Widok

Wielki Miś - pranie

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej
Mam dużego,białego misia (moze ma z metr).I po czasie zrobił sie dosć brudny i szary.Chciałabym go wyprać ale nie mieści mi sie w pralce (5kg),a pralnie nie chcą mi go przyjąć bo nie biorą odpowiedzialności za misia,ponieważ używaja ostrych płynów,środków itp.Boje sie go wżucić do wanny i uprać ręcznie bo moze sie sfilcować albo coś innego i jak go wysuszyć (??)
Pomóżcie...ktos napewno ma jakiegos wielkiego misia
image

image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam takiego gigantycznego psa (robi mi za dywanik w pokoju dzieci) i piorę go właśnie w pralce. Tyle, że moja pralka jest 6kg i po delikatnym upchnięciu wchodzi bez problemu ;)

Może u Ciebie ktoś z rodziny ma większa pralkę??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja bym uprała ręcznie w delikatnym plynie w wannie i to najlepiej w jakiś upalny dzień zeby potem wywalic go na balkon aby szybko wysechł :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
uprać w ręku to nie problem, tylko jak takiego kolosa odsączyć/odwirowac?? Polożysz na balkon i będzie ciekło na balkony poniżej?? Takie misie zazwyczaj sa zbite i wielkie. Recznie wody z niego nie odciśniesz po praniu w wannie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
faktycznie nie pomyślalam ja mieszkam na parterze wiec wycisnęłabym go jakoś na trawie :-)
no ja właśnie kurcze też zawsze prałam w pralce :)
prałam takiego wielkoluda ciężkiego w wannie.(w płynie, ew. jak były plamy to proszkiem)
Poleżał w wodzie chwile, trochę go poszorowałam.
potem wypuściłam wodę. I siedział w tej wannie pare h, mąż go "ponaciskał" żeby nadmiar wody wyleciał.

Potem posadziła go na miskę dużą (żeby nie było mokro na podłodze, żeby nie kapało) i na balkon.

Jak z przodu trochę się podszuszył, to wywiesiłam przez barierką-tyłkiem misiowym do słońca co by z drugiej str wysechł.

Całkowite wyschnęcie ok 3 dni:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
OMG - masz cierpliwość :)
Eee tam. To tylko tak "brzmi", w rzeczywistości myślałam, że będzie gorzej:)

Szybkie pranie a potem wysychał już sam;)
No ok pranie ręcznie,ale z waszymi misiami nic sie nie zrobiło..żadych w środku grudek czy cos w tym stylu...
Jak nie, to jutro (jak bedzie tak ciepło) to biore go i "kąpie"...
Aha a w jakiej tempr.??Bo zimna nie ale letnia czy bardziej ciepła??
image

image

też mam takiego wielkoluda, chyba się go pozbędę.
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
zadzwoncie do jakiejkolwiek firmy pioracej tapicerki w autach, dywany - bez problemu powinni wyprac takiego misia. :)
ja bym go wyprała czyścikami Raypath ;)
Czy to forum podkręca aktywność, czy komuś się nudzi, że wykopuje tematy sprzed lat?
Tp wkurzające, bo zainteresowani obecnie mogą się czuć oszukani.

Dlaczego oszukani?
Czemu
Ja dostałam od męża na gwiazdkę misia 1,4m, waży blisko 10 kg, do pralki za ciężki, w pralni nie chcą przyjac, misiek pozòłkł i nie wiem jak go odświeżyć

Mój synek ma misia około 120 cm. Mieści mi się cały w pralce /ładowność 8 kg/. Normalnie piorę w krótkim cyklu i wrzucam do suszarki, albo na słoneczko jak jest ciepło i słonecznie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Ortopeda Gdansk szpital kolejowy (21 odpowiedzi)

hej. ma moze z Was nr do przychodni w szpitalu kolejowym?? i jeszcze prywatnie do dr Pawlaka??

do góry