Widok

Willa Park

Willa Park Dąbrowa Temat dostępny też na forum:
Osiedle powstanie w otoczeniu kameralnej zabudowy jednorodzinnej i wielorodzinnej. W bezpośrednim sąsiedztwie nie brakuje naturalnej zieleni, która osobom prowadzącym aktywny tryb życia zapewni odpowiednie warunki do uprawiania sportów. Jednocześnie lokalizacja w otoczeniu rozbudowanej infrastrukturalnie dzielnicy zapewni komfort codziennego życia - dostęp do handlu, usług, edukacji, służby ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wszyscy niestety nie byli. Ci co nie mogli fizycznie to nie byli niestety. A oplaty to fakt jak na moje to troche kosmos.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No to mamy słowo przeciwko słowu

To czym są horrendalne opłaty zależy od perspektywy. Jak już mówiłam wcześniej mieszkałam w mieszkaniu niemal samym centrum Gdańska, gdzie ogrzewanie miałam na prąd.... jeśli ktoś się przeprowadził z małego domku pod Pruszczem, gdzie czynszu nie było, zimno jak z bicza, ale nie grzejemy i nie wietrzymy bo oszczędzamy, kąpiemy się rzadko itd. i oczekiwał, że będzie miał porównywalny koszt utrzymania no to się rozczarował. Ja oceniam na swoje realia, a pragnę nadmienić, że mieszkałam zawsze w mieście, w różnych dzielnicach! I wcale nie uważam, że jest baaardzo drogo. :) Z resztą jeśli tak się panu/pani nie podoba mieszkanie to może je sprzedać lepiej... Fajnie że się przedstawialiście na spotkaniu wspólnoty, ale nie wszyscy tam byli, więc proszę bardziej się postarać szukając mnie na osiedlu. :) Ps. Mam jeszcze męża, jego też może pan/pani chce zacząć stalkowac tylko dlatego, że podoba się nam własne mieszkanie? Kończę te dyskusje bo sensu to nie ma... Pozdrawiam
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wykazanie komuś kłamstwa to nie stalking. Jeśli odpowiadają Pani opłaty wysokości ok 790 zł za miesiąc bez ogrzewania i odśnieżania, w niezamieszkanym jeszcze mieszkaniu to zazdroszczę zarobków (albo rozrzutności) .
I proszę o przekazanie swojemu pracodawcy, żeby zabrał już ten banner reklamowy z ogrodzenia - żałośnie to wygląda a Wspólnota się na to nie zgodziła.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

No coz jestem posiadaaczem jak to pan nazwal tego mini ogrodka- ponad sto metrow, taras i zielona trawa. Jesli kogos nie stac i z wypiekami na twarzy sledzi przed swoim komputerem ile mieszkan sie nie sprzedalo tylko po to by cieszyc sie ze moze komus sie nie uda interes to wspolczuje. W calej inwestycji jest jedynie 48 mieszkan i wiele z nich jest juz kupionych. Pozdrawiam wszystkich pieniaczy, mam nadzieje ze nie zostaniemy sasiadami ;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Te 790 opłat to za jaki metraż wychodzi?

Fajna lokalizacja

niestety nie znam nikogo kto tam mieszka i nie widziałem od środka, więc o wykonaniu itd się nie wypowiem, ale lokalizacja i pierwsze "zewnętrzne" wrażenie moim zdaniem naprawdę dobre.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy ktoś z mieszkańców może mi powiedziec jaki jest czynsz?

Monika
2019-01-09 10:33:39
Czy ktoś z mieszkańców może mi powiedziec jaki jest czynsz?
Ponoć ok. 10 zł/m2

10 zł /m kw. , a czy z ogrzewaniem ? A właśnie, jak tam jest rozliczane ogrzewanie? od m kw. mieszkania? Bo z tego co wiem tam jest własna kotłownia gazowa na całe osiedle.

Czy aktualne?

czy ktoś z Was orientuje się co oni kombinują z tymi mieszkaniami? Podobno na tym osiedlu bardzo mało mieszkań jest zamieszkałych, to prawda? Na ich stronie 2-3 dni temu było sporo mieszkań na sprzedaż 3 pokojowe, ceny od ok 400tys, dziś widzę tylko 8 mieszkań i to same 4pokojowe. To chyba mało możliwe że pozostałe sprzedały się w dwa dni? Wydaję mi się że oni ukrywają niektóre, a za jakiś czas znowu pojawią się w sprzedaży. Polećcie, czy warto zawracać sobie nimi głowę?

Czy mało? Trudno powiedzieć

na pewno nie jest to "osiedle duchów", ale część mieszkań cały czas czeka na lokatorów. Opinie w internecie jakie są każdy widzi, więc najlepiej chyba przejść się samemu i osobiście obejrzeć, pogadać i wtedy się zdecydować. Ja wrażenie mam pozytywne, ale wiadomo, każdy lubi co innego.

Przychylam się do powyższej opinii, oficjalnie z 48 mieszkań, do kupienia zostało ok. 10. Byłem kilkukrotnie na osiedlu, o różnych porach. Tylko kilka mieszkań jest zamieszkałych, w kilku trwa remont. Byłem w dwóch halach garażowych (były puste, bez śladów użytkowania). W kolejnych dwóch, stał jeden samochód. Na osiedlu ciemno, brak zapalonych lamp, osiedle widmo.
Czynsz ok. 10 zł/m2, ale nie wiadomo, czy po sezonie grzewczym, nie będzie dopłaty do ogrzewania (własna kotłownia + ogromne grzejniki konwektorowe). Koszt użytkowania windy to ok. 100 zł/miesięcznie.

Osiedle ładne, to fakt, ale po powyższych spostrzeżeniach, zrezygnowałem z zakupu mieszkania.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Marku, a Ty to tak po prostu sobie chodzisz po cudzych halach garazowych?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

A ja myslę ze nie ma co tutaj szukac teorii spiskowych. Z tego co wiem mieszkania trzypokojowe rzeczywiscie szybko zostały sprzedane. Byłam zobaczyc osiedle, fakt, jeszcze ciemno , ale juz i sporo mieszkań zamieszkałych, a patrząc że mieszkań jest tylko 40 i część w remoncie to co tu się spodziewać. Garaże puste ale czasem na jedno mieszkanie przypadają dwa miejsca parkingowe. Osiedle jak osiedle. Może trochę rozdmuchane , bo i podobno jest usługa consierge, ale nie widzę tam nic podejrzanego

Na osiedlu nie ma usługi consierge ( co za pomysł)
Przed kupnem radzę podpytać o zgłoszone przez mieszkańców reklamacje (szczególnie te odrzucone) - najlepiej na piśmie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

W smie to nie widzę w Gdyni i okolicach ciekawszej oferty na 4 pok.

Napiszcie proszę czy macie jakąś dobrą alternatywę dla 4 pok w Gdyni po za Willą Park. Cena i rozkład, między 90 a 100m2.

Znam tylko jedną osobę, która „poza” pisze osobno - Panią Bożenę od reklamacji w Allconie :-))
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Podpinam się pod pytanie, również jesteśmy ciekawi jak rozliczane jest ogrzewanie :)

Lepsza propozycję ma Batory większe mieszkania i bez czynszu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Budują w Chwarznie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2