Widok

Wiczlino - Ogród sąsiedzi??

Witam,

Czy może ktoś z Was wie, że będzie mieszkał na Wiczlinie Ogród??
My w 3 budynku:))
Pozdrawiamy przyszłych sąsiadów
Iza i Patryk
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie trzeba będzie płacić za poprawki, bo poprawki możesz sobie samemu zrobić...my wybraliśmy totalnie standardowe instalacje takie jak oni proponują, a sami na własną rękę będziemy aranżować mieszkanie..nie będę im płacić za kontakt 200 zł!!!!Grzejnik nie jest pod oknem bo okna mają 2,30m więc jest to tak na prawdę okno balkonowe, dlatego jest pod ścianą..ot co...Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z tym zrobieniem sobie wszystkiego samemu, to może nie być tak różowo ze względu na gwarancje.

Nie wiem jak to jest dokładnie, bo zamówiliśmy wszystkie gniazdka/punkty świetlne/podejścia od razu w Hossie ze względu na czas. Ale znajoma kupowała mieszkanie na Fort Forest po okresie aranżacji. Później musiała sporo przerabiać i tak wynajmując ekipę przez Hossę, bo powiedziano jej, że inaczej straci gwarancje na instalacje.

Z tego co mi powiedziano to zrobienie sufitu podwieszanego to luz, ale przenoszenie podejścia do kranu/wanny, czy ciągniecie nowej instalacji do kolejnych gniazdek może być wymówką dla Hossy jak będą jakieś problemy.
Dokładnie. A nie daj Boże, jak Twoja ekipa coś zmajstruje przy przenoszeniu instalacji...odszkodowania, procesy i można całą wspólnotę przeciwko sobie obrócić.
Witam wszystkich!
Czy ktoś z was analizował już pakiety wykończeniowe mieszkań proponowane przez Hossę?
Jeśli tak to jakie macie wnioski.

Pozdrawiam z budynku nr 3
image

Uploaded with ImageShack.us
agata i przemek
image

image

image

image

image
agata i przemek
Zgłasza się 4B. Mieszkanko już kupione :)

Teraz jesteśmy na etapie zmian aranżacyjnych.
Nie jest łatwo z Hossą. Prawie każdy pomysł to problem. Wciąż wymieniamy maile z działem aranżacji. Pewnie skończy się na tym, że po odbiorze sami będziemy zmieniać.
Za tydzień idziemy na spotkanie, żeby "szczerze" porozmawiać.

Co do sprzedaży to z 4A/B to zostało koło 10-15 mieszkań (stan na 15.08.2010). Hossa już nr 5 zaczęła sprzedawać.

Odświeżyli swoją stronkę i lepiej widać szczegóły na wizualizacjach.

Pozdrawiamy
Asia i Krzysiek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam wszystkich!
Czy ktoś z was analizował już pakiety wykończeniowe mieszkań proponowane przez Hossę?
Jeśli tak to jakie macie wnioski.

Pozdrawiam z budynku nr 3
Nie słyszałem nic o pakietach wykończeniowych.
Masz to w umowie?

Pozdrawiam
Krzysiek z 4B
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Cześć sąsiedzi ;-)

super że będziemy mieli takich fajnych sąsiadów co nawet wstępują na forum. My będziemy mieszkać w budynku nr 3 na parterze więc gorąco pozdrawiam i do zobaczenia :-)
PARAPETÓWKA JAK NAJBARDZIEJ NA TAK ;-)
POZDROWIENIA OD SĄSIADÓW Z PARTERU BUD. NR 3 :-)
Hossa właśnie rozpoczęła kampanie informacyjną pt.:
"u nas VAT bez zmian".

Taki baner pojawia się jak wejdzie się na ich stronę http://www.hossa.gda.pl/

Tak więc, mam nadzieję, że nie zmienią zdania i nie będziemy musieli dopłacać :)

Pozdrawiam
Krzysiek z 4B
Myśmy też mieliśmy problemy jeśli chodzi o aranżacje więc zatrudniliśmy panią która specjalizuje się w projektowaniu, wyposażaniu i wykonawstwie mieszkań. Problem zniknął i jestem bardzo zadowolona bo gotowe plany zaniosłam tylko do Hossy i już się o nic nie pytali i swoich dziwnych pomysłów nie dawali.

Fajne jest to,że tą firmę która zatrudniliśmy jest odpowiedzialna za to żeby odebrać mieszkanie z nami na koniec i sprawdzić czy Hossa wszystko dobrze zrobiła tak jak w planie. Nie trzeba się martwic potem że będziemy coś na własną rękę poprawiać po nich bo to oni są za to odpowiedzialni aby zbudować tak jak w planach.

Pozdrawiam,
A mogłabyś dać namiary na tę firmę.

Pozdrawiam
Krzysiek z 4B
Firma, która wspaniale pomaga nam z całym mieszkaniem to:

http://www.aedes.net.pl

Pozdrawiam
o hej! czesc sasiedzi :p dopiero zauwazlylem odpowiedz :-D
Witamy sąsiadów!

My także zapraszamy na parapetówkę :)
Budynek 4B piętro pierwsze :)
co do zmian aranżacyjnych, byliśmy na 1 spotkaniu, niestety Pani nie potrafiła zaproponować niczego ciekawego, jedyne co, to powiedziała, że czeka na gotowe projekty....
Właśnie dostałem bezczelnego maila od Hossy w którym mi komunikują, że mam zaakceptować zmianę wysokości okna w kuchni. Mimo, że było ustalone, że okno będzie wyżej im się wstawiło wyżej więc mam podpisać, ze akceptuje tą zmianę.

Od razu dostałem dobrą radę aby sobie zlicować parapet z blatem. Piękne rozwiązanie.

W ten sposób Hossa zamontowała okno w kuchni na wysokości 85cm, podczas gdy standardowa wysokość blatu kuchennego to 90 cm. Więc aktualnie blat będzie musiał być co najmniej 10 cm niżej niż standard i to jest według Hossy normalne.

Żeby było śmieszniej jest to nie pierwsza zmiana na naszą niekorzyść, było już przesuwanie gniazdek, pomniejszenie łazienki i całego mieszkania, pomniejszeni tarasu.

Nie zgadzajcie się tak łatwo narzucać zmian Hossy to już przegięcie.
nam na spotkaniu kazala tylko podac gdzie chcemy punkty swietlne, wlaczniki i gniazdka i w sumie to wszystko, bylo ok:))
do góry