Widok

Wieżowce Manhattanu we Wrzeszczu

Opinie do artykułu: Wieżowce Manhattanu we Wrzeszczu.

Dwa najstarsze centra handlowe we Wrzeszczu - Sukces i Sukces Bis - znikną z powierzchni ziemi, a w ich miejsce być może pojawią się trzy szesnastokondygnacyjne wieżowce z 250 mieszkaniami. Inwestycja ma być warta 100 mln zł.

Od czasu, gdy powstawały centra Sukces i Sukces Bis, polski handel zmienił się całkowicie. Nowoczesne kiedyś obiekty przestały być atrakcyjne dla kupujących. Ich właściciel - spółka Gdańskie Centrum Handlowe Manhattan - znalazła nowe zastosowanie dla ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy ktoś może pamięta jak nazywała się cukiernia w dawnym centrum handlowym bis?proszę o pomoc:)

Przepraszam za błąd w tytule w poscie Solidarny Gdańsk

"Manhattan" a nie Manhatan

POpieram, to będzie najatrakcyjniejsze miejsce w Gdansku na zakupy i spędzenie wolnego czasu. Budujcie!

Budowac i jeszcze raz bidowac.. budownictwo napedza gospodarke !! do roboty :)

Wrzeszcz zasługuje na takie projekty

Wrzeszcz od dawna ma już renomę handlwej dzielnicy Gdańska i faktycznego Śrudmieścia. Powinnismy być tylko dumni, że to nasi lokalni kupcy potrafili dojść do takiego sukcesu a nie tylko zagraniczni inwestorzy jak w innych miastach. Urzędnicy z użedu miejsckiego powini z całych sił wspierać takie inicjatywy aby ten projekt stał się rzeczywistością. Ja jako mieszkaniec Wrzeszcza jestem zachwycony tymi planami zwłaszcza, że wszystkie nadbałtyckie miasta budują teraz znacznie więcej wyższych wieżowców. Jeżeli nie chcemy stać się prowincją w skali kraju i w skali regionu bałtyckiego musimy trzymać kciuki za takie inwestycje.

Popieram !! Bardzo fajny projket.

Gdynia- światowa???

W którym miejscu Gdynia jest światowa ??? Pewnie padnie hasło - Świętojańska. To chyba jakaś paranoja, że wszyscy mówią o tym jak nowocze snie wygląda Gdynia, zwłaszcza na tle Gdańska. Ja jakoś tego nie widze.

Jestem za!

Jestem za.Zawsze drażniło mnie w Trójmieście, że na całej długości jest jakby jednakowo.Owszem, poszczególne miasta i dzielnice mają jakby odrębny charakter, ale chciałoby się gdzieś, przecież nieco bardziej wielkomiejsko - zwłaszcza w jakiejś części Gdańska, bo Gdynia, choć mniejsza i o mniejszym znaczeniu sprawia wrażenie zdecydowanie bardziej światowe. Centrum Wrzeszcza idealnie się do tego nadaje.
Pewnie, że ochrony wymagają jego peryferia - urocze dolinki Górnego i małe uliczki Dolnego Wrzeszcza. W centrum, przy Grunwaldzkiej potrzeba czegoś więcej.Dlaczego nie wieżowce. Trochę więcej odwagi!

Ja też popieram!!!

Pojedynczy „OLIMP” wygląda samotnie. Jak dostawimy kolejne budynki wysokie z pewnością wpłynie to korzystnie na obraz Wrzeszcza. Zróbmy coś wreszcie, aby nasze miasto wyglądało trochę bardziej wielkomiejsko. Aglomeracja gdańska liczy prawie milion mieszkańców, tyle ludzi w kupie wymaga wyższej zabudowy czy się to komu podoba czy nie.

Ja popieram

Uważam, że wysokie budynki w cantrum miasta, to pomysł dobry i naturalny. Wręcz oczywisty. Na świecie w cantrach budynki są wysokie, a na obrzezach niskie. A u nas jakoś tak odwrotnie ma być? Jak ktoś wybuduje coś niskiego na tak drogim gruncie, to dopiero będzie drogie!! Mieszkań nigdy za wiele, a im budynki będą wyższe, tym mieszkania tańsze.
Przecież inwestorowi musi się to opłacić. Nie wiem, co innego mogłoby tam powstać, żeby się opłacało, skoro centrum handlowe już jest :) Chyba, że wolimy, żeby nic się nie zmieniło :\

h

ciekawe:)

W centrum Wrzeszcza mieszkania dostępne nie tylko dla bogaczy?? Nawet 50 m. kw. będzie dwa razy droższe więc niech nie mówią że nie będzie drogo. Centrum, atrakcyjne miejsce, drogi grunt i 22% VAT-u, ale drogo nie będzie.

tutaj

http://www.wrzeszcz.gda.pl/forum/album_pic.php?pic_id=122

szkoda pisac

no o co tu sie klocic -o idiotyczne pomysly kilku napuszonych facecikow,ktorym sie cos pomieszalo w podstrzalych glowinach.panowie ze spolki widocznie probuja sie dowartosciowac bo w knajpach juz nikomu nie imponuja.

Eternel

Świetnie...... świetnie..... niech to miasto wreszcie będzie wyglądać jak
wizerunek jaki promuje.....:)

NIE!!!!!!!!!!!!!

Wrzeszcz był kiedyś piękną dzielnicą. Lubię nowoczesne wieżowce i nie mam nic przeciwko nim. Wolałbym jednak, aby w tym miejscu one nie powstały. Wrzeszcz to dzielnica, która powinna zostać odbudowana i choć nogdy nie będzie wyglądać tak jak kiedyś to mam nadzieje że uda się przywrócić choć trochę z dawnego blasku tego miejsca. Dla mnie bardziej atrkacyjne byłyby kamienice - nawet nowoczesne, ale z pewnością nie 16 piętrowy gmach. Jeśli chodzi o znane marki to raczej nie uda się ich ściągnąć. Jeśli już to powinno się przebudować budynek starej zajezdni, w której mieszczą się Sukces i Sukces BIS i tam ulokować drogie sklepy.

może i płytki, ale rzeczowy !

proponuję merytorycznie....

gegroza

niestety sie z toba nie zgadzam.

twoj komentarz jest plytki- ale jak chcesz to sie takimi argumentami kieruj.

tylko nie do mnie- bo nie dziala.

gaba jaka rzeczowa wypowiedz?

to jakias para uprzejma mowa trawa , ktora piszacy stanowczo moglby strescic ale jak widac nie potrafi
Kto w ten sposob dyskutuje ? facet zabierz tego maila bo ci
ktos piatke wysle za przepisywanie oczywistych kwestii
i ich powielanie.
. mowic o oczywistosciach jest bardzo latwo bo sie bazuje na tym o czym wszyscy wiedza . zupelnie niepotrzebne zajecie miejsca w dyskusji . niech ci ktos robi skroty zanim wyslesz tu komentarz .

Pozdrawiam

WRESZCZIE BEDZIE GDZIE LADOWAC HEHE
do góry