Widok

Wielka Gra...alternatywa dla otaczającego nas prostactwa

Właśnie na TVP Historia obejrzałem powtórkę teleturnieju Wielka Gra. Ludzie, którzy tam występowali prezentowali wiedzę i zamiłowanie do swojej pasji, której nie obejrzymy już w popłuczynach intelektualnych w stylu Jaka to melodia, Moment prawdy, itd..
A cóż teraz serwuje na telewizja? Intelektualną płyciznę, aby zaspokoić żądzę wrażeń przaśnej tłuszczy.
Niewiele osób na tym forum w ogóle kojarzy ten teleturniej ale przy okazji niech obejrzy parę odcinków - i porówna z tym, co obecnie jest "na topie".
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
wydawała się wieczna,najlepszy teleturniej i zapewne jedyny nasz nie na jakiejś licencji,teraz już takich nie robią
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może i trąci myszką ale nawet publiczność jakaś taka...mądrzejsza się wydawała. Prowadząca teleturniej (S. Ryster), to była prawdziwa dama z klasą.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie powiem, zawsze starałam się nauczyć tak trzymać nogi jak Ona, niestety, nadal nie potrafię.
A co do dzisiejszej telewizji? Nie posiadam, ani Mąż ani ja nie mamy czasu na taki szajs :/ Ostatnio siedziałam w mieszkaniu znajomych i czekałam na spis liczników (znajomi wyjechali ja się opiekuję Ich mieszkaniem) i tak z całkowitych nudów włączyłam telewizor, przeleciałam z 4 razy przez 30 różnych kanałów i stwierdziłam że kicha totalna nic nie ma :/ i skończyło się na tym że przez przeszło 4 godziny rozwiązywałam sudoku, które było lepsze na nudę niż jakieś dziwne/straszne/przerażające dlaczego ja?/coś tam z wakacjami/ czy inne operacje plastyczne :/
czasami zastanawiam się czy naprawdę tak niski jest teraz poziom społeczeństwa, czy to stacje telewizyjne nam wmawiają i nadając tylko taki szajs zmuszają ludzi do oglądania tego? ech... brak słów...
a żeby nie było abonament radiowo-telewizyjny idzie "rzekomo" na programy które mają nas rozwijać kulturalnie :/ dziękuję bardzo za taką kulturę.
image image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Telewizor Ma taki fajny gadżet, który się nazywa wyłącznik. Nikt do niczego nie jest zmuszony. A ludzie oglądają puszczaną w TV papkę bo chcą.

Idę oglądać mecz.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pamiętam, pamiętam! :) Rzeczywiscie tam nawet spojrzenia z widowni mialy swoj wyraz...
Halewicz, ale radio nadal ma klimat! Ja wiecej slucham niz ogladam i nadal mozna tu znalezc pasje i refleksje, ot tak na codzien.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale czegóż tu słuchać? W RMF Classic reklamy hurtowni rur stalowych, Trójka już nie taka sama, Jedynkę z wieczora miło się słucha, to fakt.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rano TOK FM. w ciagu dnia Trojka i Jedynka na wieczor :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Może być^^
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Budyń w natarciu. Jedynie słuszna Wybiórcza i jej radiowe odnóże czyli TOK FM.W trójeczce zaś jethonizm dla niepoznaki nazywany obiektywnym dziennikarstwem.Na wieczór proponuję zaś Parandowską albo Michalik i sklepy z wódą będzie można pozamykać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
W Wejherowie dnieje? o_O
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Polityka

Nowy rok (3 odpowiedzi)

Znienawidzony Tusku żebyś Ty zniknął z tego świata to byłoby najlepsze życzenie na nowy rok

Fajnopolacy chcą popolemizować ? Proszę bardzo, jestem do usług (3 odpowiedzi)

Kiedyś popularne było przewidywanie powtórki Budapesztu w Warszawie, teraz, po zwycięstwie Trumpa...

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...

do góry