Widok

Wiczlino - Ogród sąsiedzi??

Witam,

Czy może ktoś z Was wie, że będzie mieszkał na Wiczlinie Ogród??
My w 3 budynku:))
Pozdrawiamy przyszłych sąsiadów
Iza i Patryk
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgodnie z planami za budynkiem 4B (po drugiej stronie przyszłej uliczki) ma być teren rekreacyjny: plac zabaw i boisko ze sztuczną nawierzchnią. Ma to zajmować 4300 m2. Wydaj mi się, że muszą to zrobić przed oddaniem 1 budynku, czyli do maja.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z planów wynika, że teren rekreacyjny z boiskiem ma być na skos od 4B.
A równany jest teren dokładnie na przeciwko 4 A/B. Wg tych planów przewidziana tam jest jakaś zabudowa.

Jak się pytałem w Hossie czy będą tam takie budynki jak na planie (taki kształt i forma), to powiedzieli mi, że mają tam być budynki, ale nie wiedzą jeszcze czy takie.

Co do okien to w 4A są już wstawione do drugiego piętra, w 4B parter i pierwsze.

Na forum http://gdynia-wiczlino-ogrod.mojeosiedle.pl/ wstawiłem dzisiejsze zdjęcia.

Pozdrawiam
Mieszkam na Wiczlinie i powiem Wam,że tutaj nie ma ogrzewania z "ciepłowni miejskiej" i z tego co wiem,jeszcze długo nie będzie.Z resztą możecie zapytać w OPEC-u,czy i kiedy planują taką inwestycję.
Witam wszystkich przyszlych mieszkanców wiczlina!
Być moze rowniez bede nalezała do zaszczytnego grona sasiadow :)
nas interesuje mieszkanko w bloku 5b, inwestycja dopiero na kwiecien 2012!! a powiedzcie jak wyglądaja tam opłaty? czynsz? ogrzewanie jakie? prąd , gaz?
czy ktos z forum bedzie mial mieszkanko parterowe z ogrodkiem?
Pozdrawiam!
dzwoniłam własnie do dewelopera dowiedziec sie co i jak i planowana inwestycja na ten teren to 45-50 budynków mieszkalnych !
Osiedle Wiczlino-Ogród skladać się będzie z 9 budynków, natomiast planowane inwestycje w dzielnicy Gdynia Zachód faktycznie mogą sięgnać okolo 50.
to możliwe ze cos zle zrozumialam , umowiona jestem z developerm wiec mam nadzieje ze mi wszystko wyjasni :)
Witam,my mamy w 2 mieszkanko parterowe z tarasem, odbieramy podobno w czerwcu więc coś bliżej dopiero wtedy powiem ile nie będzie opóźnień z odbiorem a niestety takie głosy do mnie dochodzą;(
witam ;) my mamy kupione mieszkanko w 5a ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam,
Mam pytanko do sąsiadów z 1 czy macie jakieś info od hossy o terminie odbioru Waszych mieszkanek? Ja już nie mogę się doczekać my mamy w 2 więc teoretycznie odbiór w czerwcu
Z tego co widzę po wpisach to straszne buraki będą mieszkać w ogrodach! masakra,skąd wy się wzięliście?
Wprowadzicie się w piękną okolicę a tak marudzicie że aż zal słuchać!
Tanio kupiliście mieszkania i jeszcze nie podoba się ze poza miastem ??
Żenuaaa...Wracajcie w takim układzie do swoich nor z których wypełzniecie na Wiczlino.
Droga tzw szybkiego ruchu będzie budowana w najbliższych 5latach to już w planach miasta widnieje.

Inżynier,
niestety niedaleki sąsiad.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10
... od wielu lat mieszkam w Wiczlinie, Gdyni - Wiczlinie !!!
Przeprowadziłem się tutaj, aby mieć trochę spokoju od tego zgiełku Śródmieścia. Uważam że jest to jedna z najlepszych lokalizacji. Przede wszystkim spokojnie, super mikroklimat i czyste powietrze (nie to co w centrum z dymem z komina elektrociepłowni).
... a ci malkontenci wiecznie niezadowoleni jeszcze docenią jakość mieszkania w tej dzielnicy.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.facebook.com/groups/155979681109317?ap=1

warto prześledzić co się dzieje na Wiczlino Ogród.. masakra.
Mieszkam już na tym osiedlu. Jest w porządku.
Zgrzyty zawsze są na początku. Jak wszędzie.
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja rowniez mieszkam na tym osiedlu i ZLODZIEJSTWO panuje tu takie z jakim sie jeszcze nie spotkalam, zlodzieje harcuja po naszych blokach jak jakas plaga myszy!
Dobre to może Ja się też załapię ale Ja się czaje dopiero chce kupić mieszkanie 2 pokojowe i właśnie widzę, że Hossa ma dobre mieszkania oglądam Wiczlino Ogród i mi się podoba ,choć Patio Róży też będzie ładne tylko jest zbyt blisko obwodnicy.Obserwuje Wasze mieszkania z odległości ok. 200 km dlatego pragnę być bliżej morza.Jedno co się zastanawiam to budynki wg zdjęć Krzysztofa są z silikatów a to jest zimna cegiełka dlatego nowe zaraz są ocieplane.Na Gdynii Zachodzie jest 5 małych osiedli napiszcie coś o nich , które najlepsze .Czy daleko do morza z tego osiedla ? Pozdrawiam może przyszłych sąsiadów.

Bio Piekarnia Ziarno i sklep ekologiczny na osiedlu

Na osiedlu otworzył się sklep firmowy Bio Piekarni Ziarno i sklep ekologiczny http://www.biosklep.com.pl
Coraz milej się robi...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nie dość, że buraki to na dodatek biedaki! Ale w końcu czego się spodziewać, skoro przeciętny Polak to zapijaczały złodziej samochodów z długiem w parabanku?
do góry