Widok

Willa Park

Willa Park Dąbrowa Temat dostępny też na forum:
Osiedle powstanie w otoczeniu kameralnej zabudowy jednorodzinnej i wielorodzinnej. W bezpośrednim sąsiedztwie nie brakuje naturalnej zieleni, która osobom prowadzącym aktywny tryb życia zapewni odpowiednie warunki do uprawiania sportów. Jednocześnie lokalizacja w otoczeniu rozbudowanej infrastrukturalnie dzielnicy zapewni komfort codziennego życia - dostęp do handlu, usług, edukacji, służby ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Czy aktualne?

czy ktoś z Was orientuje się co oni kombinują z tymi mieszkaniami? Podobno na tym osiedlu bardzo mało mieszkań jest zamieszkałych, to prawda? Na ich stronie 2-3 dni temu było sporo mieszkań na sprzedaż 3 pokojowe, ceny od ok 400tys, dziś widzę tylko 8 mieszkań i to same 4pokojowe. To chyba mało możliwe że pozostałe sprzedały się w dwa dni? Wydaję mi się że oni ukrywają niektóre, a za jakiś czas znowu pojawią się w sprzedaży. Polećcie, czy warto zawracać sobie nimi głowę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

10 zł /m kw. , a czy z ogrzewaniem ? A właśnie, jak tam jest rozliczane ogrzewanie? od m kw. mieszkania? Bo z tego co wiem tam jest własna kotłownia gazowa na całe osiedle.

Monika
2019-01-09 10:33:39
Czy ktoś z mieszkańców może mi powiedziec jaki jest czynsz?
Ponoć ok. 10 zł/m2

Czy ktoś z mieszkańców może mi powiedziec jaki jest czynsz?

Fajna lokalizacja

niestety nie znam nikogo kto tam mieszka i nie widziałem od środka, więc o wykonaniu itd się nie wypowiem, ale lokalizacja i pierwsze "zewnętrzne" wrażenie moim zdaniem naprawdę dobre.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Te 790 opłat to za jaki metraż wychodzi?

No coz jestem posiadaaczem jak to pan nazwal tego mini ogrodka- ponad sto metrow, taras i zielona trawa. Jesli kogos nie stac i z wypiekami na twarzy sledzi przed swoim komputerem ile mieszkan sie nie sprzedalo tylko po to by cieszyc sie ze moze komus sie nie uda interes to wspolczuje. W calej inwestycji jest jedynie 48 mieszkan i wiele z nich jest juz kupionych. Pozdrawiam wszystkich pieniaczy, mam nadzieje ze nie zostaniemy sasiadami ;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wykazanie komuś kłamstwa to nie stalking. Jeśli odpowiadają Pani opłaty wysokości ok 790 zł za miesiąc bez ogrzewania i odśnieżania, w niezamieszkanym jeszcze mieszkaniu to zazdroszczę zarobków (albo rozrzutności) .
I proszę o przekazanie swojemu pracodawcy, żeby zabrał już ten banner reklamowy z ogrodzenia - żałośnie to wygląda a Wspólnota się na to nie zgodziła.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

No to mamy słowo przeciwko słowu

To czym są horrendalne opłaty zależy od perspektywy. Jak już mówiłam wcześniej mieszkałam w mieszkaniu niemal samym centrum Gdańska, gdzie ogrzewanie miałam na prąd.... jeśli ktoś się przeprowadził z małego domku pod Pruszczem, gdzie czynszu nie było, zimno jak z bicza, ale nie grzejemy i nie wietrzymy bo oszczędzamy, kąpiemy się rzadko itd. i oczekiwał, że będzie miał porównywalny koszt utrzymania no to się rozczarował. Ja oceniam na swoje realia, a pragnę nadmienić, że mieszkałam zawsze w mieście, w różnych dzielnicach! I wcale nie uważam, że jest baaardzo drogo. :) Z resztą jeśli tak się panu/pani nie podoba mieszkanie to może je sprzedać lepiej... Fajnie że się przedstawialiście na spotkaniu wspólnoty, ale nie wszyscy tam byli, więc proszę bardziej się postarać szukając mnie na osiedlu. :) Ps. Mam jeszcze męża, jego też może pan/pani chce zacząć stalkowac tylko dlatego, że podoba się nam własne mieszkanie? Kończę te dyskusje bo sensu to nie ma... Pozdrawiam
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wszyscy niestety nie byli. Ci co nie mogli fizycznie to nie byli niestety. A oplaty to fakt jak na moje to troche kosmos.

Acha - na spotkaniu Wspólnoty omawialiśmy głównie horrendalne opłaty miesięczne utrzymania części wspólnych i ogrzewania ( koszt energii jest akurat sprawą prywatną i wystarczy wybrać odpowiednią taryfę)
Pani „Aniu” :-)

Wiem, ponieważ niedawno było spotkanie Wspólnoty i byli wszyscy właściciele ( nie jest nas raptem tak dużo) i się sobie przedstawiliśmy.

