. Wydaje mi się, że najlepszym miejscem będzie serwis Moje osiedle. W odróżnieniu od forum Trojmiasto.pl jest wygodniejsze (można zakładać wątki a nie jednym sznurkiem jak tutaj) i nie trzeba zakładać konta aby sobie poczytać (w odróżnieniu od forum Wiczlino).

Więc zapraszam wszystkich na http://gdynia-wiczlino-ogrod.mojeosiedle.pl/viewforum.php?f=2307&sid=bb5e85f0f487e7997d761a6b268539d9.

Jeśli ktoś używa forum sokółka niech opublikuje tam też takie info.
hej moze na facebooku ?
http://www.facebook.com/#!/home.php?sk=group_155979681109317&ap=1
zapraszamy
agata i przemek
Hejka to które forum wkoncu jest przeznaczone dla Wiczlina Ogród ;)???
No własnie.. Zgadzam się w 100%
Wiesz, tak szczerze mówiąc to nigdy budynki nie podobały mi się z zewnątrz. Ani na makiecie, ani na prezentacji. Uważam jednak, że wygląd zewnętrzny budynku jest mało istotny i przy wyborze kierowałam się innymi rzeczami tj. lokalizacja, rodzaj mieszkania, cena itd.

pozdr
zamiast pytac moze lepiej wejsc i sprawdzic????
Czy na tym forum jest wątek dotyczący naszej inwestycji Wiczlino - Ogród?
jest powyżej ale wklejam

http://sokolka.l4g.pl/
Majo możesz podać linka do tego forum sokółki ?

Pozdrawiam :)))
Oczywiście że widziały gały co brały, ale cały czas pocieszałam się tym że może na żywo będzie to lepiej wyglądać. Wyszło na to że zarówno ten pomarańcz jak i blacha są dużo ciemniejsze. Wiadomo, że wizualizacje nie pokażą w 100% odcieni i kolorów, ale wyszło to nieciekawie. Moim zdaniem o jakichkolwiek zmianach w elewacji nie ma mowy, gdyż: 1) koszta na materiały zostały już poniesione, 2) zmiana w elewacji to zmiana istotna, wymaga zamiennego pozwolenia na budowę--> żaden problem ale Hossa nie będzie się bawić z pozwolenia zamienne, chyba że chodzi o konstrukcję.
Opcja przeniesienia się na jedno forum jest dobrą opcją, podzielam zdanie Majo.
Pozdrawiam
Czy ma ktoś informacje na temat wykorzystania lokali usługowych w budynku nr 1. Z tego co widziałem na Patio Róży w dalszym ciągu stoją puste a tam budynek został oddany już w kwietniu. Tak naprawdę będziemy najbardziej odcieńci od cywilizacji i przydałoby się, aby lokale w miarę jak najszybciej zostały zapełnione (sklepem spożywczym w pierwszej kolejności).

A propo elewacji myślę, że jakaś inicjatywa na pewno nie zaszkodzi (bo co oddadzą nam gorsze mieszkania) i tak wiem na co się decydowałem. Na innym forum (moje osiedle Wiczlino Ogród) ktoś podniósł, że może taka zmiana by wchodziła w grę a pismo przyszłych mieszkańców (indywidualne lub zbiorowe) by nie zawadziło. W końcu osiedle ma być duże a więc skoro osoby które zakupiły mieszkanie są niezadowolone co dopiero przyszli nabywcy. Nic nie robiąc akceptujemy taki stan rzeczy.

I jeszcze jedno. Trochę bez sensu, że tak naprawdę funkcjonują 3 miejsca w których przyszli mieszkańcy Wiczlina Ogród się komunikują (tutaj, moje osiedle i forum Sokółki). W jednym miejscu łatwiej byłoby poznać opinie większej ilości osób lub nawet coś zdziałać. W sytuacji gdy do odbioru coraz bliżej rozsądniej byłoby aby wybrać jedno forum (nie jestem z żadnym związany:)
do góry