Widok

Willa Park

Willa Park Dąbrowa Temat dostępny też na forum:
Osiedle powstanie w otoczeniu kameralnej zabudowy jednorodzinnej i wielorodzinnej. W bezpośrednim sąsiedztwie nie brakuje naturalnej zieleni, która osobom prowadzącym aktywny tryb życia zapewni odpowiednie warunki do uprawiania sportów. Jednocześnie lokalizacja w otoczeniu rozbudowanej infrastrukturalnie dzielnicy zapewni komfort codziennego życia - dostęp do handlu, usług, edukacji, służby ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jak się mieszka?

Czy czynsz jest naprawdę tak wysoki? Czy 10zl za metr jest już z ogrzewaniem?
Czy sasiedzi dalej robią głośne imprezy na ogródkach? I czy słychać np. Sąsiadów z góry? Planuje zakup mieszkania na tym osiedlu, a niestety głośni sąsiedzi mocno nas wstrzymują.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak.
Mieszkam na tym osiedlu. Jest taka masa reklamacji, że Allcon obniżył ceny ostatnich mieszkań, żeby szybko się ich pozbyć. Po ostatnim sprzedanym mieszkaniu przestali cokolwiek naprawiać. Szczęśliwym nowym nabywcom nawet nie pisnęli o problemach. Ludzie dowiadywali się o tym co tu się dzieje dopiero po tym, jak się zaczęli wprowadzać.
To miejsce to katastrofa.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

A jak dzisiaj się mieszka?

Mnie sąsiedzi doprowadzają do nerwicy.Dudni mi w uszach od ich tupania ,stukania. Prawdziwy koszmar.:-( Zero wyobraźni i poszanowania dla innych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

piękna bajeczka :D w dobie drożyzny developer oddał mieszkania na wypasionym osiedlu za 50% ceny :D?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkania z dnia na dzien stanialy o 50%. Z 800tys zrobilo sie 400tys. to mowi samo za siebie. Developer chcial sie szybko pozbyc problemu i nieudanej inwestycji. Ludzie kupili bo grosze kosztowalo, ale wiadomo, cos za cos :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Popieram

Ja wprowadziłam się niedawno i zmagam się z poważnym problemem odgłosów sąsiadów nade mną ..:-(. Sąsiad ma mocny ciężki chód , trzaskanie szafkami, szuranie krzesłami, jazda na hulajnodze wieczorami oraz ciągłe kłótnke są bardzo trudne do zniesienia. Poprzednio mieliśmy nad nami rodzinę z trójką dzieci i nie przeżywaliśmy takiego dramatu. Jestem załamana ....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Akustyka osiedla

Bardzo zła akustyka osiedla. Wszystko na prawdę bardzo się niesie. Do tego ludzie traktują swoje ogródki jakby posiadali domki jednorodzinne nie licząc się z sąsiadami imprezując długo późnymi wieczorami. Zamiast siedzieć i po ciuchutku po 22 -giej sobie rozmawiać. W gorące noce nie da się spać przy zamkniętym oknie, podczas takich imprez. Tarasy oddzielone od siebie zwykłą balustradą przez co słyszymy się doskonale z sąsiadami :-(.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
Pani Jolu, to trzeba się spieszyć, bo zostało jedno mieszkanie na sprzedaż

Chyba najlepsza

ja też się rozglądam za podobnym metrażem w Gdyni i póki co wygrywa Willa Park. Lokalizacja sama w sobie super, a do tego (co dla mnie ważne) dużo terenów zielonych.

Ładniejsze i ciekawsze mieszkania budują w Chwarznie deweloper Batory. Mają siedzibę w Batorym naprawdę polecam .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Budują w Chwarznie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Lepsza propozycję ma Batory większe mieszkania i bez czynszu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Podpinam się pod pytanie, również jesteśmy ciekawi jak rozliczane jest ogrzewanie :)

Znam tylko jedną osobę, która „poza” pisze osobno - Panią Bożenę od reklamacji w Allconie :-))
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

W smie to nie widzę w Gdyni i okolicach ciekawszej oferty na 4 pok.

Napiszcie proszę czy macie jakąś dobrą alternatywę dla 4 pok w Gdyni po za Willą Park. Cena i rozkład, między 90 a 100m2.

Na osiedlu nie ma usługi consierge ( co za pomysł)
Przed kupnem radzę podpytać o zgłoszone przez mieszkańców reklamacje (szczególnie te odrzucone) - najlepiej na piśmie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja myslę ze nie ma co tutaj szukac teorii spiskowych. Z tego co wiem mieszkania trzypokojowe rzeczywiscie szybko zostały sprzedane. Byłam zobaczyc osiedle, fakt, jeszcze ciemno , ale juz i sporo mieszkań zamieszkałych, a patrząc że mieszkań jest tylko 40 i część w remoncie to co tu się spodziewać. Garaże puste ale czasem na jedno mieszkanie przypadają dwa miejsca parkingowe. Osiedle jak osiedle. Może trochę rozdmuchane , bo i podobno jest usługa consierge, ale nie widzę tam nic podejrzanego

Marku, a Ty to tak po prostu sobie chodzisz po cudzych halach garazowych?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Przychylam się do powyższej opinii, oficjalnie z 48 mieszkań, do kupienia zostało ok. 10. Byłem kilkukrotnie na osiedlu, o różnych porach. Tylko kilka mieszkań jest zamieszkałych, w kilku trwa remont. Byłem w dwóch halach garażowych (były puste, bez śladów użytkowania). W kolejnych dwóch, stał jeden samochód. Na osiedlu ciemno, brak zapalonych lamp, osiedle widmo.
Czynsz ok. 10 zł/m2, ale nie wiadomo, czy po sezonie grzewczym, nie będzie dopłaty do ogrzewania (własna kotłownia + ogromne grzejniki konwektorowe). Koszt użytkowania windy to ok. 100 zł/miesięcznie.

Osiedle ładne, to fakt, ale po powyższych spostrzeżeniach, zrezygnowałem z zakupu mieszkania.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy mało? Trudno powiedzieć

na pewno nie jest to "osiedle duchów", ale część mieszkań cały czas czeka na lokatorów. Opinie w internecie jakie są każdy widzi, więc najlepiej chyba przejść się samemu i osobiście obejrzeć, pogadać i wtedy się zdecydować. Ja wrażenie mam pozytywne, ale wiadomo, każdy lubi co innego.