Tam jest około 40 mieszkań czyli 40 potencjalnych sąsiadów z czego 14 jeszcze nie zostało kupionych a w pozostałych to większość jeszcze pustki. Jeden pan w chwili obecnej w budynku nr 2 na piętrze bądź poddaszu w łazience kafle układa (widok od środka osiedla). A tutaj proszę sąsiedzka kłótnia powstaje. Gdyby tutaj było z 200 mieszkań to ok niech się niektórzy kłócą ale w tak malej społeczności to aż przykro.
Nie trzeba nikogo kompetencji podważać przecież. To jest male osiedle i lepiej aby wszyscy się jakoś chociaż delikatnie kojarzyli. Nikt nie mówi zaraz o spotkaniach na grillu w tych mikro ogródkach no ale lepiej w dobrej atmosferze tam mieszkać nieprawdaż? Prawda jest taka ze to cale male osiedle ma jeszcze trochę fuszerek do ogarnięcia. Pan M. lata i lata i załatwia i mam nadzieje ze po poprzednikach (min Pan P.) coś się w końcu będzie zmieniało. W obliczu rozrastającego się Wiczlina to nie ma co się dziwić ze przy tych cenach nie ma komu kupić mieszkania. Czynsz tez z kosmosu.
Tam tak za bardzo chyba nie ma gdzie jeszcze postawić osiedla chyba ze pojedziemy w kierunku ulicy pokrzywowej to tam mogą być jeszcze miejsca. Lepiej niech drogę miętową ponaprawiają bo będzie tylko gorzej. A w ogóle jak się mieszka?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

słucham?!

patrzę i oczom nie wierzę! że mnie niby nie ma we własnym domu! to brzmi absurdalnie, że ani jednej Anny na całym osiedlu? :) z resztą mogłam się podpisać grzybek muchomorek i o kogo by wtedy pan/pani pytała? poza tym jakoś sobie nie przypominam żeby którykolwiek sąsiad chodził od drzwi do drzwi i wypytywał czy Ania tutaj nie mieszka. taka sytuacja to wolne żarty!
węszę w tym jadzie przeciwko mojej osobie i mojej dobrej opinii tani chwyt konkurencji! w końcu wiadomo że na tej dzielnicy będzie dużo powstawało nie tylko jedno nasze osiedle
pozdrawiam!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja nie hejtuję - ja tu mieszkam. I sprawdziłam - wśród mieszkańców nie ma żadnej Ani.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Anonimowo najłatwiej hejtować

czyżby zawiść bo ktoś się przeprowadził na nowe osiedle? :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zakupiłam mieszkanie na osiedlu WIlla park. To co pisze „Ania” to kompletna bzdura. Proszę nie robić ludziom wody z mózgu. Każdemu chętnemu na zakup szczerze polecam wycieczkę na miejsce i pogadanie z tymi, którzy już się wprowadzili
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

hejt hejt hejt

hejt hejtem hejt pogania... a osiedle to pewnie widział przez szybke samochodem jadąc
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

opłaty

opłaty za co? jeśli chodzi o rachunki to jest ok, mieszkałam wcześniej w mieszkaniu o mniejszym metrażu (ok 7m2 mniejsze) w gdańsku śródmieściu i miałam tam trochę większe opłaty niestety.... przede wszystkim za prąd bardzo dużo płaciłam w poprzednim mieszkaniu ze względu na wręcz idiotyczną instalacje.... jak z ogrzewaniem w mrozy jeszcze nie wiem, ale jestem dobrej myśli. :) pozdrawiam

drogi Anonimie...

równie dobrze można by rzec ze Ty również trącisz deweloperem, ale u konkurencji. Jeśli coś wiesz konkretnego to napisz...co tam niby sie działo? z czym sie ludzie zetknęli? co z gwarancjami i niedoróbkami? Nie sądzę żeby mieszkańcy chcieli sie dzielić takimi informacjami z przypadkową osobą. Bywam tam czasami, przyglądam i niestety nie natknęłam sie na osoby w ogródkach (być może już za zimno?) i nie wiem czy wiesz, ale to osiedle zamknięte, a ja nie należę do osób włamujących sie na czyjeś posesje, wiec sugestia "idźcie rozmawiać z tymi co już tam mieszkaja" jest trochę nie na miejscu... dlatego ludzie pytają o rózne rzeczy właśnie na takich forach....
Jesli chodzi o standard wykończenia, masz rację ze bliżej centrum by sie znalazł wyższy standard, ale z tego co ja sie orientuję to jest to ewentualnie Invest K. który ceny ma zdecydowanie wyższe! Więc zdradź proszę informację gdzie jest taniej, lepiej i bliżej centrum bo wydawało mi się że już mam przejrzane wszystko co dotyczy nowych inwestycji w Gdyni... tylko błagam - nie Hossa w środku pola :(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0